Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς θέλοντας να συμβάλει στην διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά και την ικανοποίηση της ευγενούς άμιλλας στους αθλητικούς χώρους, διοργανώνει τα πρωταθλήματα ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΩΝ – JUNIOR’ S.

Θεωρούμε πως η διεξαγωγή αυτών των πρωταθλημάτων είναι κυρίαρχο γεγονός για την πρόοδο και αναβάθμιση του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Εάν θέλουμε να δώσουμε προοπτική στο άθλημα και να το βγάλουμε από τον κατήφορο και την απαξίωση, πρέπει πάση θυσία να προστατέψουμε αυτά τα πρωταθλήματα, για να ξαναβρεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το ρόλο του και να ξαναγίνει ο αιμοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σαν άτομα υπεύθυνα, θα πρέπει να αναλογιστούμε το βάρος της ευθύνης που αναλογεί σε μας για την διαπαιδαγώγηση αυτών των παιδιών που μας παραδίδουν οι οικογένειές τους ώστε να γίνουν σωστοί αθλητές και σωστοί άνθρωποι με αξίες και ιδανικά για τίμιο παιχνίδι.

Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα πρωταθλήματα το ζητούμενο πρέπει να είναι η συμμετοχή και όχι απαραίτητα η νίκη και ο πρωταθλητισμός. Οι αθλητές θα αγωνίζονται με δελτίο αθλητικής ιδιότητας και κατάσταση υγείας, τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να τα προσκομίζουν αυτοί στον Διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα και να είναι στην διάθεση των διαγωνιζομένων ομάδων.

Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο να μεριμνήσει για τις ιατρικές εξετάσεις των αθλητών του. Αφού όλοι οι αθλητές εξετασθούν, η κατάσταση υγείας θα θεωρείται από τον γιατρό και θα κατατίθεται στην ΕΠΣ, στα δε Σωματεία θα δίνεται επικυρωμένο αντίγραφο το οποίο είναι υποχρεωμένα να προσκομίζουν στον Διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα και να είναι στην διάθεση των διαγωνιζομένων ομάδων.

Η μεταχείριση αυτών των παιδιών από τους παράγοντες και κυρίως από τους προπονητές πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τα κρατήσουμε στον αθλητισμό, και ειδικά στο ποδόσφαιρο να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τα προσόντα τους και κυρίως να γίνουν καλοί άνθρωποι. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που παίζεται από δύο ομάδες. Να μάθουν να σέβονται τους συμπαίκτες τους και κυρίως τους αντιπάλους. Να μάθουν να πειθαρχούν στις εντολές των παραγόντων, προπονητών και διαιτητών. Να τους εμφυσήσουμε το φίλαθλο πνεύμα και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι το κυρίαρχο. Πρέπει να τα δώσουμε να καταλάβουν ότι πέρα από αθλητές μας ενδιαφέρουν σαν άτομα και κυρίως να αγαπήσουν αυτό που αγαπάμε.! Τα παιδιά πρέπει να τα μάθουμε πως να σκέφτονται όχι τι θα σκέφτονται! Τα κύπελλα τα μετάλλια οι επιτυχίες και οι διακρίσεις θα ακολουθήσουν!

Προκήρυξη Πρωταθλημάτων ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΩΝ – JUNIOR’ S

Η E.E της Ε.Π.Σ. Καστοριάς κατά την συνεδρίασή του στις 27-06-2017 κατάρτισε τις αλλαγές για την προκήρυξη των πρωταθλημάτων ΝΕΩΝ- ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ – JUNIOR” S. Και θέτει σε διαβούλευση το σχέδιο βελτίωσης και εξέλιξης ώστε να μελετήσουν και να προτείνουν της απόψεις τους οι ενδιαφερόμενοι παράγοντες και προπονητές, καθώς θα υπάρχουν για πρώτη φορά αντί για (2) τμήματα όπως γινόταν μέχρι τώρα (4) ηλικιακά τμήματα.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. και στο πεδίο ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ , θα αναρτηθεί η προκήρυξη των Πρωταθλημάτων ΝΕΩΝ- ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ – JUNIOR” S, περιόδου 2017- 2018 αρμοδιότητας της Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Υποδείγματα για την Δήλωση συμμετοχής – κατάσταση υγείας – υπεύθυνες δηλώσεις, δηλώσεις για δανεικούς ποδοσφαιριστές, υπάρχουν στα γραφεία της Ένωσης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ & JUNIOR’ S

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ. Καστοριάς και όμορων Ενώσεων αν υπάρχει ενδιαφέρον, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής υποδομών της ΕΠΣ.

Η συμμετοχή των ομάδων είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, για τα Πρωταθλήματα ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ & JUNIOR’ S.

Τα Πρωταθλήματα ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ & JUNIOR’ S θα διεξαχθούν σε ΟΜΙΛΟΥΣ ή ΟΜΙΛΟ, ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Κάθε σωματείο συμμετέχει με όσα τμήματα μπορεί να υποστηρίξει..

Ο καθορισμός των Ομίλων θα γίνει με σχετική απόφαση της επιτροπής υποδομών και της επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ε.Π.Σ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

  • Στο Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2002 ως και 31-12-2003.
  • Τα σωματεία δύναται να δηλώνουν στο Φ.Α. μέχρι ΤΡΕΙΣ (3) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2004 έως και 31-12-2004.
  • Στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2004 εως και 31-12-2005.
  • Τα σωματεία δύναται να δηλώνουν στο Φ.Α. μέχρι ΤΡΕΙΣ (3) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2006 έως και 31-12-2006.
  • Στο Πρωτάθλημα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2006 έως και 31-12-2007.
  • Στους αγώνες JUNIOR’ S θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2008 έως και 31-12-2010.

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ – ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ να δανείζονται ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα αυτά.

Κάθε σωματείο μπορεί να δανείζεται μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστές στις αντίστοιχες ηλικίες ανά κατηγορία από άλλα σωματεία.

Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί με την μορφή δανεισμού ΜΟΝΟ σε ένα σωματείο.

Ποδοσφαιριστής που έχει συμπληρώσει ή θα συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του και θα δοθεί με την μορφή δανεισμού σε άλλο σωματείο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΔΕΛΤΙΟ.

Τα Σωματεία πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ το αργότερο μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Σεπτεμβρίου 2017, στην Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, σε ειδικό έντυπο.

Το Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ θα ξεκινήσει την Κυριακή Οκτωβρίου 2017.

Το Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ θα ξεκινήσει το Σάββατο Οκτωβρίου 2017.

Τα Πρωταθλήματα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ & JUNIOR’ S θα διεξαχθεί σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς, σε συνεργασία με τα σωματεία.

Οι αγώνες των Παιδικών πρωταθλημάτων (ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ), θα έχουν, υποχρεωτικά, διάρκεια ογδόντα (80) λεπτών, σε δυο ημίχρονα από σαράντα (40) λεπτά το καθένα. Θα διεξάγονται με τριπλέτα διαιτητών και θα ισχύουν όλοι οι κανονισμοί. Οι αγώνες των προ – παιδικών πρωταθλημάτων εβδομήντα (70) λεπτά σε δυο ημίχρονα από τριάντα πέντε (35) λεπτά το καθένα, θα διεξάγονται με έναν διαιτητή καθώς δεν θα ισχύει το οφσάιντ.

Οι αγώνες των πρωταθλημάτων θα διεξάγονται Σάββατο και Κυριακή, επιτρέπεται και η διεξαγωγή αγώνων άλλη ημέρα κατά την κρίση της διοργανώτριας. Οι αγώνες για JOUNIOR’S θα διεξαχθούν με μορφή τουρνουά σε δύο ημίχρονα από 30 λεπτά το καθένα με απεριόριστες αλλαγές και είσοδο στο παιχνίδι και μετά από αλλαγή, σε γήπεδο που θα επιλέξει η επιτροπή υποδομών, θα διεξάγονται με έναν διαιτητή.

Όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομών της Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να έχουν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών και να έχει ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ από την Ε.Π.Σ. και ΥΠΕΥΘΥΝΟ αγωνιστικής λειτουργίας που θα έχει «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ». Πού θα εκδοθεί από την ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Στα σωματεία που δεν θα έχουν προπονητή ή υπεύθυνο αγωνιστικής λειτουργίας θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο πενήντα (50,00€) για κάθε αγώνα που δεν θα έχουν.

Σε κάθε, τυχόν αλλαγή προπονητή η υπεύθυνου αγωνιστικής λειτουργίας το σωματείο οφείλει εντός τριών (3) ημερών να ενημερώσει την Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και εντός δέκα (10) ημερών να έχει προβεί σε αντικατάσταση διαφορετικά θα ελέγχεται πειθαρχικά.

Δύναται να εκδοθεί «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ», σε ποδοσφαιριστή του ίδιου σωματείου και μόνο για τα Πρωταθλήματα Υποδομών της Ε.Π.Σ. για την περίοδο 2017 – 2018, χωρίς να θεωρείται αντικανονική η συμμετοχή στα πρωταθλήματα Α’ & Β’ της Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Μετά το τέλος της Α΄ φάσης θα ακολουθήσει και Β΄ φάση που την συμμετοχή των ομάδων και τον τρόπο διεξαγωγής της θα τον καθορήσει με νεότερη απόφαση της η επιτροπή υποδομών της Ε.Π.Σ. μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης σε συνεργασία με την επιτροπή πρωταθλήματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Α. Γ. Σ. Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ” ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Ιωαννίδη, για την χειμερινή περίοδο 2017-2018

Ο  Α. Γ. Σ. Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ” ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με…

Αναχωρεί για Ρίο η τετράκωπος με τον Γιάννη Χρήστου

Τα πρώτα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα ταξιδέψουν για το Ρίο,…

Απίστευτη η κατάσταση στην ΕΚΑΣΔΥΜ, δείγμα του οικονομικού μαρασμού του ερασιτεχνικού Μπάσκετ

Τελικά ο Λασσάνης δεν δήλωσε συμμετοχή στην Γ΄ εθνική και η ΕΚΑΣΔΥΜ…

RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ημιμαραθώνιος Δρόμος, Αγώνες 5χλμ…

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα του Νομού μας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα,…

Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑΟΥΜΗ

«Η διοίκηση του Α.Σ. Καστοριάς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την…

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς-Άροσις το Σαββατοκύριακο

Στα πλαίσια του Εφηβικού πρωταθλήματος, η εφηβική ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς αντιμετωπίζει…