κ. Περιφερειάρχη στα πλαίσια της ενημέρωσης του Συμβουλίου, αλλά και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας  θα θέλαμε να μάθουμε εάν αληθεύει ότι έχει  υποβληθεί πρόταση από την Περιφέρεια μας στο Υπουργείο  για εγγειοβελτιωτικά έργα και μελέτες προς ένταξη στο Μέτρο 4.3.1. “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” του ΠΑΑ 2014-2020   του υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης όπως  φαίνεται στον  συνημμένο πίνακα συνολικής αξίας   119.781.000 ευρώ.

 

1)Τι ενέργειες έχουν γίνει από πλευράς της Περιφέρειας από τις 10 Οκτωβρίου  2016 που σας κοινοποιήθηκε το έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;

2)Γιατί δεν φέρατε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί;

3) Ποιοι αποφάσισαν για την πρόταση αυτή και αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της εκτελεστικής Επιτροπής των Αντιπεριφερειαρχών Χωρικών και Θεματικών;

4)Θεωρείτε δίκαιη την πρόταση όπου προτείνονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ ευρώ εκ των οποίων τα 95,0 εκ για την ΠΕ Κοζάνης τα 10,0 εκατ για ΠΕ Καστοριάς  7,5 εκατ. για ΠΕ Φλώρινας   και 7,5 εκατ. ΠΕ Γρεβενών.

 

Κ. Περιφερειάρχη θεωρώ ότι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για μία ακόμη φορά δυστυχώς οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις για διαβούλευση και συναπόφαση διαψεύδονται  και για μία ακόμη φορά η ΠΕ Καστοριάς που έχει μεγάλη μελετητική ωριμότατα στα εγγειοβελτιωτικά  δυστυχώς αδικείται.

 

Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας

Σαββόπουλος Δημήτριος

Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.