Το διήμερο 28-29 Νοεμβρίου 2015, θα λάβει επιτέλους εκκίνηση το 18° Θερινό Ράλι της ΛΕ.Κ.Α.Μ με προορισμό την πόλη της Καστοριάς, μετά τις αναβολές λόγω Δημοψηφίσματος και Βουλευτικών Εκλογών.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕ.Κ.Α.Μ) και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς και πρόκειται για αγώνα regularity, για κλασικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα μέχρι 31.12.1985, ο οποίος εντάσσεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα του «Κυπέλλου Πολυνίκης» της Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α.

Το ράλι με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28/11, μέσω Έδεσσας θα κατευθυνθεί στο Αμύνταιο, όπου θα ανασυγκροτηθεί και θα λάβει νέα εκκίνηση στις 10:45 και στη συνέχεια από τη διαδρομή Βαλτόνερο, Ανάργυροι, Αετός, Βαρικό, Ι.Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου, Κλεισούρα θα τερματίσει στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης της Καστοριάς.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 29/11 το πρόγραμμα προβλέπει διαδρομή μέχρι το Δισπηλιό, όπου τα πληρώματα θα ξεναγηθούν στον Λιμναίο Προϊστορικό Οικισμό και στη συνέχεια επιστροφή στην Καστοριά.

Το Δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς

“Η Αντιδημαρχία Τουρισμού-Αθλητισμού στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης που εφαρμόζει για την ανάπτυξη βέλτιστων ειδικών μορφών τουρισμού, συνδιοργανώνει τον 18οαγώνα κλασικού αυτοκινήτου (rallyregularity) με τη “Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας(ΛΕΚΑΜ)”, το Σάββατο 28 &την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Ο αθλητικός μηχανοκίνητος τουρισμός είναι μορφή τουρισμού η οποία ήδη είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε ένα εξειδικευμένο κοινό όμως διατηρεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και συμβάλλει στην τουριστική ζήτηση.

Περί τα πενήντα κλασικά αυτοκίνητα, στην πλειοψηφία τους με διμελές πλήρωμα, θα αγωνιστούν με χρονομετρημένες διαδρομές έχοντας για εκκίνηση την πόλη της Θεσσαλονίκης και μέσω Κλεισούρας θα τερματίσουν στην Καστοριά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον της Λεωφόρου Κύκνων.

Οι λάτρεις του αυτοκινήτου, κι όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτοκίνητα που διαθέτουν χαρακτήρα, φινέτσα, ομορφιά, τα οποία θα εκτεθούν από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής, στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον της Λεωφόρου Κύκνων.”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.