Έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες το Άργος Ορεστικό νίκησε την Κυριακή ( 29/11 ) στο Κλειστό Γυμναστήριο Άργους Ορεστικού τον Πολύγυρο 69-65, βάζοντας τις βάσεις στην τέταρτη περίοδο, όταν ξέφυγε με 14 πόντους διαφορά.

Οι ‘’ λύκοι ‘’ που κέρδισαν εντός έδρας με σκορ 69-65 τον Πολύγυρο βλέπουν πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιώργου Καραταγλίδη είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα, έχοντας βέβαια την ευκαιρία να τελειώσει πιο εύκολα την υπόθεση νίκης, με το σκορ σε διψήφιο νούμερο με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου 52-41.

Ο Πολύγυρος πήγε στο Αργος Ορεστικό χωρίς τον άρρωστο Τσιμπή αλλά κατόρθωσε να επιστρέψει στο ματς με ένα σερί 11-0 και να μειώσει το σκορ σε 63-60 με ενάμισι λεπτό να απομένει, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν όσο εύστοχοι έπρεπε στις ελεύθερες βολές για να πάρουν τη νίκη – ανάσα.

Προχωρούν αήττητοι Αίολος και ΑΕΛ

Ο Αίολος Αστακού δεν δυσκολεύτηκε ούτε απέναντι στην Ευκαρπία, την οποία νίκησε 72-54 στον αγώνα που άνοιξε νωρίτερα από τους υπόλοιπους το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού έκλεισε την πρώτη περίοδο με 23-10, μία διαφορά που κράτησε και στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, κάνοντας φυσιολογικά το 8 στα 8. Κάπως έτσι ο Αίολος Αστακού ισοφάρισε το 5ο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Β΄ Εθνικής (8-0), το οποίο μοιράζονται η ΑΕΚ (2012-13), ο Αίολος Τρικάλων (2011-12) και ο ΓΣ Κύμης (2014-15).

«Καθάρισαν» Πολίτης, Παπανικολάου για την ΑΕΛ

Λίγες ώρες αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΛ να μιμηθεί τον Αίολο και να κάνει το 8 στα 8, επικρατώντας εκτός έδρας την ΕΑΚ Θεσσαλονίκης με 71-64. Οι “βυσσινί” του Αβραάμ Παπαδόπουλου τα βρήκαν σκούρα στη Θεσσαλονίκη αλλά στο τέλος έδειξαν πάλι “μέταλλο” νικητή, καθώς έκαναν ένα σερί 9-0 στα τελευταία τέσσερα λεπτά και μετέτρεψαν το 62-62 σε 62-71, με τους Πολίτη και Παπανικολάου να σημειώνουν τους τελευταίους 12 πόντους (από έξι έκαστος) της ομάδας τους.

Αήττητο εντός έδρας το Αγρίνιο

Αήττητο παρέμεινε στο γήπεδο του το Αγρίνιο, που επικράτησε του Ερμή Λαγκαδά με 78-73 και έκανε το πέντε στα πέντε εντός έδρας, παρ” ότι είδε τον Μπερερή να αποχωρεί τραυματίας από την πρώτη περίοδο. Ο Παραπούρας κάλυψε πάντως και με το παραπάνω το κενό του συμπαίκτη του, αφού σκόραρε 24 πόντους και μαζί με τον Μήτσου οδήγησε σε όλο το ματς το Αγρίνιο, το οποίο έκανε ένα καθοριστικό επιμέρους 12-2 στην τέταρτη περίοδο, ξέφυγε με 73-64 και “καθάρισε” το ματς.

 

Τέταρτη σερί νίκη το Στρατώνι

Με φόρα επέστρεψε στη δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας το Στρατώνι, που νίκησε τον Ιωνικό Ιωνίας 86-70 και συνέχισε την ανοδική πορεία του. Η ομάδα του Σωτήρη Νικολαΐδη πέτυχε τους πρώτους εννέα πόντους του αγώνα, ξέφυγε νωρίς νωρίς με 26-14 αλλά στο 29′ ο Ιωνικός Ιωνίας προηγήθηκε για πρώτη φορά (53-51), με τον Παναγιώτου να βάζει 15 από τους 20 πόντους της ομάδας του στην τρίτη περίοδο! 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο πάντως το Στρατώνι βρήκε πάλι το ρυθμό του στην επίθεση, έκανε ένα επιμέρους 16-2 και εν τέλει έφτασε εύκολα στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη, ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έστω και με μεγάλη… παρέα (Αγρίνιο, ΓΣ Λάρισας και Ερμή Λαγκαδά).

Νίκη – ανάσα για τον Πιερικό Αρχέλαο

Σπουδαίο, όσο και σημαντικό αποτέλεσμα πήρε ο Πιερικός Αρχέλαος στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει για άλλη μια χρονιά στη Β΄ Εθνική. Η ομάδα της Κατερίνης επιβλήθηκε του Ανατόλια με 60-58, έχοντας το προβάδισμα σχεδόν καθ” όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για το Ανατόλια… 

 

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 69-65
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-13, 33-29, 52-41, 69-65
Διαιτητές: Πανταζής-Τσιρτσιμάλης
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Καραταγλίδης): Γιαγκόπουλος, Σαββίδης 13 (3), Κίτσιου 2, Μιχαηλίδης 8 (2), Μαυρίδης 20, Τράντας 2, Κόττας 14, Μανδαλάκης 8, Χατζόπουλος, Μπέλλος, Μποζίνης, Παντελίδης 2.
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ (Πεγιάς–Παπαδόπουλος): Πιπιλιάρης 10, Τσιούντος 6, Παπασαραφιανός 9, Μυλωνάς, Βούλγαρης 2, Ζεϊμπέκης 12 (4), Χρηστίδης, Νουκάρης 12 (1), Κοτζαγιάννης 14, Χαριστός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Γιώργος Γεωργαντζάς συμφώνησε με την Καστοριά

Ο Γιώργος Γεωργαντζάς συμφώνησε με την Καστοριά

Ο Shooting Guard του Α.Σ. Καστοριάς Ανδρέας Πετρόπουλος στους “Ορίζοντες”. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Η εφημερίδα “Ορίζοντες” φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα τον Shooting Guard του Α.Σ.…

Θερμή υποδοχή του 8ου Ολυμπιονίκη Γιάννη Χρήστου στο αεροδρόμιο ‘’ Μακεδονία ‘’ από τον Ν.Ο.Κ.

Μέλη της Διοίκησης και προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς , συναθλητές, συγγενείς…

ΕΠΣ Καστοριάς: Αναστέλλονται οι διοργανώσεις για το Σαββατοκύριακο 24-25/10 και για το επόμενο Σαββατοκύριακο 31-10/ 01-11

ΕΠΣ Καστοριάς:  Αναστέλλονται οι διοργανώσεις για το Σαββατοκύριακο 24-25/10 και για το…

“Διατροφή και αθλητισμός” :Το 3ο μάθημα E-Learning από την ΕΠΣ Καστοριάς

“Διατροφή και αθλητισμός” :Το 3ο μάθημα E-Learning από την ΕΠΣ Καστοριάς

Καστοριά 13 Μαΐου: Αγώνες Run Greece 2018. Να είστε όλοι εκεί!

Καστοριά 13 Μαΐου: Αγώνες Run Greece 2018. Να είστε όλοι εκεί!

Αγωνιστική δράση για τους παίδες του Α.Σ. Καστοριάς

Αγωνιστική δράση για τους παίδες του Α.Σ. Καστοριάς