Ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι «στόχος ενός νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα θα έπρεπε να είναι η βελτίωση της σύνδεσής της με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις».

Η Μαρία Αντωνίου, κάνοντας επισημάνσεις επί συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου, απάντησε σε σχόλια που διατυπώθηκαν, ενώ προέβη σε σειρά ερωτήσεων προς τον κ. Φωτάκη, για τον οποίον είπε χαρακτηριστικά πως  «το πόσο υπερασπίστηκε ο κ. Υπουργός το παρόν νομοσχέδιο φαίνεται από την συνεχή παρουσία του-απουσία του στις Επιτροπές. Ούτε εσείς κ. Υπουργέ δεν πιστεύετε στις αναχρονιστικές διατάξεις που φέρνετε. Και πώς να πιστεύετε; Αφού όλες σας οι σπουδές είναι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αλλά η καρέκλα, σας αναγκάζει να κάνετε αυτό που πρέπει σύμφωνα με τις ιδεοληψίες της σημερινής προσωρινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Υπενθύμισε ακόμη ότι «ήταν και είναι στόχος μας, τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας να είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα βασίζεται στη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αυτό το στόχο δυστυχώς δεν τον εξυπηρετεί ούτε στο ελάχιστο το αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο που φέρνετε σήμερα. Μας πάτε πίσω πολλές δεκαετίες και στερείτε από τη νέα γενιά κάθε όραμα και προοπτική. Αφήστε επιτέλους τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και της έρευνας μακριά από το μικροκομματικά σας παιχνίδια και συμφέροντα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.