Την έναρξη του 1ου Χειμερινού Σχολείου ΜΜΕ και Εφαρμοσμένης Πολιτικής υπό την επιστημονική διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Λίτσα, με στόχο να αναδείξει ένα νέο σημείο αναφοράς στο χώρο των Διεθνών Σχέσεων και της Πολιτικής Επικοινωνίας, ανακοινώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το 1ο Χειμερινό Σχολείο ΜΜΕ και Εφαρμοσμένης Πολιτικής διεξάγεται στην Καστοριά το τριήμερο 4-5-6 Δεκεμβρίου και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα να μελετηθεί η συσχέτιση του κλάδου των Διεθνών Σχέσεων με την Πολιτική Επικοινωνία.

Με τη συμμετοχή κορυφαίων διαμορφωτών της κοινής γνώμης από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τη δημιουργική εμμονή για την αναζήτηση της αριστείας που χαρακτηρίζει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Xειμερινό Σχολείο θέτει ως στόχο να πρωτοπορήσει, να παράξει γνώση αλλά και να δώσει την ευκαιρία της πρακτικής εφαρμογής σε άτομα που τους ενδιαφέρει ο χώρος των Διεθνών Σχέσεων και της Πολιτικής Επικοινωνίας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το Σχολείο απευθύνεται σε σπουδαστές ή επαγγελματίες του χώρου των Διεθνών Σχέσεων, της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

9:30 – 10:30 Ιωάννης Φετάνης, Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας: «Οπτικοποίηση της Προπαγάνδας

10:30 – 10:45 coffee break

10:45 – 11:45  Σπύρος Σιδέρης, Δημοσιογράφος, μέλος του National Union of Journalists Μεγάλης Βρετανίας και editor-in-chief του Independent Balkan News Agency: «Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή Μέσα Μαζικής Εξουσίας;»

11:45 – 12:00 coffee break

12:00- 13:00 Todd Pierce, Διπλωμάτης των ΗΠΑ στην Αθήνα: «Pinstripes in Binary: the Wardrobe of Digital Diplomacy».

13:00- 13:10 coffee break

13:10 – 14:10 Σπ. Ν. Λίτσας, Απλήρωτης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων: «Το Διεθνές Σύστημα Σήμερα. Προκλήσεις, Συγκλίσεις και Ευκαιρίες».

Eλεύθερο Πρόγραμμα

17:00 – 18:00 David Andelman, Εκδότης Emeritus του World Policy Journal: «Balkan Nights: A Journalist in a ‘Difficult’ Region». [Σύνδεση με Skype]

18:05 – 19: 05 Xριστίνα Αγγελή, Υποψ. Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Workshop: «Η δύναμη και η αδυναμία των ΜΜΕ στην αναπαράσταση της πραγματικότητας: Το δημοσιογραφικό στίγμα του Ebola».

19:05 – 20:45 Jonathan Cristol, Academic Fellow στο Bard College & στο World Policy Institute: «The Media and Perceptions of Foreign Policy Differences in the 2016 Presidential Elections». [Σύνδεση με Skype]

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

9:30 – 10: 30 Νίκος Λυσιγάκης, Υποψ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας – Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας. Workshop: «Η Εξωτερική Απειλή ως Στοιχείο Εθνικής Συσπείρωσης

10:40 – 11: 40 Βαγγέλης Πλάκας, Δημοσιογράφος – συγγραφέας : «η Διεθνής Πολιτική μέσα από το πρίσμα του τηλεοπτικού χρόνου»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.