Με τις ευκαιρίες σε προϊόντα να βρίσκουν τους πολίτες μακριά από τα αστικά κέντρα, συνεχίζονται οι θερινές εκπτώσεις του 2017.

Μέχρι και τις 31 Αυγούστου οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν ρούχα, αξεσουάρ και αλλά κα προϊόντα σπιτιού με το ποσοστό έκπτωσης να αγγίζει και το 70% από την αρχική τους τιμή.

Οι κατά τόπους επαγγελματικές ενώσεις έχουν από την αρχή των θερινών εκπτώσεων προειδοποιήσει τους πολίτες για όλα όσα πρέπει να προσέξουν πριν την αγορά κάποιου προϊόντος.

Οι έμποροι συνεχίζουν να κρατούν μικρό καλάθι, αφού η πληρωμή του καλοκαιρινού δώρου στους ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν ήταν αρκετή για τους … ξελασπώσει από τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τις Ενώσεις των Επαγγελματιών οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν:

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε προϊόντα που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος -και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία- το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

aftodioikisi.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.