Από τις 3 μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας το 2nd Fur Shopping Festival. Τρεις μήνες πριν από το μεγάλο γεγονός και ήδη έχουν καλυφθεί 7.500 τ.μ. του εκθεσιακού κέντρου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, ήδη έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το 2nd Fur Shopping Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 5 Νοεμβρίου στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιωάννη Κορεντσίδη «Οι εργασίες βαίνουν ομαλώς. Βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός, ότι υπάρχει και η εμπειρία από την προηγούμενη χρονιά, οπότε μπορώ να πω πως είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι έτσι ώστε να στεφθεί το 2nd Fur Shopping Festival, και αυτή τη φορά, με επιτυχία».

Η ενδιάμεση περίοδος από την καλοκαιρινή σεζόν μέχρι και τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα που ξεκινούν ως είθισται το μήνα Φεβρουάριου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “νεκρή”, για τον κλάδο της γουνοποιίας. Στο σημείο αυτό μπαίνει το Fur Shopping Festival, ώστε να καλύψει αυτό το κενό και παράλληλα να δώσει την οικονομική ανάσα που χρειάζονται οι επιχειρηματίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Το απόλυτο 100% θα αγγίξει για ακόμη μια φορά η πληρότητα του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει. Στην παρούσα φάση οι εκθέτες της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς πιστοποιούν τη συμμετοχή τους στο 2nd Fur Shopping Festival.  Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία ανοίγει το χρονοδιάγραμμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από νέους εκθέτες, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πολλοί. Η κατάσταση αυτή είναι πολύ θετική για το κλάδο της γουνοποιίας, ωστόσο προκύπτει ένα θέμα σχετικά με το διαθέσιμο χώρο, καθώς δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι συμμετοχές.

Φυσικά στο πλάνο του Δ.Σ. του Συνδέσμου είναι να γίνει η επέκταση του εκθεσιακού κτιρίου, όχι όμως πιο νωρίς από την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς (σ.σ. Μάιος 2018) «Κατά το πρώτο Fur Shopping Festival είχαμε καλύψει 3.200 τ.μ., αυτή τη στιγμή, δηλαδή ενόψει του δεύτερου Fur Shopping Festival, έχουν ήδη καλυφθεί 7.500 τ.μ. Πιστεύω πως μέχρι το τέλος των αιτήσεων θα έχουμε την 100% κάλυψη του χώρου. Το γεγονός αυτό δείχνει την επιτυχία που είχαμε την πρώτη φορά που το επιχειρήσαμε. Παράλληλα όμως, υπάρχει και η αγωνία και η ανησυχία στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι βλέπουν πως μέσα από ένα τέτοιο εκθεσιακό γεγονός, μπορούν να διοχετεύσουν τα έτοιμα ενδύματά τους», σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω αυτών των γεγονότων για την προώθηση του κλάδου της γουνοποιίας ολόκληρη η πόλη της Καστοριάς, μετατρέπεται σε μια Έκθεση, άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους στόχους του Συνδέσμου «Θέλουμε να υπάρχει μια διαρκής Έκθεση Γούνας στην περιοχή μας. Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε τον κόσμο, πως θα υπάρχει η ειδική σήμανση στα καταστήματα με είδη γούνας, τα οποία δεν μπορούν να συμμετάσχουν εντός του εκθεσιακού χώρου, ωστόσο συμμετέχουν με ένα διαφορετικό τρόπο στο 2nd Fur Shopping Festival», ενημέρωσε ο Πρόεδρος.

Όσον αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις ο κ. Κορεντσίδης ανέφερε πως τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν ορισμένες καινοτομίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, όπως επίσης θα ανακοινωθεί και το ολοκληρωμένο  πρόγραμμα του 2nd Fur Shopping Festival.

Έρχονται και άλλες πτήσεις τσάρτερ

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανακοίνωσε πως και φέτος θα πραγματοποιηθούν πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια του 2nd Fur Shopping Festival «Μιλάμε πάντα για πτήσεις τσάρτερ οι οποίες θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Καστοριάς» επεσήμανε ο κ. Κορεντσίδης και συνέχισε λέγοντας πως «Οι πτήσεις ξεκίνησαν από την προηγούμενη χρονιά και σημείωσαν επιτυχία. Ως Δ.Σ. πιστεύουμε ότι συμβάλλουν δυνατά στην ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Πρόσφατα και με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Πρωθυπουργού και Υπουργών, πέρα των άλλων σημαντικών θεμάτων του Συνδέσμου που αναπτύξαμε, καταθέσαμε ένα πλήρες υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για το τι ακριβώς χρειάζεται το Αεροδρόμιο Καστοριάς για την ενεργοποίησή του και για την πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων όχι μόνο κατά τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο αρμόδιος Υπουργός, έλαβε σοβαρά στα υπόψιν του το υπόμνημα που του καταθέσαμε, μάλιστα κατά την ομιλία του χαρακτήρισε το αεροδρόμιο Καστοριάς ως Διεθνές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο Μηλοχώρι από την Π.Ε. Κοζάνης

Αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο Μηλοχώρι από την Π.Ε. Κοζάνης

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για έργα αγροτικής οδοποιίας

Στο πλαίσιο της εκχώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στην Περιφέρεια…

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται το Πρόγραμμα Αξιολόγησης της Αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των αλεπούδων έναντι του ιού της Λύσσας, μετά τους εμβολιασμούς του φθινοπώρου 2018

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται το Πρόγραμμα  Αξιολόγησης της Αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των αλεπούδων…

Ευχές για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και το Νέο Έτος απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς από το Γηροκομείο Καστοριάς

Ευχές για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και το Νέο Έτος απηύθυνε…

Εξιχνιάστηκε άμεσα απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στην Πτολεμαΐδα και συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε άμεσα απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στην Πτολεμαΐδα και συνελήφθη 19χρονος…

1ο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κωσταραζίου σας προσκαλεί σε ένα γεμάτο εκπλήξεις…