Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το 3on3 Basketball Tournament στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Το 3on3 Basketball Tournament, αποτελεί μια ιδέα των κυρίων Διαμαντή Αδάμ και Κωνσταντίνου Λυγούρα. Το εγχείρημα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016.

Ο κ. Αδάμ υπήρξε αθλητής του Α.Σ. Άργους Ορεστικού επί εφτά συναπτά έτη και εκ μέρους της διοργάνωσης του τουρνουά, μίλησε για το θεσμό, για το πώς βλέπει ο κόσμος της Π.Ε. Καστοριάς το μπάσκετ, αλλά και για τον Α.Σ. Άργους Ορεστικού.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής 

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν από την Παρασκευή 11 Αυγούστου με καταλυτική ημερομηνία την Πέμπτη 17 Αυγούστου, ενώ οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Τουρνουά είναι από 21 έως 28 Αυγούστου.

Το 2016 συμμετείχαν 14 ομάδες αντρών και 4 γυναικών, των τεσσάρων ατόμων. Φέτος θα πραγματοποιηθεί μια αλλαγή όπου κάθε ομάδα θα αποτελείται από 5 μέχρι και 6 άτομα, προκειμένου να αποφευχθούν τα όποια προβλήματα «Προβήκαμε σε αυτή την αλλαγή, καθώς λόγω της φύσης του αθλήματος είναι φυσικό να υπάρξουν κάποιοι τραυματισμοί. Κάποιες φορές ίσως να μην βόλευε το πρόγραμμα στους διαγωνιζόμενους. Θεωρήσαμε λοιπόν πως θα πρέπει να μεγαλώσουμε τις ομάδες με περισσότερους αναπληρωματικούς, έτσι ώστε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε κόλλημα», ενημέρωσε ο κ. Αδάμ.

Στο τουρνουά μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 16 χρονών και άνω. Βέβαια για το ηλικιακό πεδίο 16-18 θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν μια δήλωση των γονέων ή των κηδεμένων τους, μέσω της οποίας θα βεβαιώνεται η έγκριση για τη συμμετοχή τους στο αθλητικό γεγονός. Όπως φάνηκε από το προηγούμενο τουρνουά, ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία, καθώς έλαβαν μέρος σε αυτό και άτομα τα οποία διανύουν την Πέμπτη, ακόμα και την έκτη δεκαετία της ζωής τους.

Η συμμετοχή του τουρνουά ανέρχεται στα πέντε (5) ευρώ ανά άτομο. Με τα έσοδα τα οποία θα προκύψουν καλύπτονται οι διαιτητές, οι ιατροί, οι μπάλες, τα νερά κ.α.

Άργος Ορεστικό, μια πόλη με μακροχρόνια παράδοση στο μπάσκετ

Ιδιαίτερα αγαπούν οι πολίτες του Άργους Ορεστικού την καλαθοσφαίριση. Μάλιστα η τοπική ομάδα μπάσκετ Α.Σ. Άργους Ορεστικού, είχε κατορθώσει να σκαρφαλώσει στην Α2 εθνική κατηγορία πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία της σε αυτή «Το πρώτο μας μέλημα είναι να ανέβει και πάλι η ομάδα ψηλά. Πιστεύω πως με μια συλλογική προσπάθεια θα καταφέρουμε να την  κρατήσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο» σχολίασε ο κ. Αδάμ.

Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των διοργανωτών, τόσο ως παίκτες όσο και ως θεατές. Εξάλλου το  3on3 Basketball Tournament αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία έτσι ώστε τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα, να ενημερωθούν και να ασχοληθούν με αυτό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή του Άργους Ορεστικού συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό  ως προς τη διεξαγωγή του τουρνουά «Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και η Αντιδήμαρχος Αφροδίτη Μπελονάκη, μας βοήθησαν παρά πολύ για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά για αυτή τους τη βοήθεια, καθώς ήταν ιδιαίτερα σημαντική», κατέληξε ο κ. Αδάμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στο… «ψυγείο» τα μπαράζ της Α2!

Στο… «ψυγείο» θα μπουν οι αγώνες μπαράζ της Α2, σύμφωνα με ασφαλείς…

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Πρωτάθλημα ROLLER-SKI που θα διεξαχθεί στην Καστοριά

Ο Σ.Χ.Ο. Καστοριάς διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων…

Αυτοψία του Υφυπουργού Αθλητισμού στο αναξιοποίητο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, που περνάει στη ΓΓΑ

Αυτοψία του Υφυπουργού Αθλητισμού στο αναξιοποίητο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, που…

Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς “Κελετρον”: «Οι αθλητές μας βιώνουν ακραία ρατσιστική συμπεριφορά»

Στη Βέροια και στη Νάουσα αγωνίστηκαν αθλητές του αγωνιστικού ομίλου τένις O.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΕΛΕΤΡΟΝ…

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο νίκες για τον Α.Σ. Καστοριάς.

4 -4 νίκες για όλα τα τμήματά μας και χαμόγελα στους αθλητές και στον κόσμο μας.

Α.Σ.Καστοριάς: Ανανέωση συνεργασίας με τον coach Γιώργο Καραταγλίδη

«Ένα πρόσωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ομάδα»

Και στην Καστοριά κυματίζει το αστέρι!

Για ένα σύλλογο σαν τον Ατρόμητο που εδώ και δέκα χρόνια βρίσκεται…

Πέμπτη 18/8 – Οι ελληνικές «μάχες» στο Europa League και η συνέχεια στο Ρίο

Δείτε το σημερινό (18/8) πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων

Η Μαρία Δρακάκη αναλαμβάνει τη θέση της προπονήτριας των κοριτσιών της Α.Ε. Γραμμοχωρίων

Η Μαρία Δρακάκη αναλαμβάνει τη θέση της προπονήτριας των κοριτσιών της Α.Ε.…