Όλες οι ειδικότητες για το Φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β

Έξι ειδικότητες έχει να προτείνει για τη φετινή χρονιά το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς. Ειδικότερα, τα τμήματα που  θα μπορούν  να επιλέξουν  οι καταρτιζόμενοι για το Φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β είναι τα ακόλουθα:

 

  • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
  • Τεχνικός Μελισσοκομίας
  • Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών
  • Βοηθός Εργοθεραπείας
  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

 

Οι ειδικότητες που επιλέχθηκαν σημείωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με το Διευθυντή του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καστοριάς Απόστολο Τζιώτζη.

Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10 το πρωί.

Κατά τη φάση της επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς www.iek-kastor.kas.sch.gr/ και ανάλογα με τον αριθμό των εν δυνάμει σπουδαστών,  θα παρθεί η τελική έγκριση και θα λειτουργήσουν και τα αντίστοιχα τμήματα.

Όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, δηλαδή η οριστικοποίηση των τμημάτων και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών, θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα με πιθανή ημερομηνία έναρξη την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς για το έτος 2017-2018 θα είναι τρία (3) ή τέσσερα (4), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν και τα έξι (6). «Όλα εξαρτώνται από τις αιτήσεις συμμετοχής», σημείωσε ο κ. Τζιώτζης και  συνέχισε λέγοντας πως «αρκετοί από τους υποψηφίους, που είχαν καταθέσει τη δήλωση προτίμησής τους, πιθανότητα να έχουν περάσει σε κάποιο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. και τελικά να επιλέξου να εγγραφούν εκεί. Πιστεύω ότι τουλάχιστον τρία τμήματα θα λειτουργήσουν».

Να σημειωθεί πως η φοίτηση είναι δωρεάν και δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Τα έγγραφα που χρειάζονται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ταυτότητα, ΑΜΚΑ, απολυτήριο λυκείου και ένα προσωπικό e-mail «Προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή κατάρτιση, άλλωστε αυτό πιστεύω φαίνεται και εκ του αποτελέσματος. Το Ι.Ε.Κ. Καστοριάς βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο», είπε κλείνοντας ο κ. Τζιώτζης.

 

Κατάθεση φακέλων υποψήφιων εκπαιδευτών

Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2017β και Εαρινού Εξαμήνου 2018α.

Βάσει της υπ΄αριθμ. 4915/291/21-08-2017 Aπόφαση Δ.Σ. του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, παρατείνεται η περίοδος υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων εκπαιδευτών  για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2017β και Εαρινού Εξαμήνου 2018α μέχρι τη Δευτέρα 04/09/2017.

H κατάθεση του φακέλου των δικαιολογητικών τους στο ΙΕΚ Καστοριάς, θα γίνεται από 21-8-2017 έως και 04-09-2017 και ώρες 09:30 – 14:30.

Στον  φάκελο των  δικαιολογητικών του κάθε υποψηφίου, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνεται , εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη η οριστική υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις «Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017» για όλες τις ειδικότητες εκτός της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών».

Από την Πέμπτη 10.8.2017, οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. έχουν πρόσβαση στο σύστημα υποβολής της αίτησης τους στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ενότητα: «Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2017».

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι απόφοιτοι Ι.Ε.Κ., οι οποίοι διαθέτουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.).

Συγκεκριμένα:

Α. Απόφοιτοι παλαιού τύπου Ι.Ε.Κ. του ν. 2009/1992 όλων των ειδικοτήτων,

Β. Απόφοιτοι νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του ν. 4186/2013,

Γ. Απόφοιτοι των τμημάτων «Στελεχών τουριστικών γραφείων» και «Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας», διετούς διάρκειας του Ο.Τ.Ε.Κ., που είχαν ιδρυθεί βάσει του Β.Δ. 151/1971.

Πληροφορίες δίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες, ώρες 9:00 έως 17:00 στα τηλέφωνα: 210 27 09 0033, 210 27 09 102 και 210 27 09 117, καθώς και στο email: [email protected].

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στα «τάρταρα» έχει φτάσει η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα – Μόλις 69 άδειες οικοδομών στη Δυτική Μακεδονία το πρώτο τετράμηνο

Αποκαρδιωτική παραμένει η κατάσταση στην αγορά κατοικίας και τον οικοδομικό κλάδο, που…

Δημοτικά σχολεία: Με e-mail στους γονείς η βαθμολογία τριμήνου των μαθητών

Δημοτικά σχολεία: Με e-mail στους γονείς η βαθμολογία τριμήνου των μαθητών

Προτεραιοποίηση στόχων και μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού  υπό τον ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη

Προτεραιοποίηση στόχων και μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού …

Καλλιστώ: «Αυτή η αρκούδα δεν πρόλαβε να γεννήσει τα μικρά της…»

Καλλιστώ: «Αυτή η αρκούδα δεν πρόλαβε να γεννήσει τα μικρά της…»

Έκκληση για την προστασία και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γούνας της Καστοριάς

Table of Contents Hide Έκκληση για την προστασία και την ενίσχυση των…

Γιώργος Χριστοφορίδης: «Τώρα στηρίζουμε επιχειρήσεις και ανέργους»

  Γιώργος Χριστοφορίδης: «Τώρα στηρίζουμε επιχειρήσεις και ανέργους»

Χρηματοδότηση της επέκτασης και αναβάθμισης των υποδομών Α’ βάθμιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020

Χρηματοδότηση της επέκτασης και αναβάθμισης των υποδομών Α’ βάθμιας Υγείας  στην Περιφέρεια…

Γρεβενά: Περπατούσε στο βουνό και έπεσε πάνω σε μια εικόνα που δεν θα ξεχάσει ποτέ [pics]

Γρεβενά: Περπατούσε στο βουνό και έπεσε πάνω σε μια εικόνα που δεν…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Συνελήφθησαν -2- άτομα σε περιοχές της Φλώρινας για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης βάρους, περίπου -32- κιλών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Συνελήφθησαν -2- άτομα σε περιοχές της Φλώρινας για διακίνηση  ακατέργαστης…