Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η  βράβευση των Αριστούχων Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης  «Ομόνοια», την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς και την Π.Ε. Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017, στο κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς  πραγματοποιήθηκε η βράβευση των Αριστούχων Μαθητών τελειοφοίτων των Γενικών, Εσπερινών και Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφερειακής  Ενότητας Καστοριάς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος,  ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καστοριέων Νικόλαος Μέγαρης, το μέλος της επιτροπής υποτροφιών του συλλόγου Μαρία Μέγαρη,  η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Στέλλα Τέγου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αλίκη Ζήδρου,  οι Διευθυντές των σχολείων, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές των αριστούχων.

«Για ακόμη μια χρονιά, σε μια σεμνή τελετή ο Σύλλογος Καστοριέων  Νέας Υόρκης “Ομόνοια”, βράβευσε τους πρώτους των πρώτων μαθητές της Π.Ε. Καστοριάς. Πρόκειται για μια βράβευση για την οποία θέλω να συγχαρώ το Σύλλογο και να τον ευχαριστήσω για αυτή του την προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος και ενημέρωσε πως η Π.Ε. Καστοριάς θα δώσει ένα αναμνηστικό δώρο στους αριστούχους μαθητές «Οι μαθητές, οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους, είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

Φέτος, βραβεύτηκαν δέκα τέσσερις  (14) μαθητές, αντί για εννιά (9), καθώς υπήρξε ισοβαθμία σε ορισμένα Λύκεια. Η υποτροφία δόθηκε έπειτα από κλήρωση στους εννιά μαθητές , ενώ ο τιμητικός έπαινος και το αναμνηστικό δώρο δόθηκε και στους  δεκατέσσερις.

Βέβαια, υπάρχει η δέσμευση από μεριάς των εκπροσώπων του Συλλόγου “Ομόνοια”,  να βρεθεί μια λύση, έτσι ώστε οι ισοβαθμήσαντες μαθητές να έχουν την ίδια οικονομική υποστήριξη και μια ισότιμη μεταχείριση, άριστων μαθητών μεταξύ αρίστων.

 

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης των  Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κατά το σχολικό έτος 2016– 2017 που βραβεύτηκαν είναι:

 • Λαζαρίδου Λεμονιά 1ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς
 • Νταούτης Ανδρέας 2ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς
 • Καραλής Αχιλλέας 3ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς
 • Ζήδρου Μαρία ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού
 • Κεραμιδοπούλου Αθηνά ΓΕ.Λ. Μεσοποταμίας
 • Παπαγεωργίου Ευγενία ΓΕ.Λ. Νεστορίου
 • Κωνσταντουλάκη Αικατερίνη Εσπερινό ΓΕ.Λ. Καστοριάς
 • Βασιλείου Δέσποινα ΕΠΑΛ Καστοριάς
 • Πλιάκα Ευαγγελία ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού
 • Καράτσογλου Μαρία 3ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς
 • Γεωργίου Παρασκευή 3ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς
 • Μακρίδης Παναγιώτης 3ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς
 • Μπίζιου Φανή ΓΕ.Λ. Άργους Ορεστικού
 • Παπαχαραλάμπους Αμαλία Εσπερινό   ΓΕ.Λ. Καστοριάς

 

«Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα χαράς τόσο για την εκπαίδευση, όσο και για τους ομογενείς της Νέας Υορκής», είπε κατά την ομιλία της η κα Τέγου «Επιβεβαιώνουμε για ακόμη μια φορά, την ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ μας. Τα παιδιά μας με την πρωτιά τους και με το ήθος τους τιμούν τον τόπο τους. Με τη σειρά τους, τα μέλη του Συλλόγου “Ομόνοια” Νέας Υόρκης, τιμούν τους μαθητές της Π.Ε. Καστοριάς για τις επιδόσεις τους».

Ο κ. Μέγαρης ενημέρωσε πως εδώ και είκοσι χρόνια πραγματοποιείται μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να απονεμηθούν οι υποτροφίες στους αριστεύσαντες μαθητές της Π.Ε. Καστοριάς. Παράλληλα μετέφερε το μήνυμα του  Προέδρου τού Συλλόγου κ. Πέτρου Συμεωνίδη «Ο Σύλλογός μας νοιάζεται πάντοτε  για την περιοχή. Μάλιστα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους φορείς για το οποιοδήποτε θέμα. Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστούν τα παιδιά».

Η κα Μέγαρη συνεχάρη τους μαθητές,  τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή πορεία και επεσήμανε πως θα γίνουν οι απαραίτητες  ενέργειες έτσι ώστε να βραβεύονται περισσότερα παιδιά.

 

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.