Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς, που διεξήχθη 21.8.2017 η πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή του οικείου Δήμου αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ακόμα απευθείας ανάθεση για την οποία τα μέλη της αντιπολίτευσης Βασίλης Βελλίδης και Πέτρος Τόσκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καστοριάς, εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις διαφωνίες τους. Μάλιστα, δημοσιοποιούν προηγούμενες αποφάσεις τεκμηριώνοντας τη μειοψηφία που κατέθεσαν, η οποία έχει ως εξής:

«Καταψηφίζουμε την εισήγηση του Δημάρχου Καστοριάς, για την απευθείας ανάθεση του έργου συντήρησης ρέματος στην Τοπική Κοινότητα Τοιχιού για τους εξής σημαντικούς λόγους:

Πρώτον, γίνεται ανάθεση ενός έργου που ονομάζεται «Συντήρηση ρέματος στην Τοπική Κοινότητα Τοιχιού» αλλά τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει δύο έργα (παρεμπιπτόντως επί δικής σας θητείας) με παρόμοιο τίτλο, συγκεκριμένα «Καθαρισμός ρέματος στην Τοπική Κοινότητα Τοιχιού» και «Καθαρισμός ρεμάτων στην Δημοτική Ενότητα Βίτσιου». Είναι φανερό ότι «σπάτε» το έργο σε μικρότερα, για να λειτουργήσετε μόνο με απευθείας αναθέσεις και χωρίς διαγωνισμούς.

Δεύτερον, για ακόμη μια φορά, δεν έχει προηγηθεί ανάρτηση στο site του Δήμου Καστοριάς, ώστε να ενημερωθούν οι εργολάβοι, δεν έχουν ζητηθεί οικονομικές προσφορές από αυτούς για περαιτέρω έκπτωση και δεν προκύπτουν καθόλου εκπτώσεις, οι οποίες θα ήταν επωφελείς για τους συνδημότες μας.

Τρίτον, βλέπουμε τον Δήμαρχο Καστοριάς, να μην τηρεί τίποτα από αυτά που προεκλογικά υποσχόταν στο κομμάτι των απευθείας αναθέσεων και από αυτά που έχουν ειπωθεί και συμφωνηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Καστοριάς. Είναι απορίας άξιο πως ο Δήμαρχος Καστοριάς, άλλα υποσχόταν τότε και άλλα πράττει τώρα.

Υ.Γ: Τελικά κ. Δήμαρχε το «Εν τιμή πρόταση» που αποτελεί το όνομα του συνδυασμού σας, έμεινε μόνο στα λόγια και ως προεκλογικό σύνθημα. Σε όλη τη θητεία σας, μέχρι και σήμερα, σας βλέπουμε να λειτουργείτε μόνο με «Τα καλά και συμφέροντα». Αναρωτιόμαστε που πήγαν οι προεκλογικές εξαγγελίες σας, στο κομμάτι των απευθείας αναθέσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Υπεγράφη σύμβαση από τον Δήμο Βοΐου για το έργο ¨Συντήρηση και ασφαλτόστρωση εσωτερικού οδικού δικτύου του Δήμου Βοΐου¨

  Υπεγράφη σύμβαση από  τον Δήμο Βοΐου για το έργο ¨Συντήρηση και…

Μαθήματα παρασκευής κολλύβου στον Ναό του Αγίου Νικάνορος

Μαθήματα παρασκευής κολλύβου στον Ναό του Αγίου Νικάνορος

Η συγγνώμη της ΝΟΔΕ Καστοριάς προς τους Σαββόπουλο και Κορεντσίδη

  Η συγγνώμη της ΝΟΔΕ Καστοριάς προς τους Σαββόπουλο και Κορεντσίδη

Ενημερωτική Ημερίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ενημερωτική Ημερίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά…

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καστοριάς (φωτογραφίες-βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 12.30 έξω από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας οι…

Ευχαριστήριο της Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς  προς το ΕΠΑΛ Καστοριάς

Ευχαριστήριο της Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς  προς…

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (16-22 Ἰανουαρίου2023)

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (16-22 Ἰανουαρίου2023)

Διανομή τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης θα διανείμει ο Δήμος Καστοριάς

Διανομή τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης θα διανείμει ο Δήμος…

Μετά από 77 ολόκληρα χρόνια θα λειτουργήσει ξανά ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Γράμμουστας. Το ιστορικό πλαίσιο του Ι.Ν. και τα σύγχρονα Θαύματα.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, του Ιερού Ναού…