Γεμάτοι καινούργιες γνώσεις, ιδέες και ενθουσιασμό αναχώρησαν από την Καστοριά οι σπουδαστές που πέτυχαν να επιλεχθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού των Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών που διοργανώνεται στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Fur Excellence in Athens.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών με τη συνεργασία και την υποστήριξη του δημοπρατηρίου της NAFA διοργάνωσε για πρώτη φορά για τους 10 φιναλίστ του διαγωνισμού, ένα διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για τη γούνα στην Καστοριά, 16 και 17 Δεκεμβρίου. Στόχος του σεμιναρίου ήταν να γνωρίσουν οι μελλοντικοί σχεδιαστές την περιοχή όπου κατασκευάζονται τα ελληνικά προϊόντα γούνας, να ενημερωθούν και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το υλικό της γούνας ώστε να το αντιμετωπίζουν σαν ένα πολύτιμο υλικό για τις δημιουργίες τους καθώς και να συζητηθούν οι επόμενες φάσεις του διαγωνισμού.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο πωλήσεων της NAFA κ. Μπάμπη Πούλιο για τη σημασία της ποιότητας των δερμάτων και τις ευκαιρίες που δίνει στους σχεδιαστές ο κλάδος της γούνας, ενώ οι συνεργάτες του ΣΕΓ κ. Αφροδίτη Ζούρλα και κ. Βασίλης Καρδάσης, αναφέρθηκαν στον κλάδο της γούνας στην Ελλάδα, στις διάφορες τεχνικές της γούνας και στο ευρύ πεδίο έκφρασης δημιουργικότητας που προσφέρει το υλικό αυτό.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι νέοι σχεδιαστές επισκέφτηκαν διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής όπου εντυπωσιάστηκαν από τα πολλά και ιδιαίτερα στάδια επεξεργασίας της πρώτης ύλης και μεταποίησης του προϊόντος μέχρι να ετοιμαστεί το τελικό προϊόν για τον καταναλωτή, εκτιμώντας έτσι ακόμη περισσότερο την αξία αυτού του μοναδικού προϊόντος.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών με την υποστήριξη της NAFA, πιστεύοντας στο ταλέντο των νέων ανθρώπων, συνεχίζει τις ενημερωτικές του ενέργειες ώστε κάθε χρόνο η συνεργασία με τις σχολές σχεδίου στην Ελλάδα και τους μελλοντικούς σχεδιαστές να γίνεται πιο ουσιαστική και αποτελεσματική.

Για Το Διοικητικό Συμβούλιο

                     Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

                  Κουτσουλιώτας Μηνάς                     Χατζησυμεωνίδης Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Η Σύναξις των Μυρίων Αγγέλων” († 11 Ιανουαρίου), δύο εικόνες αυτής σε ναούς της Καστοριάς

“Η Σύναξις των Μυρίων Αγγέλων” († 11 Ιανουαρίου), δύο εικόνες αυτής σε…

Τρίτη Εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “HOPE4Schools

Τη Δευτέρα και Τρίτη 24 και 25 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τρίτη…

Να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή ζήτησε ο Δήμος Πρεσπών, τεράστιες ζημιές από την χαλαζόπτωση!

Οι ζημιές στην περιοχή των Πρεσπών από την ισχυρή χαλαζόπτωση τη νύχτα…

Ελένη Αλταμούρα: Η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος μεταμφιέστηκε σε άντρα για να σπουδάσει στην Ιταλία

Ελένη Αλταμούρα: Η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος μεταμφιέστηκε σε άντρα για να σπουδάσει…

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για το 19ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς για το 19ο Συνέδριο της…

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο Σερβίων –Βελβεντού για την βελτίωση αγροτικού δρόμου στην περιοχή Βογγόπετρα

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο Σερβίων –Βελβεντού για την βελτίωση…