Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή,  εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας» της οποίας κύριος στόχος ήταν η παρουσίαση του λογότυπου της 41ης Διεθνούς έκθεσης Γούνας, αλλά και τις καινοτομείς προσπάθειες που θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει, και για την διαφήμιση και προώθηση του προϊόντος και δράσης που θα αφορούν την εκμετάλλευση χώρων του κτηρίου για όλη την διάρκεια του χρόνου.
Από όσα ακούστηκαν και από την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου και από τους υπόλοιπους ομιλητές συμπεραίνεται πως η νέα διοίκηση, έχει τους δικούς της οραματισμούς οι οποίοι ενισχυμένοι από ενθουσιασμούς και φιλοδοξίες, αποσκοπούν στην ανατροπή παλιών νοοτροπιών και την εφαρμογή τέτοιων επιδιώξεων που θα συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των Γουνοποιών χωρίς εξαίρεση.
Παρήγορο ήταν ότι το περιεχόμενο της ομιλίας του νέου Προέδρου Κ. Κορεντζίδη Ιωάννη, ήταν ενωτικό με προοδευτικές αντιλήψεις για συνεργασία χωρίς προκαταλήψεις, με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην υπόθεση γούνα αλλά και με όλους τους υπόλοιπους που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν στην κάθε προσπάθεια της Διοίκησης.

[td_block_video_youtube playlist_title=”Νέα εποχή για την Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς” playlist_yt=”GdMOdzGi1BM,9jRhFyee_8s,YyMKuxL_lAc” playlist_auto_play=”0″]

Και όλα αυτά γιατί η πρωτόγνωρη κρίση που μαστίζει τον κλάδο εξ αιτίας και των διεθνών εξελίξεων απαιτούν προσεγμένες και μελετημένες προσπάθειες.
Η παρουσία των προσκεκλημένων στην εκδήλωση ήταν ικανοποιητική στους οποίους η Διοίκηση προσπάθησε έκτος των άλλων να τους προσφέρει ένα ευχάριστο βραδινό που το έκανε ομορφότερο το μουσικό συγκρότημα με το πρόγραμμα του.
Αθανάσιος Μπατσόπουλος_DSC0240Γιάννης Κορεντσίδης: Η 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς αλλάζει όψη.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓ, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου λογοτύπου της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς επισήμανε τα εξής
Η φιλοσοφία λοιπόν της επόμενης έκθεσης θα έχει μια πιο προσιτή, ως προς την μόδα, τάση. Για τον σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί διεθνείς σχεδιαστές, αλλά και επώνυμοι έλληνες σχεδιαστές, οι οποίοι θα μας κατευθύνουν στις νέες τάσεις που επιβάλλει η μόδα της σύγχρονης εποχής._DSC0250

Με αίτημα μας προς τους εμπορικούς ακολούθους που διαθέτουμε σε 16 χώρες, στις οποίες στοχεύουμε, ζητήσαμε  και μας έχουν ήδη αποσταλεί  λίστες με τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γούνας, καθώς και οι νέες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών. Με την κίνηση αυτή, θέλουμε να κινηθούμε μεθοδικά και να προσκαλέσουμε ανθρώπους που είναι οι πλέον ιδανικοί ως επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και νέους επιχειρηματίες οι οποίοι είναι υποψήφιοι πελάτες μας.

Έχουν κατατεθεί προτάσεις σε 6 αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες ανταλλάσουμε απόψεις για συντονισμό και προγραμματισμό πτήσεων κατά τις ημέρες της Έκθεσης. Ήδη με μια αεροπορική εταιρεία έχουμε φτάσει σε σημείο να προγραμματίζουμε πτήσεις charter προς το αεροδρόμιο  Καστοριάς. Είναι ο μεγάλος μας στόχος και το μεγάλο στοίχημα της νέας διοίκησης και θα εργαστούμε σκληρά για να επιτευχτεί.

_DSC0232

Σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία που έχουμε με δημόσιο οργανισμό, προσκαλούμε δημοσιογράφους από περιοχές της Ευρώπης της Αμερικής και της Κορέας για να καλύψουν το γεγονός και να προσδώσουμε ένα άλλο κύρος. Παράλληλα, προσκαλούμε και του διευθυντές από μεγάλα εμπορικά κέντρα των ίδιων περιοχών.

Είμαστε σε επαφή με τη Ρωσική Ένωση Γούνας είναι ο αντίστοιχος Σύνδεσμος Γουνοποιών της Ρωσίας, που ως φορέας έχει μέλη του, όλους όσους εμπλέκονται στον κλάδο της γούνας στην Ρωσία και την ευρύτερη περιοχή (όπως Δημοπρατήρια, Βυρσοδεψεία, καταστήματα χονδρικής –λιανικής, κ.λ.π).

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης και με αφορμή και το γεγονός ότι το 2016 έχει ανακηρυχτεί ως έτος Ελλάδας- Ρωσίας, θα γίνει αδελφοποίηση μεταξύ των δυο φορέων του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς  και της Ρωσικής Ένωσης Γούνας. Πιστεύουμε στις σχέσεις των δυο χωρών και θεωρούμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε απρόσκοπτα όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιες ενέργειες θα γίνουν και με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Κίνας με τον όποιο διατηρούμε άριστες σχέσεις._DSC0244

“Δημιουργούμε τον χώρο ιστορίας της γούνας”
Σε ειδικό σημείο του εκθετηρίου μας θα διαμορφωθεί ένας χώρος μόνιμος, οποίος μετά την Έκθεση θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμος για όλους, και έτσι όσοι επισκέπτονται την Καστοριά θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ιστορία και την τέχνη της γούνας μέσα από σειρά φωτογραφιών και βίντεο-προβολής.
Στο ίδιο σημείο, δημιουργούμε εργαστήριο, που θα περιλαμβάνει χώρο παραγωγής της γούνας αλλά και σχεδίου. Ο χώρος αυτός θα επισημοποιηθεί ως “Κέντρο δια βίου μάθησης 1” και από εκεί όποιος θελήσει να καταρτιστεί, θα έχει και έναν επίσημο τίτλο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

Μοριοδότηση των εκθετών
Από την 41η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς θα υπάρξει το σύστημα της μοριοδότησης των Εκθετών. Ένα σύστημα αδιάβλητο και αξιοκρατικό όπου ο κάθε έκθετης με την αίτηση συμμετοχής αλλά και τα τετραγωνικά μέτρα θα μοριοδοτείται  ως εξής:
100 μόρια με την αίτηση συμμετοχής και 1 μόριο ανά τετραγωνικό μέτρο. Συγκεντρώνοντας τους πόντους αυτούς και ανάλογα με τον αριθμό, θα έχει πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα σε όλες τις δράσεις του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και επιπλέον δικαίωμα επιλογής χώρου περιπτέρου.

Η Έκθεση και τα social media
Η επικοινωνία της Έκθεσης τέλος, θα αναπτυχτεί μέσω της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και των social media, αφού τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Απλοποιούν, βελτιώνουν την ταχύτητα και το εύρος της διάδοσης των  πληροφοριών, αλληλεπιδρούν και επιτρέπουν στην επικοινωνία, να πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε την απόδοση της προσπάθειας μας, να επικοινωνήσουμε με τις αγορές του ενδιαφέροντος μας, προάγοντας τους στόχους μας. Παράλληλα ο σχεδιασμός της διαφημιστικής καμπάνιας,  θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγοράς και της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς έναντι του ανταγωνισμού.

Τέλος  έκλυσε την ομιλία  του λέγοντας:

Κύριες και κύριοι
Με τις δράσεις μας και το σχέδιο μας
Με πρωτοβουλίες και συνεργασίες
Με δυναμική και αποφασιστικότητα
Μακριά από σκοπιμότητες και συμφέροντα που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς
Κοιτάμε πλέον μόνο μπροστά.
Για το καλό του κλάδου
Για την εξέλιξη της γουνοποιίας
Για την ευημερία του τόπου μας
Έχουμε την πίστη ότι θα πετύχουμε
Και την πίστη μας αυτή και τη δύναμη, την αντλούμε από όλους εσάς, που από την πρώτη στιγμή στηρίξατε αυτόν τον θεσμό.
Το αποτέλεσμα αυτής της εμπιστοσύνης είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει κατά 15% την περσινή κάλυψη των τετραγωνικών μέτρων της Έκθεσης και με το ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει, είμαστε σίγουροι για κάλυψη του χώρου στο 100%».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γιάννης Βαβάτσικος: «Η Καστοριά διαθέτει από τις πιο καλές και… καυτές έδρες!». Το καλό παιδί των “Γουναράδων” στους “Ορίζοντες”

Γιάννης Βαβάτσικος: «Η Καστοριά διαθέτει από τις πιο καλές και… καυτές έδρες!».…

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και απασχολούν τους συμπολίτες μας

«Ενώνουμε δυνάμεις, υπερβαίνουμε “αντιπαλότητες”, προχωράμε με σχέδιο. Η εποχή της αλλαγής και…

Εθιμοτυπική επίσκεψη μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου της ΝΕ Καστοριάς στην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου της ΝΕ Καστοριάς στην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Η Μαρία Αντωνίου στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής της Εταιρείας «Παπαστράτος»

Η Μαρία Αντωνίου στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής της Εταιρείας…

Προσωρινοί πίνακες κατάταξης για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ – Cisco στην κυβερνοασφάλεια

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ –…

Η Παναγία Παραμυθία* η Βατοπαιδινή. Η εικόνα της στη Λάγουρα Άργους Ορεστικού (μέσα του 19ου αι.)

  Η Παναγία Παραμυθία* η Βατοπαιδινή. Η εικόνα της στη Λάγουρα Άργους…