Μετακομίσεις θα έχουμε οσονούπω, για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη ( 29/12 ) , παρά τις αντιδράσεις της μειοψηφίας.
Κατά το προσεχές τρίμηνο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο όπου στεγαζόταν το 1ο Γυμνάσιο στην περιοχή της Ομόνοιας το οποίο και προοριζόταν για την Αρχιτεκτονική Σχολή.
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καστοριάς κ. Θεόδωρος Μυλωνάς σχολίασε το σκεπτικό της απόφασης αυτής αλλά και την παράμετρο που υπάρχει σε περίπτωση ερχομού της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην πόλη της Καστοριάς ‘’ Λόγω του ότι πέρασε η 12ετία και δεν έχουμε την δικαιοδοσία να κάνουμε άλλη ανανέωση με τον ιδιώτη στον οποίο στεγάζεται τώρα η βιβλιοθήκη ,  αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει μετεγκατάσταση. Επιλέχθηκε ένα δημοτικό κτίριο το οποίο είναι το 1Ο Γυμνάσιο Καστοριάς στο ιστορικό κέντρο της πόλης και είναι ένας χώρος προσβάσιμος και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις . Φυσικά η απόφαση που πάρθηκε έχει και την εξής παράμετρο σε περίπτωση που αποφασιστεί και έρθει η Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά θα μεταγκατασταθεί και πάλι η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε κάποιο δημοτικό κτίριο. ‘’
Τέλος, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι την μετακόμιση της βιβλιοθήκης θα αναλάβει εταιρεία εξειδικευμένη για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα αρχεία της βιβλιοθήκης με τυχόν καταστροφή τους ή απώλεια τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.