Τα «πάνω κάτω» έχουν φέρει οι πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων όχι μόνο στον τουρισμό.

Μπορεί ο ξενοδοχειακός κλάδος να διαμαρτύρεται για τα χαμένα έσοδα, ωστόσο ο κατασκευαστικός βρήκε σε πλατφόρμες όπως η Airbnb μία σανίδα σωτηρίας.

«Ξεκίνησε ως αστείο. Είπαμε γιατί όχι; Ας το δοκιμάσουμε και το δοκιμάσαμε. Αρχίσαμε σιγά – σιγά και σταδιακά προσθέταμε περισσότερα διαμερίσματα στο σύστημα. Αρχίσαμε να βλέπουμε παλιά διαμερίσματα τα αγοράζαμα τα ανακαινίζαμε και τα βάζαμε στην αγορά» αναφέρει ο Δημήτρης Κολοκασίδης, του οποίου η εταιρεία Greek Resort Developments ασχολείται πλέον συστηματικά με τον τομέα.

Γύρω από την ενοικίαση καταλυμάτων μέσω Airbnb κινείται πλέον μία βιομηχανία που φυλλοροούσε λόγω της δραματικής πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας: κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες ανακαινίσεων και υπηρεσιών καθαρισμού.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 ακίνητα διατίθ

ενται σε πλατφόρμες όπως η Airbnb μόνο στην Αθήνα.

Αυτό μπορεί να δίνει ανάσα στον κατασκευαστικό κλάδο, απειλεί όμως τη βιωσιμότητα πολλών άλλων επιχειρήσεων

«Είναι πολύ σημαμτικό να καταλάβουμε ότι δεν μιλάμε πλέον για οικονομία διαμοιρασμού μιλάμε για οργανωμένες εταιρείες που νοικιάζουν δεκάδες ή εκατοντάδες διαμερίσματα σε ευθύ ανταγωνισμό προς τα ξενοδοχεία» σημειώνει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αττικής, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Μία ακόμα από τις παρενέργειες του φαινομένο Airbnb είναι η άνοδος των ενοικίων, που στο κέντρο δημοφιλών προορισμών και κυρίως της Αθήνας έχουν γίνει απλησίαστα για τους Έλληνες πολίτες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.