ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Ποια έγγραφα πρέπει να έχουν οι καταστηματάρχες ώστε να αποφευχθούν οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

Ενημέρωση από το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων-Καφετεριών-Τουριστικών Επιχειρήσεων και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Ήδη έχουν αρχίσει εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, ουζερί, μουσικοταβέρνες, σνακ μπαρ, fast food, πιτσαρίες, καφενεία, παραδοσιακά καφενεία, κινητές και σταθερές καντίνες, καφετέριες, αναψυκτήρια, μπουγατσάδικα και συναφή άλλες επιχειρήσεις).

Για να αποφευχθούν παραβάσεις και πρόστιμα, υπενθυμίζεται  τι πρέπει να υπάρχει στα καταστήματα, ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης.

Με την Υπουργική Απόφαση 47829 /23-06-2017 για όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων και γενικά τροφίμων και ποτών, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή  στα λεγόμενα έξι αρχεία, διότι ελέγχονται από την αστυνομία σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ή ΑΡΧΕΙΟ 1:

  1. Αποδεικτικό ότι έχει υποβληθεί η γνωστοποίηση άδειας λειτουργίας.
  2. Πιστοποιητικά υγείας.
  3. Πιστοποιητικά εκπαίδευσης προσωπικού και εργοδότη στην ασφαλή χρήση τροφίμων και ποτών (ΕΦΕΤ).
  4. Γνωστοποίηση χρήσης μουσικής, δηλαδή ότι παίζουμε μουσική στην επιχείρηση μας.
  5. Βεβαίωση επέκτασης χρήσης μουσικής πέραν τις 11:30 μ.μ.
  6. Αποδεικτικά στοιχεία για την καταλληλότητα του νερού.
  7. Απεντόμωση – Μυοκτονία . Υποχρεούται η επιχείρηση τουλάχιστον μια φορά ανά έτος, με αδειοδοτημένη εταιρεία να προβαίνει στη διαδικασία καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών.
  8. Θερμοκρασία. Η επιχείρηση υποχρεούται σε πάσης φύσεως ψυγεία και καταψύκτες να μετρά τη θερμοκρασία τουλάχιστον δυο φορές το 24ωρο . Ειδικά έντυπα θα πρέπει να είναι τοποθετημένα επάνω στα ψυγεία.

 

  1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ- ΑΜΙΓΗ ΜΠΑΡ:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ελέγχεται και μάλιστα με βαριές ποινές και κλείσιμο της επιχείρησης, η απαγόρευση εισόδου σε ανήλικους κάτω των 17 ετών, σε κέντρα διασκέδασης και αμιγή μπαρ και ως επίσης η απαγόρευση κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών  (Προεδρικό Διάταγμα 36/1994, άρθρο 2).

 

Επίσης πρέπει σε εμφανή σημεία να υπάρχουν πινακίδες «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ»  (Ν. 3738 άρθρο 3.)

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.