Την επίσημη έναρξη της εκθεσιακής περιόδου της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας “FurExcellence in Athens” – 2018,  ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών παρουσιάζοντας το καινούργιο δημιουργικό της Έκθεσης.

Με αφορμή τα 70 χρόνια από την δημιουργία του οίκου υψηλής ραπτικής Κριστιάν Ντιόρ και με όνειρο η Καστοριά να γίνει η μητρόπολη του στυλ και της κομψότητας στη μόδα της γούνας,  ο συνεργάτης του ΣΕΓ επί πολλά έτη, καθηγητής του Royal College of Art-London, δημιουργός, σχεδιαστής και ιστορικός μόδας κ.  Βασίλης Καρδάσης, συνεργάστηκε και φέτος με τον εξειδικευμένο τεχνίτη γούνας – μοντελίστ κ. Ηλία Ρέββα για την κατασκευή του ενδύματος που θα χρησιμοποιηθεί στην διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας “Fur Excellence in Athens” – 2018.

Αντλώντας έμπνευση από την κολεξιόν “New Look” που το ανήσυχο πνεύμα του Dior που τάραξε την Ευρώπη του ‘50, το δημιουργικό της FEA 18 παρουσιάζει τη «Νέα Ματιά» για την γούνα.  Την γούνα που θα έπρεπε να στραφεί και πάλι στην ανάδειξη της γυναικείας φιγούρας και της θηλυκότητας της.

Χρησιμοποιώντας δέρματα μινκ της NAFA βαμμένα στα αγαπημένα χρώματα του DIOR, το ένδυμα αναπαριστά τις ροές έμπνευσης – SPECTRE που ορμούν από το παρελθόν της υψηλής ραπτικής των σαλονιών του Παρισιού και την πολύχρονη παράδοση της Καστοριάς στην τέχνη της γούνας.  Η  γούνα που διαπερνούν λειτουργεί σαν ένα κρυστάλλινο πρίσμα που συνενώνει χρόνια δημιουργίας και έμπνευσης για μια διαφορετική πορεία στο μέλλον.  Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!  Γίνονται ένα με την γούνα, η σιλουέτα της γυναίκας δεν κρύβεται και η θηλυκότητα της αναδεικνύεται.

Επιδίωξη του δημιουργικού της Fur Excellence είναι να δώσει στον κόσμο της μόδας την ευκαιρία να δει όλες τις δυνατότητες και τη χάρη που προσφέρει το υλικό της γούνας.   Με το φετινό ένδυμα περισσότερο από ποτέ αποδεικνύεται έμπρακτα πως η γούνα αποτελεί ένα υλικό που μπορεί να μεταμορφωθεί σε οτιδήποτε θελήσει ο δημιουργός της αρκεί να χρησιμοποιήσει έναν αντίστοιχα εμπνευσμένο και ικανό κατασκευαστή.  Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη και ο σεβασμός για τη γούνα.

 

Η Fur Excellence in Athens 2018 θα χαρακτηρίζεται από νέες δράσεις, νέες ιδέες και πολλές και μοναδικές ευκαιρίες.   Με νέο τρόπο σχεδίασης και κάτοψης του εκθεσιακού χώρου, πολλές και ειδικές οικονομικές κατασκευές, με πολλούς και νέους αγοραστές, η FEA 2018 ξεκινά μια νέα πορεία.  Συνδέεται με διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, με τον εκθέτη να ωφελείται άμεσα και σημαντικά.  Παράλληλα ενισχύεται η ειδική τιμολογιακή πολιτική, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις και τους νέους επαγγελματίες με στόχο να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η Ελληνική και Διεθνής Γουνοποιία.

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας της Αθήνας 2018 θα διεξαχθεί 23 με 25 Μαρτίου.  Το γεμάτο συμβολισμό δημιουργικό τεκμηριώνει την ικανότητα των Ελλήνων παραγωγών γούνας να υλοποιούν με τις μοναδικές τους τεχνικές επιδεξιότητες την έμπνευση των σχεδιαστών.  Ένα αποτέλεσμα το οποίο ενσαρκώνει την αποφασιστικότητα και δυναμική των Εκθετών της έκθεσης FUR EXCELLENCE IN ATHENS μιας Έκθεσης που αναδεικνύει διεθνώς την Ελλάδα, την Καστοριά και τη Σιάτιστα.  Μιας πραγματικά διεθνούς έκθεσης, που ταιριάζει και αναδεικνύει τον κλάδο, με μοναδικά χαρακτηριστικά, πολλές ευκαιρίες και σε σύνδεση με τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου.

Βασιζόμενοι στη δύναμη και γνώση της τέχνης μας συνεχίζουμε και προχωράμε μπροστά. Οραματιζόμαστε και σας προσκαλ

ούμε σε μια Μεγάλη Ελληνική Έκθεση που είναι επιθυμία όλων των Συναδέλφων μας.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας» στο Δήμο Καστοριάς. Εξετάστηκαν δωρεάν περισσότερα από 250 άτομα

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας» στο Δήμο Καστοριάς. Εξετάστηκαν…

Συνάντηση – ορόσημο Υπουργών Περιβάλλοντος Ελλάδας, Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών, το κοινό μας «σπίτι»

Σύλληψη 22χρονου στα Γρεβενά για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών

  Σύλληψη 22χρονου στα Γρεβενά για παράβαση του νόμου περί όπλων και…

Ημερίδα από την Ε.Ο.Γ. για την ορθή ενημέρωση σχετικά με τη Γούνα, ως προϊόν και τα δικαιώματα των εκτρεφόμενων γουνοφόρων ζώων της χώρας

Ημερίδα από την Ε.Ο.Γ. για την ορθή ενημέρωση σχετικά με  τη Γούνα,…

Στην 8η Athens International Tourism & Culture Expo –AITE 2021 ο Δήμος Καστοριάς

Στην 8η Athens International Tourism & Culture Expo –AITE 2021 ο Δήμος…

Νέα Παράδοση Υλικού στο ΕΚΑΒ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Νέα Παράδοση Υλικού στο ΕΚΑΒ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς με θέμα: «Οικογένεια – Κατ’ οίκον εκκλησία» (φωτογραφίες )

Πραγματοποιήθηκε η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς με θέμα: «Οικογένεια –…

Επίσκεψη στο Βυζαντινό μουσείο(φωτογραφίες)

Ομάδα μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βυζαντινού Μουσείου της Καστοριάς