Εντός των ημερών ξεκινά η λειτουργία των νέων ειδικοτήτων του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

Συνολικά πέντε από τις έξι ειδικότητες -που είχαν προταθεί από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς- έχουν εγκριθεί και εντός των ημερών θα ξεκινήσει η λειτουργία τους. Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα  iek-kastor.kas.sch.gr οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την έναρξη του εξαμήνου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

165 νέοι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τις πέντε  ειδικότητες  που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του  Ι.Ε.Κ. Καστοριάς. Φανερά ικανοποιημένος ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. Απόστολος Τζιώτζης δήλωσε πως  «Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη χρονιά 2017-2018, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι πως από τη μεριά μας, όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο δεύτερος είναι η σωστή προβολή και προώθηση των δράσεών μας μέσα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.»

Ειδικότερα οι νέες ειδικότητες είναι οι εξής:

·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
·         ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
·         ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

 

 

Σημείο συνάντησης των φοιτητών το Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

Για ακόμα μια φορά, φοιτητές από όλη την Ελλάδα, ψηφίζουν το Ι.Ε.Κ. Καστοριάς για τις σπουδές τους. Νέα παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Κέρκυρα, Εύβοια, Κατερίνη, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Νάουσα Φλώρινα μετακομίζουν στην Καστοριά, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα της προτίμησής τους. Ο κ. Τζιώτζης σχολίασε πως  «Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι έχουμε σπουδαστές και από άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Προφανώς, έχουν μάθει πως γίνεται σωστή δουλειά στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς και παράλληλα δείχνουν ενδιαφέρον στις ειδικότητες που προσφέρουμε».

Παράλληλα ενισχύεται και η τοπική οικονομία καθώς δεκάδες φοιτητές έρχονται να ζήσουν για τα επόμενα –τουλάχιστον- δύο χρόνια στην Π.Ε. Καστοριάς.

 

Α. Τζιώτζης: Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια στρατιά ανέργων

Η αγορά εργασίας πλέον ζητάει εξειδικευμένο προσωπικό με κατάρτιση. Άλλωστε για το λόγο αυτό επιλέγονται με πολύ μεγάλη προσοχή οι ειδικότητες στο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς. Σημασία δεν έχει να φύγει ο σπουδαστής με “ένα χαρτί στο χέρι”, αλλά να μπορέσει να το αξιοποιήσει βρίσκοντας άμεσα δουλειά πάνω στο αντικείμενό του.

Ο κ. Τζιώτζης ενημέρωσε πως η πλειονότητα των αποφοίτων κατορθώνει να αξιοποιήσει το πτυχίο τους «…ειδικά οι απόφοιτοι  του Τμήματος Νοσηλευτικής-Βοηθός Χειρουργείου. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, όλοι τους έχουν προσληφθεί σε μόνιμες θέσεις. Σε γενικές γραμμές υπάρχει η απορρόφηση. Το καλό είναι πως δεν μένουμε στις ίδιες ειδικότητες, αλλά τις ανανεώνουμε συνεχώς. Δηλαδή το σκεπτικό μας είναι ότι πρώτα θα πρέπει να απορροφηθούν για παράδειγμα όλοι οι νοσηλευτές των προηγούμενων ετών, έτσι ώστε να εντάξουμε και πάλι στο πρόγραμμά μας το ίδιο τμήμα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια στρατιά ανέργων».

 

Στις 7 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Εξετάσεις Πιστοποίησης

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώνει το αναλυτικό πρόγραμμα διεξαγωγής Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης περιόδου 2017.

Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος 10.231 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν σε 152 ειδικότητες και συγκεκριμένα σε 45 νέες ειδικότητες (Ν. 4186/2013) και 107ειδικότητες «παλαιού τύπου» (Ν. 2009/1992).

Η εξέταση του Θεωρητικού Μέρους θα διεξαχθεί από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 έως και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017.

Η εξέταση διαρκεί τρεις (3) ώρες και ο χρόνος προσέλευσης των εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα καθώς και η ώρα έναρξης της διαδικασίας ορίζονται ως εξής:

  • Χρόνος προσέλευσης εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα: έως 09:00 π.μ.
  • Έναρξη εξέτασης: 10:00 π.μ.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να βρίσκονται στα Εξεταστικά Κέντρα μια (1) ώρα πριν από την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας.

Η εξέταση του Πρακτικού Μέρους θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους ή σε διαφορετική μέρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Για το Αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων του Πρακτικού Μέρους θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.