Νέο πρόγραμμα από τον εθελοντικό οργανισμό “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”

Ένα νέο πρόγραμμα από τον εθελοντικό  οργανισμό “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” έρχεται να δώσει οικονομική ανάσα και κοινωνική υποστήριξη σε δεκάδες οικογένειες της Π.Ε. Καστοριάς. Το εν λόγω πρόγραμμα φέρει τον τίτλο “Ηλιαχτίδα Ζωής”  και απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Το «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014. Η Νομική του μορφή είναι Αστική – μη κερδοσκοπική Εταιρεία. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει όμως μόνο σε αυτό. Επιθυμεί να κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών σε κίνδυνο.

Κύριο μέλημά του, η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην πράξη, καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο και να εξασφαλίσει τα πάντα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που συμβάλλουν στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Ως εθελοντικός οργανισμός, διεκδικεί από τους θεσμούς να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Τι αφορά το νέο πρόγραμμα του οργανισμού;

Η “Ηλιαχτίδα Ζωής”   είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικών υπηρεσιών, όπου με την μυστικότητα που αρμόζει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, ομάδες ατόμων θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Ειδικότερα, αναμένεται να καλυφτούν οι ανάγκες 250 οικογενειών, – 330 ενήλικες και 480 ανήλικα παιδιά-, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και με κίνδυνο τον κοινωνικό αποκλεισμό «Σε μια περίοδο κρίσης, η οποία συνεχώς βαθαίνει, θέλουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας στις ευπαθείς ομάδες» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού “Κέλετρον” Γιώργος Νικολόπουλος και στη συνέχεια έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «αφορά στην επαύξηση και στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Στην ουσία έρχεται ως συνέχεια του προγράμματος “Μια ζεστή αγκαλιά για το Παιδί”, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον ιδρυτικό δωρητή «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και με υποστηριχτεί τον TAP». 

Πρέπει  να καταστεί ξεκάθαρο πως η  “Ηλιαχτίδα Ζωής” δεν αποτελεί κάποιο είδος  ελεημοσύνης, αλλά αντίθετα είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, όπως άλλωστε είπε και ο κ. Νικολόπουλος «Θέλουμε να πράξουμε μόνιμες θετικές αλλαγές με τις παρεμβάσεις που κάνουμε στις οικογένειες, οι οποίες άθελά τους μπήκαν στον κυκλώνα της κρίση».

 «Γίνε φίλος της Ηλιαχτίδας Ζώης». Ένας πολυχώρος δράσης και αλλαγής για παιδιά, έφηβους και γονείς.

Η συμμετοχή των εθελοντών στις δράσεις του οργανισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Να σημειωθεί πως  όταν ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος από δωρητές θα προσληφθούν νέα επαγγελματικά στελέχη «ώστε να δημιουργήσουμε και θέσεις εργασίες στην πολύπαθη Καστοριά μας, της οποίας τα ποσοστά ανεργίας είναι ασύλληπτα», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Στην παρούσα φάση, ζητούνται εθελοντές με τις εξής ειδικότητες:

  • Εκπαιδευτικοί (Δάσκαλοι, Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, καθηγητές Αγγλικών και Πληροφορικής).
  • Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής
  • Ψυχολόγοι
  • Κοινωνικοί Λειτουργοί
  • Λογοθεραπευτές
  • Μουσικοί
  • Θεατρολόγοι
  • Ζωγράφοι
  • Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
  • Δάσκαλοι χορού
  • Εμψυχωτές
  • Συνοδοί για δραστηριότητες
  • Υπεύθυνοι επικοινωνίας
  • Υπεύθυνοι γραμματειακής υποστήριξης
  • Eργασιακοί Σύμβουλοι
  • Οικονομολόγοι
  • Υπεύθυνοι καθαριότητας
  • Εθελοντές για τα bazaars.
  • Δημοσιογράφοι (για εργαστήρι δημοσιογραφίας- ρεπορτάζ)
  • Ξυλουργοί (για το εργαστήρι ξύλινων κατασκευών)
  • Φωτογράφοι (εργαστήρι φωτογραφίας).
  • Δικηγόροι
  • Γιατροί

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα πολλά άτομα και συγκεκριμένα δεκαπέντε -15-. Βέβαια, προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι δράσεις χρειάζονται ακόμα περισσότερα χεριά «Ζητούμε από τον καθένα, με την αγάπη το για τα παιδιά και τους έφηβους να έρθει στον οργανισμό μας και να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ένα χαμόγελο ανακούφισης στις οικογένειες που δοκιμάζονται σήμερα, μετά από μια τεράστια παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κρίση και χαρά στα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Oι υποψήφιοι εθελοντές μπορούν να κάνουν αιτήσεις ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα του οργανισμού www.keletronpaidi.gr  ή ιδιοχείρως στα γραφεία του οργανισμού στην Λεωφόρο Γουναράδων, περιοχή Χλόη Καστοριάς, 11.00 – 19.00, τηλέφωνο επικοινωνίας 2467400039 / 6936937022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Πώς κυλάει το 24ωρο του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα

Table of Contents Hide Πώς κυλάει το 24ωρο του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη…

ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ο Δήμος Καστοριάς στηρίζει τον αγώνα μας και νοιώθουμε την υποχρέωση να το πούμε.

ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ο Δήμος Καστοριάς στηρίζει τον αγώνα μας…

Πυρκαγιές: Ποιες αποζημιώσεις δικαιούστε -Διαδικασία, προθεσμίες, δικαιολογητικά

Πυρκαγιές: Ποιες αποζημιώσεις δικαιούστε -Διαδικασία, προθεσμίες, δικαιολογητικά

Μαρία Αντωνίου και Έλενα Ράπτη στο Άργος Ορεστικό για την προώθηση της καμπάνιας 1 στα 5 του Συμβουλίου της Ευρώπης

Είναι υποχρέωση όλων μας να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να εξηγήσουμε σε παιδιά και γονείς τους τρόπους προστασίας, ανέφερε η Μαρία Αντωνίου

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Καστοριά. Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 5 Μαΐου

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Καστοριά. Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 5…

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της διαβούλευσης για τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα της επόμενης Προγραμματικής περιόδου

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της διαβούλευσης για τα…