Γ. Ζεμπιλιάδου: «Καρυπίδης και Μπίρος κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και παραπλανούν»

Ανακρίβειες, γενικότητες και προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών χαρακτηρίζουν τις απαντήσεις  των κ. Καρυπίδη και Μπίρου στο θέμα που αποκαλύψαμε σχετικά με την απευθείας ανάθεση έργου 400.000€ στη Φλώρινα.

Εκεί που ο κ. Περιφερειάρχης ξεπέρασε τον εαυτό του είναι στο θέμα της απευθείας ανάθεσης έργων ύψους των 8 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, για τα οποία αντί να απαντήσει με στοιχεία και ονόματα, κατέφυγε και πάλι σε αφορισμούς και επικαλέστηκε το καινούργιο που έφερε στην πολιτική σκηνή του τόπου!

Έλεος πια κ. Καρυπίδη. Στους πολίτες απευθύνεστε που τώρα πια σας ξέρουν καλά. Δεν μιλάτε μπροστά στον καθρέπτη σας!

 

Επί της ουσίας.

–          Αντί να απαντήσουν για τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου μίλησαν για τη σκοπιμότητά του. Ποιος είπε να μη γίνει; Να γίνει χίλιες φορές αλλά να τηρούνται και όσα οι Νόμοι της πατρίδας προβλέπουν.

–          Πήγαν να μπερδέψουν τον κόσμο επικαλούμενοι ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για ένταξη του έργου, χωρίς όμως ποτέ το Π.Σ. να πήρε απόφαση για ανάθεση του σε κάποιο συγκεκριμένο φορέα. Δηλαδή, φυσικά και είπαμε ναι να γίνει εκτιμώντας πως αυτό είναι σωστό, αλλά με συγκεκριμένες νόμιμες διαδικασίες.

–          Καταγγείλαμε την απευθείας ανάθεση έργων σε ιδιωτικούς  φορείς που δεν ελέγχονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δημοσίου και επειδή από το θεσμικό πλαίσιο που τους διέπει δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση μελετών και έργων. Δεν κάναμε λόγο για δημόσιους φορείς. Ο κος Καρυπίδης εμπλέκοντας, σκόπιμα, δημόσιους φορείς που δεν είναι καν σ’ αυτά τα 8 εκατ. ευρώ, επιχειρούν ξεκάθαρα να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι τάχα είμαστε ενάντια στην υλοποίηση έργων κ.τ.λ. κ.τ.λ. Όχι κ. Καρυπίδη. Είμαστε ενάντια στην αδιαφάνεια με την οποία διοικείτε εσείς και οι συνεργάτες σας.

–          Επί της ουσίας ομολογούν πως παρέκαμψαν κάθε δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό και υποστηρίζουν πως το έκαναν για το καλό του τόπου. Σοβαρά; Οι Νόμοι βλάπτουν το καλό του τόπου και το ωφελεί ο κ. Περιφερειάρχης και οι συν αυτώ με το να τους παρακάμπει;

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μπίρο, αφήνουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς του αντιλαμβανόμενοι πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση και άρα μετέρχεται κάθε μέσο για να αμυνθεί. Δεν προσπερνάμε όμως πως στην απάντηση του παραδέχεται δύο σοβαρές παρατυπίες.

  1. Την κατάτμηση του έργου και την απευθείας ανάθεση του, χωρίς μελέτη, επειδή οι ανάγκες του κτιρίου προκύπτουν ….. κατά περιόδους!!! Μα τι είναι ένα κτίριο; Κινούμενη μάζα που μεταλλάσσεται; Και πώς κρίνουμε τι χρειάζεται; Με το μάτι; Έλεος κ. Μπίρο. Στο 2017 βρισκόμαστε και αυτά που λέτε δεν γίνονταν ούτε το 1817! ).
  2. Το έργο δεν το έκανε το Πανεπιστήμιο ελλείψει τεχνικής υπηρεσίας. Γιατί έχει ο Σύλλογος στον οποίο το ανέθεσε απευθείας;

Φυσικά δεν απάντησε σε κάποια άλλα σημαντικότερα, όπως:

  • Αν υπάρχει θεώρηση της μελέτης της υπηρεσίας με τον προϋπολογισμό που ανέφερε δηλ τα 825 χιλιάδων ευρώ,
  • Αν παρουσίασε την  έγκριση μελέτης και την έγκριση του  τρόπου εκτέλεσης με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Αν αποδεικνύεται η  ταυτοποίηση της  μελέτης αυτής με τον προϋπολογισμό των 825 χιλιάδων €, με εκείνη των 400 χιλιάδων € και φυσικά
  • δεν μας παρουσίασε τη  σύμβαση με το Σύλλογο Διάδοσης Ελληνικών Γραμμάτων.

Γιατί άραγε;

 

Στην πρώτη μας ανακοίνωση για το θέμα καλούσαμε τον κ. Καρυπίδη να δείξει θάρρος, επιτέλους, και να πει την αλήθεια.

 

Δυστυχώς, πήρε πάλι το γνώριμο δρόμο. Των ύβρεων και της παρελθοντολογίας. Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε γι’  αυτό.

Στο παρελθόν ανήκει κι ας προσποιήθηκε πως είναι το μέλλον.

 

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.