Ένα μεγάλο και φιλόδοξο project από το Επιμελητήριο Καστοριάς

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου  2017, ανακοίνωσε την έναρξη ενός μεγάλου και φιλόδοξου  έργου  με τίτλο  «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν Καστοριάς». Το προαναφερόμενο project, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στο Επιμελητήριο.

«Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρουσιάσεων που θα πραγματοποιήσουμε, ώστε να  ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους για το εν λόγω έργο»  επεσήμανε ο κ. Καραταγλίδης και  συμπλήρωσε πως «Επιθυμούμε να γίνει γνωστό το project σε όλους και σε όλες τις επαγγελματικές τάξεις.  Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας του ΕΒΕ Καστοριάς, κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις σε όλο τους το φάσμα».

Στην ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματικά οι τοπικοί επιχειρηματίες θα πρέπει να δώσουν το παρών ώστε να ενημερωθούν και να ενταχθούν στην ηλεκτρονική αγορά της Καστοριάς,  θα παρουσιαστούν οι τρείς βασικοί πυλώνες του έργου. Ειδικότερα:

  • Ηλεκτρονική Αγορά Καστοριάς
  • Τουριστική Πύλη Καστοριάς (Filoxeno Kastoria)
  • On-line Σύμβουλος του Επιχειρηματία

«Το ηλεκτρονικό επιχειρείν και γενικότερα η  ηλεκτρονική διάσταση της επιχειρηματικότητας, ολοένα και αυξάνεται. Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει για τη χώρα  είναι πολύ εντυπωσιακά. Πλέον βλέπουμε πως οι Έλληνες και για  τις πιο απλές καταναλωτικές τους συνήθειες, στρέφονται όλο και περισσότερο στις ηλεκτρονικές φόρμες,  στα ηλεκτρονικά καταστήματα και γενικά στις ηλεκτρονικές διαδικασίες», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ.

Μέσω λοιπόν του ηλεκτρονικού αυτού project το Επιμελητήριο Καστοριάς αναλαμβάνει να παρέχει ηλεκτρονικές (cloud) υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη της Ανταγωνιστικότητας και της Εξωστρέφειας  των Επιχειρήσεων και τη στήριξη των Τοπικών Αγορών με ηγετικό ρόλο στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν προσπαθώντας να καλύψει το σημαντικό Ψηφιακό έλλειμμα των επιχειρήσεων σε αυτόν το τομέα.  Όλες οι υπηρεσίες διαθέτουν εύκολη εγγραφή και διαχειρίζονται αποκλειστικά και μόνο από τις ίδιες τις επιχειρήσεις ενώ  θα παρέχεται διαρκής υποστήριξη:

  • στη δημιουργία και εδραίωση των υπηρεσιών στην τοπική αγορά
  • την εκπαίδευση όσων επιχειρήσεων ανταποκριθούν
  • τη διαρκή υποστήριξη των επιχειρήσεων.

 

Μάλιστα όπως ενημέρωσε ο κ. Καραταγλίδης για περισσότερο από ένα χρόνο δούλευαν στο ΕΒΕ πάνω σε αυτό το project και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που συνθέτουν σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο τις δράσεις των επιχειρήσεων. Επίσης ήδη υπάρχει μια εξαιρετικά θετική ανταπόκριση των ενδιαφερομένων προς το εγχείρημα.  Αξίζει ακόμα  να σημειωθεί πως το κόστος για τις επιχειρήσεις  που θέλουν να ενταχθούν στο project είναι μηδενικό.

Τέλος ο κ. Καραταγλίδης, εξιστόρησε  το πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα του έργου και με επιχειρήματα παρουσίασε το πώς οι ηλεκτρονικές αγορές θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής αγοράς   «Είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσουμε με αόριστους τρόπους τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από την κρίση. Μέσω έρευνας διαπιστώσαμε πως υπάρχει έλλειμμα στην περιοχή μας, σε ό,τι έχει σχέση με τις ηλεκτρονικές αγορές. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε πως θα πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη βάση σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή στην απευθείας κατανάλωση από τα ηλεκτρονικά μέσα.

Μετά από ένα χρόνο ερευνών και δουλειάς,   φτάσαμε στη στιγμή της παρουσίασης του εγχειρήματος,  το οποίο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο. Στην αρχή η συμμετοχή τους θα έχει τη μορφή διαφήμισης και προβολής και στη συνέχεια –και μάλιστα πολύ άμεσα- θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπου μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.

 Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω, πως θεωρώ πολύ σημαντικό το βήμα της  δημιουργίας μιας ψηφιακή ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την Π.Ε. Καστοριάς, όπου με συγκεκριμένα δίκτυα και σε πανελλήνια εμβέλεια, δεν θα γίνεται μόνο η γεωγραφική επιλογή, αλλά και η επιλογή των προϊόντων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Καστοριά

Η Εκκλησία μας την 1η Ιουλίου τιμά την μνήμη των Αγίων Αναργύρων…

Ο Μητσοτάκης έρχεται στην Καστοριά το Α’15θήμερο του Φεβρουαρίου.

Ζήτησα να συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ στο efka.gov.gr για τις εισφορές Μαρτίου 2017…

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σε περιοχή της Καστοριάς

Την Κυριακή  (06-08-2017) πρωινές ώρες, στο 38ο χλμ. του Κάθετου Άξονα της…

Η Παναγία ως “κόχλος η τον θείον μαργαρίτην, προαγαγούσα”, σε δύο τοιχογραφίες βυζαντινών ναών της Καστοριάς. Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Η Παναγία ως “κόχλος η τον θείον μαργαρίτην, προαγαγούσα”, σε δύο τοιχογραφίες…

Ξεκινούν από σήμερα εκπτώσεις

Σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα…

Οι ομόχωροι ιεροί ναοί του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου († 13 Νοεμβρίου) και του Αγίου Νικάνορος († 7 Αυγούστου), στο Βογατσικό Καστοριάς

Οι ομόχωροι ιεροί ναοί του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου († 13 Νοεμβρίου) και…

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς: Ποδηλατοβόλτα αφιερωμένη στις γυναίκες θύματα βίας της Καστοριάς

Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο με μια ποδηλατάδα διαφορετική από τις άλλες. Το Κέντρο…