Εγκαίνια του ανακαινισμένου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

 

Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

 

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε τον εγκαινιασμό του προσφάτως ανακαινισθέντος ιστορικού ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής. Ο εν λόγω επιβλητικός ναός βρίσκεται στο κέντρο του παλαιού, και τωρινόν άκρον του οικισμού της Κρυσταλλοπηγής, σε υψόμετρο 1150 μ. Έχει οικοδομηθεί από έμπειρους Ηπειρώτες μαστόρους με τοπικούς κυβόλιθους, περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Στο τέμπλο του υπάρχουν αξιόλογες φορητές εικόνες, που φιλοτέχνησε άριστος αγιογράφος από τη Δροσοπηγή Φλώρινας.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρωινό του αναφερόμενου Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα εξής λειτουργικά γεγονότα στο ακριτικό χωριό Κρυσταλλοπηγή. Ο Επίσκοπος κ.κ. Σεραφείμ της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, στην οποία υπάγεται εκκλησιαστικώς η Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, τέλεσε στον θεματικό ναό του Αγίου Γεωργίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων και την παρουσία πολλών ευσεβών χριστιανών τής γύρω περιοχής. Ο Επίσκοπος τέλεσε επίσης και την ακολουθία των ιερών εγκαινίων του υπόψη ναού και κατέθεσε στην Αγία Τράπεζά του τεμάχιο ιερού λειψάνου του πάτρωνά του αγίου Γεωργίου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωνε κι επεξηγούσε στους πιστούς το πνευματικό νόημα και τους υψηλούς συμβολισμούς των υπ’ αυτού γενομένων ιερών πράξεων.

 

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και των εγκαινίων του ιερού ναού ο Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ απένειμε το εκκλησιαστικό οφίκιο του Οικονόμου στον άξιο εφημέριο της Κρυσταλλοπηγής π. Γεώργιο Παντόπικο και απηύθυνε πατρικές ευχές στους παρευρισκόμενους ευσεβείς χριστιανούς και γενικά σε (για) όλους τους θεοφιλείς κατοίκους της Κρυσταλλοπηγής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Περισσότερα για τα εγκαίνια του Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής στον Ιστότοπο της ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς: www.imkastorias.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.