Για άλλη μια φορά οι πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς έδωσαν το αίμα τους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σ.Α.Π.Π. Καστοριάς “H Μελωδία της Καρδιάς” την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.

Συνδιοργανωτές του όλου εγχειρήματος ήταν το Γυμναστήριο “Benefit”,  ο Σύλλογος Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “Μαζί Σου”, η Ορειβατική Ομάδα Καστοριάς και ο Ποδοσφαιρικός Γυναικείος Όμιλος Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Καλέσης, ενημέρωσε πως ήδη από τις πρώτες ώρες τις αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν 20 φιάλες αίματος, ενώ μέχρι το τέλος της ο αριθμός αυτός  -σχεδόν- διπλασιάστηκε «Δεν περιμέναμε τόση μεγάλη προσέλευση. Πραγματικά ήταν μια συγκινητική ημέρα. Ο κόσμος θα πρέπει να κατανοήσει πως το αίμα δεν παρασκευάζεται στα εργαστήρια, μόνο  ο άνθρωπος μπορεί να το προσφέρει. Με βάση αυτό το σκεπτικό, θα πρέπει να προσελκύσουμε και νέους αιμοδότες καθώς είναι για το κοινό όφελος».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ετήσια βάση, τουλάχιστον  τρεις αιμοδοσίες  πραγματοποιούνται από το Σύλλογο  “Η Μελωδία της Καρδιάς”. Ο κ. Καλέσης επεσήμανε πως στην Π.Ε. Καστοριάς υπάρχει επάρκεια αίματος, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει ότι καλύπτονται και άλλες περιοχές της χώρας «Δίνουμε φιάλες και σε άλλα Νοσοκομεία, δηλαδή καλύπτουμε ασθενείς από όλη την Ελλάδα».

Χρύσα Κοσμίδου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.