Οι άγραφοι κανόνες του γυμναστηρίου

Υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους τηρούμε. Τα γυμναστήρια δεν είναι παιδική χαρά.

Είναι μια μεγάλη αλήθεια ότι όπου μαζεύονται πολλοί άνθρωποι, όλο και κάτι θα πάει στραβά. Είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτο. Και αν έχετε πάει ποτέ σε γυμναστήριο, λογικά θα το έχετε παρατηρήσει αυτό. Συνεπώς, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να φροντίσετε εσείς να σέβεστε τους υπολοίπους και να προσέχετε την συμπεριφορά σας. Ποιοι είναι εκείνοι οι άγραφοι κανόνες του γυμναστηρίου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε;

Ντυνόμαστε σωστά

Προφανώς, πρέπει να φοράμε αθλητικά ρούχα, που να επιτρέπουν άνεση στις κινήσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο περήφανοι κι αν είμαστε για το σώμα μας, κανένας δεν ζήτησε να δει κάτι παραπάνω. Συνεπώς, προσέξτε τα… ενδυματολογικά ατυχήματα που θα φανερώσουν πράγματα που δεν χρειάζεται να φανερωθούν σε δημόσιο μέρος.

Φερόμαστε ευγενικά, ειδικά στους καινούριους

Επειδή, αν θυμηθείτε λίγο, κι εσείς την πρώτη σας μέρα νιώθατε άγχος. Δυσκολευόσασταν. Προσπαθήστε να κάνετε την ζωή όλων εκεί μέσα – αλλά ειδικά των καινούριων μελών – πιο εύκολη.

Μην πιάνετε περιττό χώρο

Όσο πιο τακτοποιημένα είναι τα πράγματά σας, τόσο καλύτερα. Τα γυμναστήρια είναι χώρος που συνυπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άρα καλό θα ήταν να έχει ο καθένας λίγο χώρο δικό του. Αυτό ισχύει στα αποδυτήρια, στην χρήση οργάνων, αλλά και στις αίθουσες με τα ομαδικά προγράμματα.

Καθαρίστε

Προφανώς δεν θα φεύγατε από έναν χώρο, αφήνοντάς τον πιο ασυμμάζευτο από ό,τι τον βρήκατε, σωστά; Επίσης: Μετά την χρήση οργάνων, σκουπίστε την επιφάνεια που καθόσασταν με την πετσέτα σας.

Δεν φοράμε άρωμα

Το αποσμητικό είναι αναγκαίο – προφανώς – αλλά μην φοράτε άρωμα ή κολόνια στο γυμναστήριο. Μπορεί, σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, να ενοχλήσει άτομα με ευαίσθητη όσφρηση.

Το κινητό στο αθόρυβο

Είναι ασεβές για τον γυμναστή, ειδικά αν συμμετέχουμε σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα. Αλλά ταυτόχρονα, είμαστε εκεί με έναν σκοπό. Ας προσπαθήσουμε να μην αφήνουμε την προσοχή μας να αποσπάται με το παραμικρό. Έχοντας πει αυτό, βέβαια, κανείς δεν σας σταματάει από το να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική με ακουστικά. Μάλιστα, αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν αποδείξει ότι η μουσική βοηθάει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της γυμναστικής!

Κάντε ερωτήσεις

Θυμάστε μία συμβουλή που λένε, για κάθε φορά που πάμε στον γιατρό; “Δεν υπάρχουν λάθος ερωτήσεις”. Σε ό,τι αφορά την υγεία μας, πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα, με όσες λεπτομέρειες πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε. Και η γυμναστική είναι ζήτημα υγείας. (Για να είμαστε ειλικρινείς, λέμε να εφαρμόσουμε αυτόν τον κανόνα στα πάντα. Θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη.)

Μην κοιτάτε

Και, για να εξηγήσουμε καλύτερα: Μην κοιτάτε εκεί που δεν πρέπει. Είναι γυμναστήριο, και πιθανότατα ένα μεγάλο μέρος των ασκούμενων θα φοράει πολύ στενά ρούχα. Μην γίνεστε αυτός ο άνθρωπος. Προφανώς, το ίδιο (και ακόμα περισσότερο!) ισχύει για τα αποδυτήρια, τα ντους και την σάουνα.

Μην φωνάζετε

Η ηχορύπανση στο γυμναστήριο κάνει τους πάντες να νιώθουν άβολα. Ναι, είναι φυσιολογικό να ξεφυσήξετε αν σηκώνετε μεγάλο βάρος, αλλά οριακά πορνογραφικές κραυγές και γρυλίσματα ανθρώπου των σπηλαίων θα ήταν καλό να σταματήσουν (επιτέλους).

iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εγκαίνια της λειτουργίας της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Εγκαίνια της λειτουργίας της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Η ταυρίνη των ενεργειακών ποτών πιθανώς να επιβραδύνουν τη γήρανση

Οι επιστήμονες ζητούν μεγάλη κλινική δοκιμή μετά την παράταση της διάρκειας ζωής των ποντικών

Πώς θα ισορροπήσω τις ορμόνες μου;

Πώς θα ισορροπήσω τις ορμόνες μου;

Το βότανο που μπλοκάρει τις τοξίνες και «καθαρίζει» το συκώτι

Kαθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου εισροή περιβαλλοντικών τοξινών

Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δε μίλησα για VIP κλίνες ΜΕΘ, πεθαίνουν πολλοί περιμένοντας να μπουν στην εντατική

Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δε μίλησα για VIP κλίνες ΜΕΘ, πεθαίνουν πολλοί περιμένοντας…

Ά. Σκέρτσος: Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας

Ά. Σκέρτσος: Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας

Υπερτασική κρίση: 7 κυριότερα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Υπερτασική κρίση: 7 κυριότερα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορωνοϊός Covid 19:  Οδηγίες για απομόνωση επαφών στο σπίτι

Κορωνοϊός Covid 19:  Οδηγίες για απομόνωση επαφών στο σπίτι