Το περασμένο καλοκαίρι, το Άργος Ορεστικό βρέθηκε σε μία πολύ περίεργη ιστορία, καθώς είχε κληθεί να επιλέξει την κατηγορία, στην οποία θα αγωνιζόταν. Οι ανακατατάξεις που είχαν συμβεί στις εθνικές κατηγορίες, έφεραν τη διοίκηση στη θέση να διαλέξει μεταξύ της Α2 και της Β’ Εθνικής, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και το νέο σύνολο, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καραταγλίδη, να μη γνωρίζει… το σκοπό της προετοιμασίας, την ώρα που πλησίαζε η έναρξη της σεζόν.

Η απόφαση δεν ήρθε βιαστικά και οι ιθύνοντες του συλλόγου θεώρησαν ως καλύτερη λύση, την παραμονή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Η καθυστέρηση και η επακόλουθη «σύγχυση», όμως, που έφερε όλη αυτή η υπόθεση που ξεκαθάρισε μόλις στις 15 Σεπτεμβρίου, είχαν λογικό αντίκτυπο στην εικόνα των παικτών, στα παιχνίδια του Βορείου Ομίλου. Κι αν την πρώτη αγωνιστική, φάνηκε ότι ο Αίολος Αστακού είναι ασυναγώνιστος, το Άργος μέτρησε τέσσερις ήττες στα επόμενα έξι ματς, κάτι που θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει «κλυδωνισμούς» στα αποδυτήρια.

Η τεχνογνωσία, όμως, από τη διετή προηγούμενη παρουσία στη Β’ Εθνική και η διαρκώς βελτιωμένη εικόνα της ομάδας παρά τα αλλεπάλληλα «σοκ» που σηματοδότησαν ήττες από αντιπάλους με μικρότερους στόχους από την παρουσία στις κορυφαίες ομάδες του ομίλου, όπως ο Ιωνικός Ιωνίας ή οι Τιτάνες Παλαμά, έκαναν την διοίκηση να δείξει και πάλι υπομονή, αρνούμενη εκ νέου να βιαστεί. Και δικαιώθηκε ξανά.

Μετά το αρχικό 2-5, ξεκίνησε μία αντεπίθεση του συγκροτήματος από την Καστοριά είναι επική, με επτά νίκες στους επόμενους επτά αγώνες του, μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου. Αποκορύφωμα, σε κάθε περίπτωση, ήταν η επικράτηση με 69-66 στην παράταση επί της δεύτερης ΑΕΛ, με τους πανηγυρισμούς να είναι δικαιολογημένα έντονοι από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Το «διπλό» στην Καλαμαριά επί του Αργοναύτη και άλλη μία σπουδαία νίκη επί του Αγρινίου, έκλεισαν ιδανικά την «στροφή» αυτή για το Άργος, πριν την είσοδο στο δεύτερο γύρο και το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον ασταμάτητο Αστακό.

Η αναμέτρηση αυτή, βέβαια, δεν αντιμετωπίζεται με μεγάλο άγχος καθώς το 8-6 το έχει φέρει στην πέμπτη θέση και ήδη μία νίκη πίσω από την τέταρτη , πίσω από τον Ερμή Λαγκαδά. Μπορεί η ομάδα να άργησε να «ρολάρει», αλλά στο τέλος έκανε την ολική της επαναφορά και απέδειξε πόσο μεγάλη αρετή, είναι αυτή της υπομονής…

Πηγή: basketblog.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τα «χρυσά» άλματα του ελληνικού θριάμβου στο επί κοντώ

Οι δύο αθλήτριες, ο οποίες έχουν δώσει δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα, κατέκτησαν…

ΕΠΣ Καστοριάς: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου σε όλες τις κατηγορίες

ΕΠΣ Καστοριάς: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου σε όλες τις κατηγορίες

Οικογενειακό κλίμα στην πρώτη προπόνηση για την Ακαδημία του Κρόνου

Με όρεξη για πολύ δουλειά ξεκίνησαν το Σάββατο ( 3/9 )  τις…

Πινγκ- Πονγκ: Δυο ήττες για τους άντρες του Κένταυρου Καστοριάς

Πινγκ- Πονγκ: Δυο ήττες για τους άντρες του Κένταυρου Καστοριάς

Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς: Γενική Συνέλευση στις 23/9/20 στο ΔΗ.ΝΑ.Κ.Ν.Π. Δήμου Καστοριάς

  Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς: Γενική Συνέλευση στις 23/9/20 στο ΔΗ.ΝΑ.Κ.Ν.Π. Δήμου…

Πεντάρες έφερε η Καστοριά, στο γήπεδο της, αφού νίκησε τον Κρόνο με 5-0

Πεντάρες έφερε η Καστοριά, στο γήπεδό της, αφού νίκησε τον Κρόνο με…

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΣ Καστοριάς: Οι  ημερομηνίες έναρξης των SUPER CUP,  πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης

ΕΠΣ Καστοριάς: Οι  ημερομηνίες έναρξης των SUPER CUP,  πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της…