Στους κορυφαίους της αγωνιστικής ο Δάνης Ελευθεριάδης των “Γουναράδων” με 24 πόντους στο ματς με τον Χολαργό

Η καλύτερη μέχρι στιγμής αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος… Μεγάλη νίκη για Απόλλωνα, πρώτες ήττες για Ηρακλή και Χολαργό, “διπλό” κορυφής με… κάρφωμα στην εκπνοή του Περιστερίου, ψυχωμένη επικράτηση Ψυχικού, πρώτες νίκες για Καρδίτσα και Δούκα και ματσάρα στο “Σαλούν” με νικητή το Μαρούσι μετά από buzzer beater. Δύσκολο να βγάλεις τους κορυφαίους… Μετά από πολύωρη σκέψη οι συντάκτες του basketblog.gr κατέληξαν:

  1. 1. Μάριος Ματαλών: ‘Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του έκανε ο πλέι μέικερ του Απόλλωνα, ο οποίος αγωνίστηκε για 36 λεπτά και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της σπουδαίας νίκης των Πατρινών επί του Ηρακλή. Με 31 πόντους (7/8 β., 6/14 διπ., 4/7 τριπ.), 4 ριμπ. και 1 ασ., ήταν η βασικότερη απειλή για το καλάθι του “Γηραιού” ο οποίος γνώρισε τη πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.
  2. 2. Γιώργος Σουρλής: Το Μαρούσι “απέδρασε” με μια υπέρ πολύτιμη νίκη από το “σαλούν” με τον 32χρονο γκαρντ να είναι καθοριστικός. Η ηγετική του εμφάνιση 26 πόντοι με 1/2 β., 5/9 διπ., 5/13 τριπ., 2 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ., “σφραγίστηκε” με το εκπληκτικό του τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα, το οποίο και έδωσε στους “κιτρινόμαυρους” τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παπάγου. Ένας από τους πλέον ποιοτικούς περιφερειακούς που έλειψε τα τελευταία χρόνια από την Α2…
  3. 3. Δάνης Ελευθεριάδης: Η Καστοριά υποχρέωσε τον Χολαργό στη πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον 27χρονο φόργουορντ. Τεράστια η προσφορά του στη δεύτερη νίκη των “γουναράδων” καθώς μέτρησε 24 πόντους (3/3 β., 9/12 διπ., 1/4 τριπ.), 5 ριμπ., 1 ασ. και 1006 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.
  4. 4. Νίκος Τσιώκος: Κόντρα στα προγνωστικά, το Ψυχικό “λύγισε” την θεωρητικά ανώτερη Δόξα Λευκάδας και δεν θα τα είχε καταφέρει εάν ο 26χρονος άσσος δεν έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια. Εντυπωσιακός ο απολογισμός του καθώς έκανε double double με 23 πόντους ) (5/8 β., 9/16 διπ.) και 11 ριμπάουντ, τα 8 των οποίων επιθετικά!
  5. 5. Γάιος Σκορδίλης: Ο σέντερ του Περιστερίου πήρε τη μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Εθνικό στο Πειραιά και σαν… ταύρος εν υαλοπωλείο τη κάρφωσε με δύναμη στο αντίπαλο καλάθι, δίνοντας στην ομάδα του τη τέταρτη σερί της νίκη και κρατώντας τη μόνη στη κορυφή. Προηγουμένως είχε κάνει μια φοβερή εμφάνιση πετυχαίνοντας double double (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ενώ μοίρασε και 6 τάπες, σε μια επίδειξη δύναμης στις δύο ρακέτες.

Προπονητής της αγωνιστικής – Δημήτρης Παπαδόπουλος

Έχει περάσει δύσκολα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, καθώς τίποτα δεν έχει πάει όπως το είχε σχεδιάσει. Αλλαγές παικτών, ασύνδετη ομάδα στα πρώτα παιχνίδια, προβληματισμός, γκρίνια και όλα τα συναφή… Πεισματάρης όμως και έμπειρος πλέον ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, δείχνει να βρίσκει τη λύση (με τη συμπαράσταση βέβαια και της διοίκησης του Απόλλωνα) και μαζί και την ηρεμία της ομάδας… Το ματς με τον Ηρακλή ήταν κομβικής σημασίας, όμως ο τεχνικός των Πατρινών δεν δίστασε να ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση του νεοαποκτηθέντα και σαφώς ανέτοιμου Άκερ, παίρνοντας ότι καλύτερο μπορούσε. Πήρε επίσης το μάξιμουμ από κάθε παίκτη του και υποχρέωσε τον “Γηραιό” στη πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας παράλληλα κατακόρυφα την ψυχολογία της ομάδας του η οποία δείχνει πλέον ικανή να πρωταγωνιστήσει.

 basketblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μεγάλη διάκριση Καστοριανών μαθητών στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

Μεγάλη διάκριση Καστοριανών μαθητών στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Επίσης,…

Θανάσης Μπατσόπουλος: Μνημόσυνο για τον Κώστα Μπούσιο

Πόση δύναμη και πόση ψυχική αντοχή πρέπει να διαθέτει κάποιος όταν του…

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Φλώρινα για διακίνηση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Φλώρινα για διακίνηση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της…

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού  Καστοριάς & Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Καστοριάς

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού  Καστοριάς & Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Καστοριάς

Κορωνοϊός: Θεαματική μείωση έως και 80% των εμφραγμάτων – Πως εξηγείται

Κορωνοϊός: Θεαματική μείωση έως και 80% των εμφραγμάτων – Πως εξηγείται

Π. Κεπαπτσόγλου: «Εάν υπήρχε πρόβλημα, θα είχαμε το θάρρος να βγούμε δημόσια και να το πούμε»

Απόλυτα ασφαλές το πόσιμο νερό στον Δήμο Άργους Ορεστικού. Π. Κεπαπτσόγλου: «Εάν…

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού στην Καστοριά  για κατοχή ναρκωτικών

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού στην Καστοριά  για κατοχή ναρκωτικών