Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σύλλογο Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2017, η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά οργάνων   από το Σύλλογο Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου                                               

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς, ενημέρωσαν τους πολίτες της περιοχής για τη σημαντικότητα της δωρεάς οργάνων «Το σύνθημά μας είναι ότι μπορείς να ζήσεις δύο φορές. Μια τη δική σου ζωή και μια μέσω της προσφοράς των οργάνων σου προς κάποιον που τα έχει ανάγκη», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Σοφία Μιχαηλίδου και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους να αγκαλιάσουν τους ανθρώπους που βιώνουν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις υγείας «Εμείς προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο το να μην σκέφτεται μόνο το εγώ,  αλλά το εμείς. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τη δωρεά οργάνων, ο κόσμος είναι λίγο σφιγμένος με αυτό το θέμα και δεν είναι ενημερωμένος. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε έτσι ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί και να περάσει το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι κάτι καλό».

Αξιοσημείωτο είναι το έργο που παράγουν τα μέλη του Συλλόγου, καθώς παρά τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά, συνεχίζουν αδιάκοπτα τις δράσεις τους, που στόχο έχουν το κοινό όφελος.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς, αποτελείται από περίπου 65 μέλη, εκ των οποίων τα 50 κάνουν αιμοκάθαρση, ενώ τα 11 έχουν προβεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.