Άνοιξε τις πύλες του το 2nd Fur Shopping Festival. Οι πρώτες δηλώσεις του Πρόεδρου Ιωάννη Κορεντσίδη

Ξεκίνησε και επίσημα το 2nd Fur Shopping Festival την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Τα ειδικά διαμορφωμένα  περίπτερα των επιχειρήσεων είναι γεμάτα γουνοποιητικά προϊόντα και ήδη  δεκάδες εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Ιωάννη Κορεντσίδη,  εκτός των εμπορικών επισκεπτών που έφτασαν το πρωί της Παρασκευής από Μόσχα και Κίεβο -μέσω των πτήσεων τσάρτερ που διοργάνωσε και υλοποίησε ο Σύνδεσμος-, είναι πάρα πολλοί και οι μεμονωμένοι εμπορικοί επισκέπτες  «Το Fur Shopping Festival, ήδη από τις πρώτες ώρες της λειτουργίας του, μας δίνει μια ευχάριστη και αισιόδοξη νότα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε τις πολυπόθητες πωλήσεις. Εξάλλου αυτή είναι η ουσία του».

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια τονωτική ένεση για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς η συγκεκριμένη περίοδος χαρακτηρίζεται και ως “νεκρή” από τους επιχειρηματίες «Το F.S.F. έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει μετά τη λήξη της θερινής περιόδου μέχρι και την έναρξη των   Διεθνών Εκθέσεων Γούνας», τόνισε ο Πρόεδρος.

Τα μηνύματα των εκθετών είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς πολλοί εξ αυτών δήλωσαν στους “Ορίζοντες” πως οι εμπορικοί επισκέπτες έκαναν την πρώτη αναγνωριστική διαδρομή εντός του εκθετηρίου, η οποία μεταφράζεται ως εμπορικές πράξεις εντός των επόμενων ωρών.

«Η κατάσταση του κλάδου είναι δύσκολη. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να αποφεύγουμε την υπέρμετρη αισιοδοξία. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ώστε να έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το οποίο κάνουμε. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, δηλαδή με τη λήξη του Φεστιβάλ θα έχουμε μια συνολική εικόνα για τα αποτελέσματα του 2nd  F.S.F», είπε κλείνοντας ο κ. Κορεντσίδης.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.