Κατανυκτική Iερά Aγρυπνία τελέσθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017,

στον περικαλλή Ιερό Ναό του Aγίου Νικολάου στην Λάρισα, όπου για δεύτερη ημέρα εκτίθεται εις προσκύνησιν η Tιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία με καρτερία και πόθο ψυχής προφθάνουν για να την προσκυνήσουν τα πλήθη των ευσεβών χριστιανών.

Στην αγρυπνία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος τόνισε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο ότι «έφτασα στην Λάρισα για να προσκυνήσω την Tιμία Ζώνη της Παναγίας μας και να λάβω την ευλογία της, αλλά παράλληλα και για να σας συναντήσω, όπως ακριβώς έπραξα και πριν από 21 έτη, τέτοια ημέρα, όπου προσκυνώντας στην πόλη του Aγίου Αχιλλίου, ανεχώρησα μέσω Κατερίνης για την βυζαντινή πόλη της Καστοριάς, προκειμένου να ενθρονισθώ με την χάρη του Θεού στον περίπυστο θρόνο της!»

Μετά την τέλεση της όντως κατανυκτικής Iεράς Aγρυπνίας, την οποία τέλεσε ο Σεπτός Ιεράρχης της Καστοριάς, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ευλογήθηκαν οι άρτοι από τον ίδιο και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στον πύρινο λόγο του, τόνισε τα εξής:

«Όταν φιλοξενείται ένα τέτοιο πνευματικό κειμήλιο, χαρά και ευφροσύνη υπάρχει στις καρδιές μας. Αυτή η ζώνη περίζωσε την ευλογημένη κοιλία της Θεοτόκου, σκεφθείτε επομένως την ευλογία που λαμβάνουμε απόψε. Η Θεοτόκος έγινε αιτία και αφορμή της σωτηρίας μας, αξίζουν πολλές θυσίες επομένως για εκείνην.

Ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε χαρακτηριστικά: «Κρατώντας στα χέρια μου την εικόνα της Θεοτόκου μπορώ να αγρυπνήσω από το βράδυ έως το πρωί»

Ελάτε λοιπόν ευλαβικά, με ταπείνωση και με ζέουσα την καρδία μας να μετάσχουμε στο ποτήριο της Ζωής και να παρακαλέσουμε την Παναγία μας θερμά να περιφρουρήσει με την χάρη της όλους μας και κυρίως τα παιδιά μας, που ζουν σήμερα την τραγωδία της κοινωνίας μας», κατέληξε στον λόγο του ο Ιεράρχης της ακριτικής Καστοριάς.

 

You May Also Like

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Ενημέρωση εκπαιδευτικών για το νομικό τμήμα της Ο.Λ.Μ.Ε.

Εξυπηρέτηση για ζητήματα νομικής φύσεως

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο Κολοκυνθούς – Μεσοποταμίας

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο Κολοκυνθούς – Μεσοποταμίας Όλα…

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της δράσης «Φτύσε για κάτι που αξίζει»

Ευχαριστήρια επιστολή των Ναούμ και Ελευθερία Δίτσιου προς όλους όσους στάθηκαν στο…

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πτολεμαΐδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (21-09-2016) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος…

Ενημέρωση του Ανέστη Αγγελή για θέματα που έχουν άμεση σχέση με τον σκοπό και την λειτουργία του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς επισκέφθηκε, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016,…

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας: Διοργάνωση ημερίδας για το νέο θεσμικό πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα υπαλλήλων ΟΤΑ, με…

Νικόλαος Παγούνης: «Μένουμε σπίτι – μένουμε σε κίνηση», μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία  για τη φυσική άσκηση και θεραπεία (video)

Νικόλαος Παγούνης: «Μένουμε σπίτι – μένουμε σε κίνηση», μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία…