Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας και της Χοροεσπερίδας του συλλόγου μας, που διοργανώθηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στην φιλόξενη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Λιμναίον»

Η συμμετοχή των μελών και φίλων της  «Ορεστίδος» ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Παναγιώτης Κώττας και η σύζυγος του Μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του συλλόγου ιατρού Δαμιανού Δούμα, κ.  Αγγέλα Δούμα.

Τυχερός της κοπής της βασιλόπιτας ήταν  ο  αγαπητός σε όλους μας χορωδός Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος έλαβε το δώρο του από την  κ. Αγγέλα Δούμα, η οποία και το είχε δωροθετήσει.

Για φέτος υπήρχε και μία πρωτοτυπία. Τα τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν  κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους, απόλυτα συμβατό με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Η Μεικτή Χορωδία της Ορεστίδος παρουσίασε δύο επτανησιακές καντάδες, τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και το τμήμα Λάτιν και Ευρωπαϊκών χορών μοντέρνους χορούς, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Ακολούθησε χορός υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Παναγιώτη Ντήμτσιου (στο τραγούδι ο καλλικέλαδος Φώτης Τράσιας, χοροδιδάσκαλος του συλλόγου). Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και κεφιού, που είχε χρόνια να ζήσει ο σύλλογος μας και θύμισε «άλλες εποχές», τα μέλη και οι φίλοι της Ορεστίδος, επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες , ανέβασαν το κέφι στα ουράνια, ξεχνώντας προβλήματα, μνημόνια και την ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων ετών.

Ανάρπαστα έγιναν και τα λαχεία της λαχειοφόρου αγοράς, τα οποία εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού, έχοντας ως δέλεαρ τα πλούσια δώρα που προσέφεραν επιχειρηματίες της πόλης μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.