Ποιες τροφές βοηθούν για μια καθαρή αναπνοή;

Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο για την στοματική υγιεινή αλλά και για μην δημιουργείται κακοσμία.

Η κακοσμία του στόματος είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Τις περισσότερες φορές είναι πιο έντονη το πρωί πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας ή φάμε και πιούμε κάτι.

Τα υπολείμματα τροφών, το σάλιο και το αίμα που δεν απομακρύνονται, μετατρέπονται σε θειώδεις ουσίες, προκαλώντας τη δυσάρεστη οσμή. Δείτε παρακάτω τέσσερις τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε δροσερή και ευχάριστη αναπνοή.

Κανέλα

Το αγαπημένο μπαχαρικό περιέχει αιθέρια έλαια που καταπολεμούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τσίχλες με γεύση κανέλας, βοηθούν να έχετε δροσερή και φρέσκια αναπνοή. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στον καφέ, το μήλα ή το γιαούρτι.

Μήλο

Βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια που προκαλεί δυσοσμία και βοηθά στην παραγωγή σάλιου, που αποτελεί ένα φυσικό τρόπο καταπολέμησης της δυσάρεστης αναπνοής. Μασήστε αργά ένα ολόκληρο μήλο με τη φλούδα ή συνδυάστε το με γιαούρτι για να διπλασιάσετε τα οφέλη.

Γιαούρτι

Έχει βρεθεί ότι το ελληνικό γιαούρτι μειώνει την ποσότητα υδροθείου, της ανόργανης χημικής ένωσης που προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή. Να προτιμάτε το σκέτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, η οποία ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων στο στόμα.

Αγγούρι

Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση της κακής αναπνοής. Το νερό εμποδίζει την ξηροστομία και απομακρύνει τα ανεπιθύμητα υπολείμματα τροφών που μπορεί να μείνουν στο στόμα μετά το γεύμα. Όπως και τα μήλα, προάγουν την παραγωγή σάλιου και ενυδατώνουν τη στοματική κοιλότητα. Ανάλογη δράση με το αγγούρι, έχει και το σέλινο.

baby.gr

You May Also Like

Διαβήτης: 9 πρώιμα σημάδια που δείχνουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα – Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωσή του

Table of Contents Hide Διαβήτης: 9 πρώιμα σημάδια που δείχνουν υψηλό σάκχαρο…

Πώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίπος

Table of Contents Hide Πώς να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίπος Πώς…

Μάσκα προσώπου με ασπιρίνη και μέλι για φρέσκια επιδερμίδα!

Μάσκα προσώπου με ασπιρίνη και μέλι για φρέσκια επιδερμίδα!

Πώς να διώξετε τη μυρωδιά του ψαριού από την κουζίνα

Πώς να διώξετε τη μυρωδιά του ψαριού από την κουζίνα

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται Dentist Ρass για παιδιά από 6 ως 12 ετών – Οι παροχές και η διαδικασία

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών προσφέρονται για…

Έρευνα-έκπληξη δείχνει ότι ποτέ δεν είναι αργά να κόψει κανείς το τσιγάρο Οι πνεύμονες έχουν μια σχεδόν «μαγική» ικανότητα να επιδιορθώνουν τις καρκινικές μεταλλάξεις που προκαλεί το κάπνισμα

Έρευνα-έκπληξη δείχνει ότι ποτέ δεν είναι αργά να κόψει κανείς το τσιγάρο…

10 Σημάδια υποθυρεοειδισμού που οι περισσότερες Γυναίκες αγνοούν

Στην πάθηση αυτή, ο θυρεοειδής παράγει λιγότερες ορμόνες από ότι θα έπρεπε

Τρόποι για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας

Τρόποι για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας

ΕΣΥ: Ιδιωτικά ιατρεία γιατρών του δημοσίου και είσοδος ιδιωτών στα νοσοκομεία

Πλήρη ανατροπή στο έως τώρα Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναμένεται να δουν το επόμενο διάστημα οι ασθενείς