Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Παρίσι, στο πρόγευμα με τα μέλη της πολιτικής επιθεώρησης “Politique Internationale”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την εκτίμηση για ανάπτυξη κοντά στο 2% φέτος και έκανε λόγο για επιτυχή επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Το πρόγευμα δόθηκε με αφορμή την απονομή βραβείου πολιτικού θάρρους (Prix du Courage politique) στον Αλέξη Τσίπρα, βραβείο που παρέδωσε ο Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, αφού παρουσίασε το έργο της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ομιλία του, μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ότι ένιωσε «πολλές φορές σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των σειρήνων. Με τη στήριξη του λαού μας σταθήκαμε όρθιοι και φέρνουμε σιγά- σιγά το πλοίο σε ήρεμα νερά (…) είπαμε “όχι” σε μια άγονη, αδιέξοδη και καταστροφική περιπέτεια για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραλάβει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen).

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι οδήγησε σε αναβολή της συζήτησης στη βουλή για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.