Οι Αστυνομικοί… εκπαιδεύονται!

Στον Ερυθρό Σταυρό…  μπαινοβγαίνουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Καστοριάς, έχοντας ως  σκοπό την εκπαίδευσή τους πάνω σε θέματα Α΄ Βοηθειών.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Πριν από μερικούς μήνες ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός πραγματοποίησε συνάντηση με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα, έτσι ώστε να διοργανωθούν και να υλοποιηθούν σεμινάρια Α΄ Βοηθειών στους Αστυνομικούς Υπαλλήλους όλης της χώρας.

Όσον αφορά την Π.Ε. Καστοριάς, τα σεμινάρια  ξεκίνησαν  πριν από μερικές ημέρες και συμμετέχουν σε αυτό 516 Α.Υ. .Ειδικότερα συγκροτήθηκαν 21 ομάδες οι οποίες εναλλάξ παρακολουθούν τα μαθήματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκτίμηση της κατάστασης ενός ατόμου που είναι παρών σε ένα ατύχημα (θλάση, τραύματα, κατάγματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμορραγία, κάταγμα σπονδυλικής στήλης, λιποθυμία, πνιγμό, δάγκωμα από ζώο, ηλεκτροπληξία, επιληψία κα).

Η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού της Π.Ε. Καστοριάς Ελισάβετ Βούρδα ενημέρωσε πως «Διδάσκουμε όλο το κεφάλαιο των Α΄ Βοηθειών. Κάθε ομάδα εκπαιδεύεται σε δύο ημέρες, έξι ώρες καθημερινές. Το πρόγραμμα είναι λίγο δύσκολο καθώς οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει, να ακούσουν τις οδηγίες, να τις κατανοήσουν και να τις εφαρμόσουν. Βέβαια εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να τις εφαρμόσουν».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Νέστορας Θωμάς σχολίασε πως «Σκοπός της εκπαίδευσης είναι το προσωπικό της Αστυνομίας, να αποκτήσει την απαραίτητη γνώση και κατάρτιση έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε περίπτωσηανάγκης παροχής υπηρεσιών».