Ανταλλαγή ανακοινώσεων σε έντονο ύφος ανάμεσα στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο τελευταίος με τον νυν Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα όπου και συζήτησε μαζί του ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τον Δήμο Νεστορίου την περίφημη ΔΕΡΑΣΕΝ , είχαμε την Τρίτη ( 1/3 ) το βράδυ.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής για το θέμα της δημοτικής επιχείρησης κατασκευής στρατιωτικών στολών στον Δήμο Νεστορίου, η οποία παραμένει ανενεργή επί πολλά χρόνια, παρά τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που διαθέτει, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εντυπωσιασμού και δημοσίων σχέσεων από πλευράς του ζητώντας από τον κ. Πετσάλνικο να τους απαντήσει στο πως και θυμήθηκε ξαφνικά τη ΔΕΡΑΣΕΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς:

«Ο δολοφόνος γυρνά πάντα στο τόπο του εγκλήματος»

 

Εμφανίστηκε ξαφνικά ο πρώην βουλευτής και υπουργός του νομού Καστοριάς κ. Φ. Πελτσάλνικος και σε συνάντηση του με τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας ζήτησε να λειτουργήσει η ΔΕΡΑΣΕΝ σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού και δημοσίων σχέσεων.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έδειξε ξαφνικά ενδιαφέρον για την επιχείρηση του Νεστορίου.

Έκπληξη γιατί η συγκεκριμένη εταιρία ΔΕΡΑΣΕΝ ΑΕ ιδρύθηκε το 1995 με έδρα το Νεστόριο, με σκοπό να ράβει ρούχα για τον ελληνικό στρατό.

Μετά από 21 χρόνια η ΔΕΡΑΣΕΝ ΑΕ αφού επιχορηγήθηκε από το ελληνικό κράτος με εκατοντάδες  χιλιάδες  ευρώ, αφού πήρε δάνειο από την εμπορική τράπεζα 73.367 ευρώ με επιτόκιο 20,70% για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου και την εκπαίδευση του «προσωπικού» πέρασε από την «αδιαφορία στην διεκδίκηση»!

Μόνο που η «επένδυση» δεν λειτούργησε ποτέ και «προσωπικό» , παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις,  «θα σε προσλάβουμε στην ΔΕΡΑΣΕΝ» προς άγρα ψήφων , δεν υπήρξε ποτέ!!

Σήμερα μετά από 21 χρόνια ήταν τόσο πετυχημένες και αποτελεσματικές οι «παρεμβάσεις» των τότε βουλευτών αλλά και τοπικών αρχόντων,  η ΔΕΡΑΣΕΝ δεν έραψε ούτε ένα παντελόνι και δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη από τις 70 θέσεις εργασίας που υποτίθεται θα έκανε.

Προσέλαβε όμως με κομματικά κριτήρια Διευθύνοντα σύμβουλο που πληρωνόταν αδρά και διόρισε τους κομματικούς φίλους στο  Διοικητικό Συμβούλιο στην εταιρία , χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα! Απλά πλήρωνε το κορόιδο ο έλληνας φορολογούμενος.

Σήμερα η ΔΕΡΑΣΕΝ ΑΕ  μετά τις «πετυχημένες παρεμβάσεις» όλων των υπεύθυνων ανεύθυνων,  αφήνει, προίκα,  ένα χρέος της τάξης των 345.000 ευρώ στους φορολογούμενους του Δήμου Νεστορίου.

Να γιατί μας προκαλεί έκπληξη το σημερινό ενδιαφέρον των πρώην παραγόντων της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Τότε που έκοβαν και έραβαν στο πολιτικό σκηνικό , η ΔΕΡΑΣΕΝ , αντίστοιχα δεν έραψε ούτε μία μπλούζα !

Ας απαντήσουν γιατί δεν έκαναν τίποτα για 21 χρόνια και ξαφνικά «θυμήθηκαν» την εταιρία, που οι ίδιοι έστησαν , που ίδιοι χρηματοδότησαν αλλά δεν λειτούργησε ποτέ και μας φόρτωσαν και χρέη!

Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «ο δολοφόνος γυρνά πάντα στο τόπο του εγκλήματος»
Φίλιππος Πετσάλνικος: ‘’ Αμελέτητοι ως συνήθως και εμπαθείς επιδίδονται σε κατηγορίες και υβριστικές αναφορές ‘’

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην βουλευτή του νομού Καστοριάς κ. Πετσάλνικου στην ανακοίνωσης της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς , ο οποίος το πρωί της Τετάρτης ( 2/3 ) απάντησε τα εξής:

Με έκπληξη είδα την ανακοίνωση της Επιτροπής του Συριζα Καστοριάς, με την οποία μου επιτίθεται γιατί σε συνάντησή μου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συζητήθηκε και η αναγκαιότητα να λειτουργήσει εί δυνατόν, η Δημοτική Επιχείρηση Ραφής Στρατιωτικών Στολών στο Νεστόριο.

Αμελέτητοι ως συνήθως και εμπαθείς επιδίδονται σε κατηγορίες και υβριστικές αναφορές διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά γεγονότα.

Η ΔΕΡΑΣΕΝ οργανώθηκε και εξοπλίστηκε το 1998 ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ Επιχείρηση από την τότε Δημοτική Αρχή με την συμπαράσταση και την δική μου και της τότε Κυβέρνησης.

Το 1999 μάλιστα λειτούργησε και πρόγραμμα (του ΟΑΕΔ) κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα επόμενα χρόνια όμως, δεν λειτούργησε η Επιχείρηση είτε γιατί δεν ήταν στις προτεραιότητες της τότε Δημοτικής Αρχής, είτε διότι ιδίως μετά το 2003 δεν υπήρξε καθόλου ενδιαφέρον από την ηγεσία του ΥΕΘΑ παρά τα σχέδια που είχαν υποβληθεί.

Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη Διευθύνοντος Συμβούλου αυτή έγινε από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο που ως γνωστόν δεν επρόσκειτο πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήμουν βουλευτής.

Ποια ήταν επομένως τα «κομματικά» κριτήρια της πρόσληψης ή της σύνθεσης του Δ.Σ της ΔΕΡΑΣΕΝ;

Μακάρι η σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ καθώς και η σημερινή Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν στη λειτουργία της Επιχείρησης.

Όσο για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύω και για τη ΔΕΡΑΣΕΝ και για άλλα θέματα της περιοχής δε χρειάζεται να αναρωτιούνται οι κύριοι της Επιτροπής του Συριζα.

Καλύτερα θα ήταν να γνωστοποιήσουν στους πολίτες τι κάνουν για να ανατραπεί η απο-ανάπτυξη της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια, με αρνητικές εξελίξεις όπως είναι ο ακρωτηριασμός του ΤΕΙ, η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κοζάνη, ο «διαμελισμός των ιματίων» της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών (εργοστάσιο γάλακτος, ξηραντήριο καλαμποκιού, μονάδα ζωοτροφών), η ματαίωση της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου, η παντελής έλλειψη προγράμματος για την ανεργία, η διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου χωρίς κανένα όφελος για την περιοχή και η απουσία οποιουδήποτε νέου αναπτυξιακού έργου.

Το ενδιαφέρον μου υπάρχει γιατί «είναι η ανάπτυξη που λείπει, ανόητοι» για να παραφράσω τη γνωστή φράση.

Φίλιππος Πετσάλνικος

πρ. Προέδρος της Βουλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Επιστολή του Επιμελητήριου Καστοριάς προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου για την Εφαρμογή των POS

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καστοριάς…

Επίσκεψη Κλιμακίου Βουλευτών ΝΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

  Επίσκεψη Κλιμακίου Βουλευτών ΝΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Σύλληψη 43χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

  Σύλληψη 43χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Με την προσωπική επιμέλεια του Γιάννη Κορεντσίδη η παράδοση των ψηφοδελτίων από τους ανθρώπους του Συνδυασμού

Με την προσωπική επιμέλεια του Γιάννη Κορεντσίδη η παράδοση των ψηφοδελτίων από…

THEMET: LIVE IN HD «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ», το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στις 19:55

Το βραβευμένο πρόγραμμα «TheMet:Livein HD», μετά την κορυφαία όπερα «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ

Σύλληψη 6 ατόμων στη Δυτική Μακεδονία κατά το τελευταίο 24ωρο για αποφάσεις δικαστηρίων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Σύλληψη 6 ατόμων στη Δυτική Μακεδονία κατά το τελευταίο 24ωρο για αποφάσεις…

Ο πόνος τα αλλάζει όλα & η θεραπεία μέσω άσκησης αλλάζει τον πόνο/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Ο πόνος τα αλλάζει όλα & η θεραπεία μέσω άσκησης αλλάζει…