Γιατί είναι σημαντικό;

Μια στις τέσσερις γυναίκες θα κακοποιηθεί κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ στην Ελλάδα πάνω από 22.000 γυναίκες αναζήτησαν βοήθεια την τριετία 2013-2015.
Στη σύντομη λειτουργία τους, τα Κέντρα Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας και ο Ξενώνας φιλοξενίας της Δυτικής Μακεδονίας έχουν επιδείξει σπουδαίο έργο, υποστηρίζοντας εκατοντάδες γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται κακοποίηση.
Αυτή τη στιγμή μια ανάσα χωρίζει τα Κέντρα Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας από το λουκέτο, καθώς τον Απρίλιο 2016 λήγει το έργο. Δώδεκα από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας έχουν δρομολογήσει τη συνέχιση των αντίστοιχων δομών, ενώ για τη Δυτική Μακεδονία το πρόβλημα  βρίσκεται σε διαβούλευση αλλά παραμένει, απειλώντας έτσι τη συνέχιση λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων και του Ξενώνα.
Η συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής Γυναικών στη Δυτική Μακεδονία είναι απαραίτητη και εφικτή. καθώς εμπίπτει στη Στρατηγική Δέσμευση για την Ισότητα των Φύλων 2016-2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Καλούμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να κινηθούν άμεσα για τη διατήρηση των δομών.
[button color=”” size=”” type=”3d” target=”” link=”https://secure.avaaz.org/el/petition/Perifereiarhi_Dytikis_Makedonias_Theodoro_Karypidi_Sas_kaloyme_na_diatirisete_ta_Kentra_Symvoyleytikis_Gynaikon_Thymaton/”] Το ψήφισμα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ[/button]
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εκπαιδευτικές επισκέψεις των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Επισκέψεις των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο …

Ισχυρές προοπτικές συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με οκτώ κορυφαία αμερικανικά Πανεπιστήμια για κοινά ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα.

“Σύνοδος Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης”

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορα καταστήματα, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας και συνελήφθησαν δύο άτομα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορα…

Δυτική Μακεδονία: Οι νέοι πρόεδροι των ΔΗ.Τ.Ο. της ΝΔ

Τα προεδρεία των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και τους εκπροσώπους στο Συνέδριο εξέλεξαν…

Ημίγυμνη τουρίστρια “έκοβε” βόλτες στη Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης – Δείτε βίντεο

Στη θέα της ημίγυμνης τουρίστριας οι διερχόμενοι οδηγοί, σάστιζαν …

Οι επισκέψεις του Πάσχα, είχαν θετικό αντίκτυπο στους δυο στρατιωτικούς και τους γονείς

Οι επισκέψεις του Πάσχα, είχαν θετικό αντίκτυπο στους δυο στρατιωτικούς και τους…

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στηρίζει ολόθερμα την παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και φίλων αυτών » ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στηρίζει ολόθερμα την παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή…

Το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων [ΦΩΤΟ]

Το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας εν όψει της εορτής των…