Έξυπνοι τρόποι να οργανώσετε το σπίτι σας

Πάρτε τον χρόνο σας                                 

Αυτή τη συμβουλή τη δίνουν πολλοί αρχιτέκτονες και διακοσμητές. Αν έχετε μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι μαζί με την οικογένειά σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε πώς ο καθένας χρησιμοποιεί το χώρο. Εντοπίστε ποια είναι τα προβλήματα και οι ανεπάρκειες και στη συνέχεια καθορίστε πώς θα τα επιλύσετε.

Επενδύστε χρόνο θέτοντας τις βάσεις

Μπορεί να σας προκαλεί πονοκέφαλο η υπερανάλυση του budget που θα ξοδέψετε για να οργανώσετε το σπίτι σας, η αλήθεια είναι όμως ότι το πλάνο αυτό θα σας αποζημιώσει στο δεκαπλάσιο μακροπρόθεσμα.

Ο χρόνος που θα ξοδέψετε για να φτιάξετε ένα έξυπνο οργανόγραμμα με τις απαραίτητες αγορές θα σας σώσει ώρες μετά (και άγχος!)

Μην βασίζεστε στους αποθηκευτικούς χώρους

Στις μεγάλες πόλεις, είναι συνηθισμένο για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να έχουν έναν χώρο αποθήκευσης. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα υπόγειο ή μια σοφίτα ή αποθήκη. Και ενώ μπορεί να αποτελεί μια καλή εναλλακτική, ωστόσο «αυτό που δεν βλέπουν τα μάτια, καταλήγει να χάνεται και από το μυαλό».

Ονομάστε τα πάντα

Σε κάθε ράφι της ντουλάπας, και όχι μόνο, καλό είναι να υπάρχει μια ετικέτα που να εξηγεί τι περιέχει το συγκεκριμένο ράφι. Αυτό λειτουργεί σαν ένας οδικός χάρτης για τα παιδιά που δεν τα πάνε καλά με την οργάνωση. Με αυτόν τον τρόπο όμως αν κάτι βγει εκτός «ζώνης», θα μπορούν πολύ εύκολα να το βάλουν πίσω στην θέση του.

Εφαρμόστε αυτή την τακτική στις ντουλάπες με τα ρούχα και στα ντουλάπια με τα τρόφιμα.

Εφαρμόστε την τεχνική του «Αρχείο – Φάκελος»

Το δίπλωμα των ρούχων σε στυλ «φάκελος» σας επιτρέπει να δείτε τι υπάρχει στα συρτάρια σας, όπως γίνεται στα ράφια των καταστημάτων, χωρίς να χρειάζεται να τα κάνετε όλα χάλια.

Αυτό θα «λειτουργήσει» καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά που όταν ανοίγουν ένα τακτοποιημένο συρτάρι πολύ εύκολα το κάνουν χάλια για να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Χρησιμοποιήστε έπιπλα που σας ταιριάζουν

Η οργάνωση δεν σημαίνει ότι θα κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με γραφείο. Το θέμα είναι το σπίτι σας να είναι μεν λειτουργικό αλλά και άνετο, αυτό δηλαδή σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δώσετε σημασία μόνο στις ντουλάπες και τους αποθηκευτικούς χώρους. Βρείτε έπιπλα στο χρώμα και το στυλ που πραγματικά σας ταιριάζουν.

baby.gr