Επιμένει να δημιουργει προβλήματα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Πάνος Καμμένος, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το μίνι – υπουργικό που συνεδρίασε στο Μαξίμου για το θέμα.

«Εγώ είπα από την πρώτη στιγμή ότι ο ελληνικός όρος Μακεδονία όπως έχει διαμορφωθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι πάγια εθνική θέση – και επιμένω σε αυτή και ελπίζω ότι η λύση η οποία θα δοθεί, θα είναι λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου», είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον κ. Κοτζιά, και μίλησε για δύο αποφάσεις σταθμούς όσο αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Την απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η δεύτερη το Βουκουρέστι».

Ακόμη, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν εκ μέρος της παρατάξεως και θα ακολουθήσει την οποιαδήποτε απόφαση για το θέμα του Σκοπιανού» ενώ συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «ο Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε μετά όπως ο Αντώνης Σαμαράς ή που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι».

Ο κ. Καμμένος, πρόσθεσε, πως  η πολιτική της κυβέρνησης  εντασσόμενη στην ευρύτερη προσπάθεια της Ελλάδας να αποτελέσει τον πυρήνα του άξονα σταθερότητας για τα Βαλκάνια και τη Μεσογειο «θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και σε λύση προβλημάτων που ταλαιπωρούν επί πάρα πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή».

Αυτό σημαίνει, εκτίμησε,  «ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρη και όταν θα έλθει η ώρα, οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διαμορφώσουν την τελική εθνική λύση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως «η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλλει η Ελλάδα ως και στο Βουκουρέστι».

Ο κ. Κοτζιάς, τάχθηκε υπέρ μιας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, «με κάθε προσωπικότητα και πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησης τη χώρα ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου».

Η χρονιά, είπε, θα είναι χρονιά «που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες και που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε ορθές και παραγωγικές λύσεις».

Στο μίνι – υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν εκτός από τον κ. Κοτζιά, ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, Αλ. Φλαμπουράρης και Χρ. Βερναρδάκης.

You May Also Like

Εκρηξη τζίρου την Black Friday: Τα «σήκωσαν» όλα οι Ελληνες καταναλωτές – Τέταρτοι ανάμεσα σε 55 χώρες

Απογειώθηκε ο τζίρος την περίοδο της “Black Friday 2018”, εκτιμούν οι έμποροι…

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πώς επηρεάζει ο κορονοϊός – Τι θα γίνει με τους δικαιούχους

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πώς επηρεάζει ο κορονοϊός – Τι θα γίνει…

Ανατροπή από Μητρόπουλο! «Δεν επιτρέπεται να απολύσουν τους ανεμβολίαστους ούτε να διακόψουν τον μισθό τους» (video)

«To ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών σε εργαζόμενους…

Τα πάνω – κάτω στην Παιδεία: Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων δημοτικού θα διδάσκουν στα γυμνάσια! Τί αλλάζει

Τα πάνω – κάτω έρχονται στην Παιδεία για μία ακόμα φορά. Με…

Έπαινοι της Βασίλισσας Σοφίας στον Μητσοτάκη: Είστε ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχε η χώρα ποτέ

«Έχετε ίδια ηλικία με τον γιο μου» – Ολόκληρος ο διάλογος στο…

Στέφανος Κασσελάκης: Η βόλτα πριν παρουσιαστεί στον Στρατό

«Τιμή μας που επέλεξες τη Θήβα» του είπαν πολίτες

Έντυπο μετακίνησης: Οι αλλαγές από σήμερα Δευτέρα 15/2, ποια πρέπει να έχετε μαζί σας

Έντυπο μετακίνησης: Οι αλλαγές από σήμερα Δευτέρα 15/2, ποια πρέπει να έχετε…

ΟΑΕΔ -Κοινωφελής: Προ των πυλών η πρόσκληση για 30.436 προσλήψεις σε ΟΤΑ

ΟΑΕΔ -Κοινωφελής: Προ των πυλών η πρόσκληση για 30.436 προσλήψεις σε ΟΤΑ

Ιαπωνία: Ποιος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

Παγκόσμιο σοκ με την εν ψυχρώ δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο…