Μέτωπο εργασιών ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες  για την κατασκευή της παιδικής χαράς από τον Δήμο Καστοριάς στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα γίνει σύμφωνα με τα νέα πρότυπα πιστοποιήσεων .

Η επιλογή για την ανακατασκευή  της συγκεκριμένης παιδικής χαράς έγινε όχι μόνο με βάση τα λειτουργικά προβλήματα, αλλά και της θέσης της στον αστικό ιστό. Αποτελεί τμήμα του ευρύτερου διαμορφωμένου υπαίθριου χώρου πίσω από το ΚΑΠΗ Καστοριάς. Υπάρχει επαρκής φωτισμός, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον φύτευση δέντρων για σκίαση κατά τους θερινούς μήνες. Η πρόσβαση στο χώρο εξασφαλίζεται από το πάρκο  και είναι ιδιαίτερα ασφαλής.

Μετά την είσοδο των συνεργείων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς , ο χώρος της παιδικής χαράς θα ανακατασκευαστεί  και θα παραδοθεί ολοκληρωμένος. Θα υπάρχουν διακριτοί χώροι με παιχνίδια για δύο ηλικιακές ομάδες (νηπίων και παίδων). Θα διασφαλίζεται, επίσης, η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση καθισμάτων (παγκάκια) για τους συνοδούς, μία βρύση για πόσιμο νερό και καλάθια απορριμμάτων, σύμφωνα πάντα με τις νέες προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές μετά την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.