Την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ να υποστηρίξει τον κλάδο της γούνας μετέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της 6ης FEA τους οποίους συνόδευσαν η βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο βουλευτής Κοζάνης, Θέμης Μουμουλίδης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής επιτροπής κ. Περικλή Ζαγάρα.

Τα στελέχη της κυβέρνησης χαρακτήρισαν εντυπωσιακή την Έκθεση, συγχαίροντας τους γουνοποιούς – εκθέτες, αλλά και τους διοργανωτές για την υψηλή ποιότητα της διοργάνωσης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον κλάδο της γούνας», δήλωσε ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος στον Αναπτυξιακό Νόμο, που θα πρέπει να παρέχει κίνητρα στους παραγωγικούς φορείς, αλλά και στα θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος θα διαμορφωθεί, όπως είπε, με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει κίνητρα στις παραγωγικές τάξεις και τους νέους επιχειρηματίες.

“Πρέπει να απλοποιηθεί αρκετά το σύστημα της ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο. Η προσπάθειά μας εστιάζεται στο να προστεθούν παράμετροι που θα μειώνουν το χρηματοδοτικό κόστος της επένδυσης. Αιχμή του δόρατος παραμένει η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ‘’ , τόνισε ο υπουργός,’’ ενώ ταυτόχρονα, υποστήριξε πως είναι μία καλή ευκαιρία για τον κλάδο της γούνας οι συμφωνίες που θα επιτευχθούν με τη Ρωσία το επόμενο διάστημα, χώρα από την οποία περιμένουμε πάρα πολλούς επισκέπτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδεράκης μίλησε για την ανάγκη διαφύλαξης του παραδοσιακού κλάδου της γούνας, αλλά και της κατάρτισης του προσωπικού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

0 κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε στα θέματα της ενίσχυσης της απασχόλησης και της κατάρτισης του προσωπικού του κλάδου της γούνας, δίνοντας βαρύτητα και στα θέματα πιστοποίησης.

“Θέλουμε, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος φορέας πιστοποίησης και ελέγχου των προϊόντων γούνας και του ελληνικού σήματος. Πιστεύω, ότι το ελληνικό σήμα τόσο στη γούνα όσο και στα υπόλοιπα προϊόντα θα διαφυλάξει την ποιότητα και θα βοηθήσει την προώθησή τους ‘’ , υποστήριξε ο γεν. γραμματέας Εμπορίου, κάνοντας λόγο για αισιόδοξα μηνύματα και στοιχεία που εισέπραξε από τους γουνοποιούς για την επόμενη σεζόν.

Με θερμά λόγια για τον κλάδο της γούνας μίλησε και η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τελιγιορίδου, καλώντας, ωστόσο, τους φορείς της γούνας να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφωνίες έχουν και να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του κλάδου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓ, Μηνάς Κουτσουλιώτας, μαζί με άλλα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου ξενάγησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στα περίπτερα, μεταφέροντας τα αιτήματα του κλάδου, που αφορούν στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και τη χαλάρωση των Capital Controls.DSC_4113

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς με τον Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς με τον…

Η μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Δεκεμβρίου 2019

Η μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Δεκεμβρίου 2019

Παραχώρηση τεσσάρων (4) στολών αυτοδυτών από την ΠΕ Καστοριάς προς το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς (Ε.Τ.Α.Κ.)

Παραχώρηση  τεσσάρων (4) στολών αυτοδυτών  από την ΠΕ Καστοριάς προς το Εθελοντικό…

Στο Άργος Ορεστικό θα πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Στο Άργος Ορεστικό θα πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας…

Μεγάλη προσέλευση στο Γεύμα Αγάπης της Ι.Μ.Καστοριάς

Μεγάλη προσέλευση στο Γεύμα Αγάπης της Ι.Μ.Καστοριάς

«Παράταση εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης του Κανονισμού Ξυλείας»

Σε συνέχεια της ΚΥΑ 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872/Β’/29-12-2015) με την οποία τέθηκε σε…

Δέκα λαϊκά παραμύθια και ιστορήματα από τον Γέρμα Καστοριάς

Δέκα λαϊκά παραμύθια και ιστορήματα από τον Γέρμα Καστοριάς

Οδηγίες για την προσέλευση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς

Οδηγίες για την προσέλευση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς

Η σήραγγα Κλεισούρας, το μεγαλύτερο έργο μας, κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται στο μέσον της δεύτερης τετραετίας μας.

Την πιο βροχερή ημέρα του φετινού χειμώνα μεταβήκαμε δίπλα στην Βέργα στις…