Για ένα ακόμη ζήτημα μείζονος σημασίας για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, όπως είναι η ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή, η Μαρία Αντωνίου, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται να αναθεωρήσει και να επανεξετάσει το θέμα, αποκαθιστώντας έτσι την κατάφωρη αδικία που έχει συντελεστεί.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη

Θέμα: «Επανεξέταση της προοπτικής ίδρυσης και λειτουργίας Αρχιτεκτονικής Σχολής

στην Καστοριά»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμαρχος Καστοριάς και 29 Σύλλογοι & Φορείς της περιοχής με σχετικές τους επιστολές, τις οποίες σας επισυνάπτω, ζητούν την επανεξέταση της προοπτικής ίδρυσης και λειτουργίας Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, στον πανεπιστημιακό ιστό της Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, η οποία αναμένει να γίνουν πράξεις οι προεκλογικές εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ιδρυθεί στην Καστοριά Αρχιτεκτονική Σχολή.

Επειδή η κατάργηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής Καστοριάς δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, η οποία θεωρεί το γεγονός αυτό κατάφωρη αδικία.

Επειδή η πόλη της Καστοριάς αποτελεί από μόνη της ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα σε έναν αστικό χώρο μοναδικών προδιαγραφών λόγω θέσης και μνημειακού πλούτου.

Επειδή έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τη στέγαση της ανωτέρω Σχολής.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

– Προτίθεστε να αναθεωρήσετε και να επανεξετάσετε την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά και να αποκαταστήσετε την κατάφωρη αδικία που έχει συντελεστεί και αν ναι πότε θα εκδοθεί το σχετικό Π.Δ.;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.