Στις 27 ανέρχονται οι  θέσεις μονίμων ειδικών γιατρών  για τα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας την οποία υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης. Συγκεκριμένα οι 7 θέσεις  γιατρών αφορούν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, οι 6 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, από 5 στο Νοσοκομείο Γρεβενών και Φλώρινας και 4 στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία πρόσληψης αυτών των γιατρών, που θα καλύψουν τις ανάγκες κυρίως των Παθολογικών, Παιδιατρικών, Καρδιολογικών και Χειρουργικών Κλινικών, όπως και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Κίρκος, θα γίνουν μέσω ενός συστήματος συντόμευσης διαδικασιών, που θα εφαρμοστεί άμεσα.  Παράλληλα ο κ. Κίρκος, ανέφερε ότι ξεπαγώνουν και οι εγκεκριμένες, πριν από το 2010 προσλήψεις μονίμων γιατρών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Σε ότι αφορά την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών ο κ. Κίρκος πρόσθεσε ότι θα υπάρξει νέα ευέλικτη διαδικασία, καθώς αυτή περνά πλέον από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα δηλώνουν το Νοσοκομείο στο οποίο θέλουν να εργαστούν και όχι την Υγειονομική Περιφέρεια. Για τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, έχουν προβλεφθεί 42 θέσεις επικουρικών γιατρών, τριετούς διάρκειας, για τις οποίες μάλιστα θα υπάρχει από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πρόσθετη χρηματοδότηση κάθε θέσης,  με 500 ευρώ κάθε μήνα.

Πηγή: ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.