Λαμπρή ημέρα για τον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορα. π. Ελευθέριος Συτιλίδης:  «Συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό  γραπτού λόγου, συμμετέχουμε και στο στοίχημα της ζωής και της καθημερινότητας».

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορα, η απονομή των βραβείων στους τέσσερις αριστεύσαντες μαθητές της Ε’ και  ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε.  Καστοριάς, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης που διοργάνωσε για ένατη συνεχομένη χρονιά ο  Ι.Ν Αγίου Νικάνορα.

Της Χρύσας Κοσμίδου

226 παιδιά συμμετείχαν στον 9ο  Διαγωνισμό Συγγραφής Έκθεσης από όλα τα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς. Η αίθουσα δεξιώσεων  του Αγίου Νικάνορα ήταν γεμάτη από κόσμο και παιδιά. Παρόντες ήταν επίσης η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού Αναστάσιος Ξανθόπουλος.

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Συτιλίδης ενημέρωσε πως ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε προκειμένου να υπάρξει η ενθάρρυνση προς τα παιδιά να συμμετέχουν στα κοινά,  αλλά και για να τους δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από το γραπτό λόγο «Συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό έκθεσης, συμμετέχουμε και στο στοίχημα της ζωής και της καθημερινότητας».

Τα θέματα

Όσον αφορά στα θέματα, συστάθηκαν από την εξεταστική επιτροπή.  Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, για πρώτη φορά φέτος είχαν να επιλέξουν ανάμεσα από δύο θέματα,  τα οποία ήταν τα ακόλουθα:

Α. Μια φθινοπωρινή μέρα μετά το σχόλασμα, παρατηρείς μαζί με τους συμμαθητές σου στο απέναντι πεζοδρόμιο του σχολείου ένα κοριτσάκι που δεν μπορεί να περάσει απέναντι, γιατί ένα αυτοκίνητο έχει παρκάρει παράνομα και εμποδίζει το κοριτσάκι να διασχίσει τον δρόμο. Το μικρό κοριτσάκι πίσω από το σταθμευμένο όχημα προσπαθεί και δυσκολεύεται ιδιαίτερα . Με μια καλύτερη ματιά όμως παρατηρείς πως το κοριτσάκι βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τι αισθάνεσαι για το παιδί αυτό; Θα τρέξεις με τους συμμαθητές σου για να το βοηθήσεις;

Β.  Ύστερα από μια κοπιαστική μέρα πριν κοιμηθείς, αισθάνθηκες την ανάγκη να απευθύνεις μια προσευχή. Τι θα παρακαλούσες και για ποιόν;

Τα βραβεία

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν κατά την εκδήλωση και ένα μικρό σχόλιο των παιδιών που διακρίθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί πως το  3ο βραβείο απονεμήθηκε σε δύο μαθήτριες, ενώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έλαβαν  αναμνηστικά δώρα.

1ο βραβείο: Παύλος Δημητρακόπουλος  μαθητής της Ε’ τάξης του  5ου Δημοτικού   Σχολείου Καστοριάς «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή μου τη διάκριση».

2ο βραβείο:  Τριαντάφυλλος   Τριανταφύλλου  μαθητής της ΣΤ’ τάξης του   7ου Δημοτικού  Σχολείου Καστοριάς «Νιώθω πολύ χαρούμενος που διακρίθηκε η έκθεσή μου, αλλά και που έκανα και την οικογένειά μου χαρούμενη».

3ο βραβείο:  Ελένη  Γερονίκου από το 2ο  Δημοτικό  Σχολείο Καστοριάς και  Δωρίνα Δήμου από το  1ο Δημοτικό  Σχολείο Άργους Ορεστικού «Δεν το περίμενα, ένιωσα μεγάλη έκπληξη!».

«Η προσπάθεια της εξεταστικής επιτροπής ήταν δύσκολη, καθώς και οι 226 εκθέσεις ήταν πάρα πολύ καλές και άριστες. Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, στους εκπαιδευτικούς που παρότρυναν τους μαθητές, αλλά και στους γονείς που επέτρεψαν στα  παιδιά να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό», ήταν τα λόγια του π.Ελευθέριου Συτιλίδη.

 

Παράλληλα, ο Ι. Ν.  Αγίου Νικάνορα πραγματοποίησε προσφορά εκ μέρους των μαθητών στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Εταιρείας.

 

You May Also Like

Ο “Μανόλο Κάπα”  φιλοτέχνησε τη βιβλιοθήκη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, στην Φλώρινα

Ο “Μανόλο Κάπα”  φιλοτέχνησε τη βιβλιοθήκη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας,…

Δωρεά τροφίμων από τον Συνδυασμό “ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας

Η 4η συνεδρίαση της «Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου  Δήμου Σερβίων-Βελβεντού»

Η 4η συνεδρίαση της «Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου  Δήμου Σερβίων-Βελβεντού»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ 2021-22

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μία “νύχτα μαγικιά” από 123 μαθητές/τριες!

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώνουν όλους τους Έλληνες.

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς για τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών

«Μάλλον έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα του Νομού μας και τα στελέχη…

Εθελοντική Εργασία Καστοριάς: Συγκέντρωση Υλικών Αγαθών για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών

Εθελοντική Εργασία Καστοριάς: Συγκέντρωση Υλικών Αγαθών για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών

Το Σ.Δ.Ε. Καστοριάς στο Εργαστήριο παραγωγής 3D του ΤΕΙ Καστοριάς

Το Σ.Δ.Ε. Καστοριάς στο Εργαστήριο παραγωγής 3D του ΤΕΙ Καστοριάς