Η Καστοριά στηρίζει τον εθελοντισμό

 

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια αξιόλογη δράση στο Δήμο Καστοριάς. Ειδικότερα, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου, πραγματοποιεί επισκέψεις στα νηπιαγωγεία  της πόλης προκειμένου να  ενημερώσει τους μαθητές για το θεσμό της ανακύκλωσης.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η προαναφερόμενη δράση, που φέρει το όνομα “Οι Ανακυκλωσούληδες στο Νηπιαγωγείο” ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα  τέλη του Απρίλη. Στην παρούσα φάση δώδεκα (12) νηπιαγωγεία συμμετέχουν σε αυτή.

 «Η ανακύκλωση αποτελεί ουσιαστική ανάγκη για την επιβίωση, την υγεία, τη συνέχειά μας και φυσικά για το περιβάλλον μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να την κάνουμε στάση ζωής και  όχι συνήθεια λίγων ημερών μόνο»,  δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Ματούλα Αντωνίου.

Το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Καστοριάς Όλγα Αντωνίου, θέλοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση “Οι Ανακυκλωσούληδες στο Νηπιαγωγείο”, είπε πως οι στόχοι της είναι τα παιδιά  να ενημερωθούν και να καταλάβουν την ανακύκλωση, να γνωρίσουν τη διαδικασία, τα προϊόντα και τα σημεία που πραγματοποιείται, να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και να μάθουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν, «Είναι γνωστό πως η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για όλους μας».

Το υλικό το οποίο συνοδεύει δράση, είναι μια χάρτινη σακούλα η οποία αποτελείται από έναν φάκελο με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση, ένα cd με χρήσιμες πληροφορίες, ένα ημερολόγιο ανακύκλωσης, ένα ερωτηματολόγιο,  χειροτεχνίες και τέλος το μήνυμα από την Αντιδημαρχία και την Εθελοντική Ομάδα.

Επιπρόσθετα,  κατά την τελευταία εβδομάδα της δράσης θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι “Το κυνήγι της Ανακύκλωσης”. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία του,  αφορά στα ανακυκλώσιμα υλικά και την περισυλλογή τους. Οι  μαθητές καλούνται να μαζέψουν χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Το γυαλί, καθαρά και μόνο για λόγους ασφαλείας των παιδιών, δεν θα χρησιμοποιηθεί. Τα τρία νηπιαγωγεία που θα συγκεντρώσουν το περισσότερο υλικό θα βραβευτούν

Ο Δήμος Καστοριάς συμμετέχει στην πανελλήνια δράση “Let’s do it Greece”

Παράλληλα την Κυριακή  29 Απρίλιου 2018 ο Δήμος Καστοριάς και η Εθελοντική Ομάδα, θα συμμετάσχουν στην πανελλήνια  δράση “Let’s do it Greece”.

Στόχος  της δράσης αυτής είναι να αναδειχθεί η  έννοια του εθελοντισμού, να ενισχυθεί  η αγάπη του κόσμου προς το περιβάλλον, αλλά και να προστατευτεί ο ιστορικός ιστός της πόλης «Στο πλαίσιο αυτό θα καθαριστούν και θα συντηρηθούν διάφοροι δρόμοι από της παραδοσιακές συνοικίες της Καστοριάς, όπως είναι το Απόζαρι και το Ντολτό», ενημέρωσε το μέλος της Ε.Ο.Κ. Στέφανος Αγγελής.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Καστοριάς συμμετέχει για τρίτη  συνεχομένη χρονιά στη δράση “Let’s do it Greece” και την στηρίζει ενεργά, είτε με καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, είτε με την ανακύκλωση. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός πως οι Καστοριανοί πολίτες, τα σχολεία, αλλά και οι περισσότεροι σύλλογοι της περιοχής αγκαλιάζουν το “Let’s do it Greece” «Για εμένα η δράση αυτή σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, δηλαδή να προχωρήσουμε στο κομμάτι του εθελοντισμού, της ανακύκλωσης και διαφόρων άλλων θεμάτων. Στην ουσία να γίνουμε καλύτεροι για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τους γύρω μας», συμπλήρωσε ο κ. Αγγελής.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή τη δράση μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο Καστοριάς και στην Εθελοντική Ομάδα Καστοριάς, μέσω των ηλεκτρονικών ιστοστελίδων τους, είτε τηλεφωνικά στο 24673 51102.

 

You May Also Like

Παρεμβάσεις από το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα, του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς.

Σε ποιες περιοχές εκτελέστηκαν οι εργασίες

Ε. Συναδινός: «Όστις ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία είναι προδότης και ανεπιθύμητος στη συνείδηση όλων των Ελλήνων»

Ε. Συναδινός:  «Όστις ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας για τα Σκόπια που θα…

Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Η οικογένεια του Α.Σ. Καστοριάς συγχαίρει θερμά τον κόουτς Νίκο Καραγιάννη για την άνοδο της ομάδας του Μίλωνα στην Α2 εθνική κατηγορία.

Τον συγχαίρουμε θερμά για την άνοδο της ομάδας του στην Α2 και του ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!!

Καθορισμός «ημέρας ακρόασης πολιτών» από την Ελληνική Αστυνομία στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Καθορισμός «ημέρας ακρόασης πολιτών» από την Ελληνική Αστυνομία στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική…

Π.Ε. Καστοριάς: Διημερίδα Καινοτομίας στην Καστοριά.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 22 Νοεμβρίου 2022.

Ευχαριστήριο του ΕΠΑΛ & του ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς για την δωρεά τρισδιάστατων εκτυπωτών αξίας 2.500 ευρώ

Ευχαριστήριο του ΕΠΑΛ & του ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς για την δωρεά τρισδιάστατων εκτυπωτών…

Δήλωση Συμπαράστασης του Αντιπεριφερεριάρχη Καστοριάς για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται σε αγρότες της περιοχής, λόγω των μπλόκων του 2019

Δήλωση Συμπαράστασης του Αντιπεριφερεριάρχη Καστοριάς για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται σε…

Δήμος Καστοριάς: Αναβάλλεται το υπόλοιπο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Δήμος Καστοριάς: Αναβάλλεται το υπόλοιπο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων/ Ύψιστη προτεραιότητα από τον…

Σύλληψη δύο ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

  Σύλληψη δύο ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών