Εκλογές και συνταξιούχοι…

Του Θανάση Μπατσόπουλου

Όσο και ζυγώνουμε προς τον Αύγουστο, αλλά και στο 2019 όλο και αυξάνονται οι φήμες για το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Ποιός όμως είναι αυτός που είπε στα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία πως τον συνταξιούχο τον ενδιαφέρουν αυτά τα σενάρια που κυκλοφορούν περί εκλογών;

Ποιός επίσης τους είπε πως τον συνταξιούχο τον απασχολεί το πρόβλημα για το ποιά θα είναι η επιλογή του που θα τον  επηρεάσει η κομματική του ιδεολογία και όχι ποιός θα του εξασφάλιζε με σιγουριά τη ΜΗ μείωση άλλο την πενιχρή -όπως την κατάντησαν- σύνταξή του που του έχει κουρελιάσει την αξιοπρεπή διαβίωσή του;

Όταν μάλιστα η ανησυχία του όλο και αυξάνεται και του δημιουργεί δικαιολογημένη ανασφάλεια ακούγοντας πως οι δανειστές επίμονα κρατούν στα χέρια τους  το ψαλίδι  για τις περικοπές που προβλέπονται και έχουν μάλιστα ψηφιστεί και υπογραφεί σαν όροι των μνημονίων;

Με τους μεν σημερινούς κυβερνώντες να τον εφησυχάζουν πως δεν θα γίνουν  άλλες περικοπές στις συντάξεις, πως μετά τον Αύγουστο και την έξοδο από την επιτήρηση θα εφαρμόσουν την δικιά τους πολιτική  και πρόθεσή τους είναι να προστατεύσουν πάση θυσία το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα – αυτό βέβαια που τους έχει απομείνει-  και δεν αρκεί για μια άνετη ζωή.

Πώς όμως να τους πιστέψουν όταν όλα αυτά συγκρούονται με την επίμονη απαίτηση των δανειστών για το αντίθετο;

Από την άλλη ο  διεκδικητής της εξουσίας, έχοντας μάλιστα τον ενθουσιασμό που απορρέει από δημοσκοπήσεις που ποτέ  δεν επαληθεύτηκαν, τσιμουδιά για την τύχη  της σύνταξης τού ταλαίπωρου της τρίτης ηλικίας, όπου και με τις δικές του αποφάσεις σαν ήταν εξουσία ρημάχτηκαν και τώρα συνεχίζει να κρύβει τις προθέσεις του χωρίς να τις εκφράζει.

Τουναντίον μάλιστα να συμβουλεύει τους Βουλευτές του να μην παίρνουν θέση στην εκλογική τους περιφέρεια που πηγαίνουν αλλά ούτε και στα τηλεοπτικά παράθυρα για την υπόθεση των συνταξιούχων.

Όμως ας το συνειδητοποιήσουν όλες μα όλες οι πλευρές πως οι συνταξιούχοι  δεν διαθέτουν άλλη υπομονή και περιμένουν ξεκάθαρες τις θέσεις όλων.

Η υπόθεση αφορά πλέον την ίδια την ζωή τους και δεν θα δεχθούν άλλο να αποτελούν το λογιστικό αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, γιατί είναι άνθρωποι με πάρα πολλές ανάγκες και όχι απλοί αριθμοί για να συνεχίζουν να τους αρμέγουν και να αφήνουν ανενόχλητους τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες.

Όταν μάλιστα γνωρίζουν πολύ καλά την εκλογική δύναμη που αποτελούν,  διαθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ερμηνεύονται σε ψήφους στις κάλπες και πως αυτοί είναι που θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εκλογές λοιπόν δεν είναι δυνατόν να προκηρυχθούν  ούτε να στηθούν κάλπες αν δεν υπάρξει οριστική διευθέτηση του προβλήματος που απασχολεί τους συνταξιούχους και δεν είναι άλλο από την προστασία της σύνταξής του,  γιατί όχι και την αύξησή της.

 

You May Also Like

Το «στοιχειωμένο» αρχοντικό σπίτι του Πηλίου. Πως ο θάνατος τριών παιδιών ενός πλούσιου Έλληνα διπλωμάτη τροφοδότησε τον θρύλο για την «κατάρα»

Το «στοιχειωμένο» αρχοντικό σπίτι του Πηλίου. Πως ο θάνατος τριών παιδιών ενός…

Δεν ξέρει αν είναι αγόpι ή κopiτσι: H Τζένιφερ Λόπεζ δεν έχει δώσει ακόμα φύλο στο 14χρονο παιδί της

Η δημοφιλής τραγουδίστρια απέφυγε να χρησιμοποιήσει στον λόγο της λέξεις που να…

BREXIT: Αίτια, ζητήματα και διδάγματα

Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θέτει καίρια ερωτήματα, ανανεώνει ανεπίλυτα…

Οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι από τους πλούσιους γιατί ξέρουν καλύτερα πως είναι να μην έχεις τίποτα

Οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι από τους πλούσιους γιατί ξέρουν καλύτερα πως…

Ψυχολογικό τεστ: Το πρώτο πράγμα που βλέπετε αποκαλύπτει πώς συμπεριφέρεστε στις σχέσεις σας

Ψυχολογικό τεστ: Το πρώτο πράγμα που βλέπετε αποκαλύπτει πώς συμπεριφέρεστε στις σχέσεις…

Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας: Ευτυχισμένα, αλλά όχι για πολύ…

Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας: Ευτυχισμένα, αλλά όχι για πολύ…

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την… αιμομιξία για πρώτη φορά από το 1791!

Η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπάσει ένα μεγάλο ταμπού στη μόνη ευρωπαϊκή…

Γιατί ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν μπορεί να έχει «κολλητό» φίλο στο σχολείο

Υπάρχει σοβαρός λόγος που το σχολείο της ελίτ που πηγαίνει ο Τζορτζ…

Μπάιντεν: Έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις στον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα εξέταζε το…

Οι ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του κινηματογράφου

Οι ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του κινηματογράφου