Για μια ακόμη φορά η Καστοριά ξεπέρασε την φήμη της διοργανώνοντας μια πραγματικά επιτυχημένη έκθεση, με την μεγάλη προσέλευση εκθετών και εμπορικών επισκεπτών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της. Στο πλαίσιο της Έκθεσης δόθηκε η δυνατότητα και στους 103 εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να προωθήσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες έφτασαν τους 541, χωρίς να συνυπολογίζονται οι Έλληνες, και σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η προβολή των περασμένων μηνών στα μεγαλύτερα κλαδικά περιοδικά σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Ασία. Οι περισσότεροι δε από αυτούς προερχόταν από την Ρωσία, την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη σήμερα στον κλάδο της γούνας, αλλά συνολικά οι επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες της Έκθεσης προερχόταν από 30 χώρες. Οι εμπορικές πράξεις που σημειώθηκαν ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες.

Οι δε παραγγελίες που έγιναν υπολογίζεται είναι πολύ περισσότερες.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση, δεν στάθηκε εμπόδιο σε έναν σημαντικό αριθμό εμπόρων, να δώσουν το παρόν στην φετινή διοργάνωση. Μα το πιο θετικό είναι το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα στους εκατοντάδες αυτούς επαγγελματίες να παρουσιάσουν καινούργιες προτάσεις και κλαδικές καινοτομίες. Τα γουναρικά ήταν άριστης ποιότητας υλικών και σχεδιασμού, κάτι το οποίο φέρνει την γούνα αλλά και το δέρμα σε ένα πιο υψηλό επίπεδο και αυτό είναι το πιο θετικό και αισιόδοξο. Κομμάτια απαράμιλλα σε στυλ παρουσιάστηκαν τόσο στα περίπτερα όσο και στην επίδειξη μόδας.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κορεντσίδης εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την φετινή διοργάνωση και το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε.

«Τα τρία σημαντικά οφέλη η άρτια διοργάνωση, η υψηλή επισκεψιμότητα για τα standards που είχαμε θέσει δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και οι  εμπορικές πράξεις που  σημειώθηκαν αποτελούν τον επόμενο στόχο μας. Για μας η προετοιμασία για την επόμενη διεθνή έκθεση ξεκινά από αύριο και θα προσπαθήσουμε και πάλι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης.

Εκθέτες, διοργανωτές και επισκέπτες δίνουν το παρόν στην επόμενη διοργάνωση η οποία σύμφωνα με το διεθνές καλεντάρι δημοπρασιών και εκθέσεων θα πραγματοποιηθεί ξανά στην Καστοριά στο διάστημα 4 με 7 Μαΐου 2017.

Ραντεβού στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Αδελφοποίηση του Συνδέσμου “Προφήτης Ηλίας” με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Ρωσίας

Μία αξιόλογη συνεργασία για τον κλάδο της ελληνικής γούνας υπέγραφε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς. Πρόκειται για την υπογραφή ενός πρωτόκολλου  αδελφοποίησης και συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Ρωσίας. Το Πρωτόκολλο υπεγράφη με τον Πρόεδρο του Russian Fur Union κ. Sergey Stolbov. Το Πρωτόκολλο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι : «Συμφωνούμε στην εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο Συνδέσμων με την ανταλλαγή των εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης , παραγωγής , τέχνης εμπορίου και διερεύνησης των ισχυρών δεσμών των δύο Συνδέσμων στα πλαίσια της οποίας προβλέπεται ενδεικτικά να πραγματοποιηθούν». Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής :

  • Ανταλλαγές επισκέψεων εκπροσώπων των δύο Συνδέσμων, ομάδων εργασίας και ειδικών για να μεταφέρουν αμοιβαία εμπειρία και γνώσεις πάνω σε θέματα τεχνικά, αλλά και προώθησης του εμπορίου γούνας.
  • Ανταλλαγές επισκέψεων αντιπροσωπευτικών ομάδων με στόχο την καλύτερη γνωριμία των  μελών  των Συνδέσμων και την μεταφορά τεχνογνωσίας.
  • Την από κοινού διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα όπου διαπιστώνονται κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις και προάγουν την βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της παρούσας αδελφοποίησης κάθε έτος θα καταρτίζεται ετήσιο πλάνο δραστηριοτήτων το οποίο θα εγκρίνεται από τα οικεία Διοικητικά Συμβούλια. Σε ξεχωριστή ιστοσελίδα στους δικτυακούς τόπους των δύο Συνδέσμων θα καταχωρούνται ανακοινώσεις και πληροφορίες για όλες τις πραγματοποιούμενες κατ έτος εκδηλώσεις.

Οι όροι της συμφωνίας δεν θα είναι στατικοί και θα βελτιώνονται παραγωγικά με την πρακτική εφαρμογή τους σύμφωνα με το συμφέρον και των δύο ενδιαφερομένων μερών.

«Αναγνωρίζοντας κοινά οφέλη που θα προκύψουν για τα αμφότερα μέλη από τη διατήρηση αυτών των δεσμών με κάθε δυνατό τρόπο, υπογράφεται το πρωτόκολλο συμφωνίας και αδελφοσύνης», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης, αναφερόμενος στην  πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου που έρχεται να βελτιώσει περεταίρω τις εμπορικές σχέσεις του παραγωγικού κέντρου όπως είναι η Καστοριά με την μεγάλη ρωσική αγορά.

Ενημερωτική εκδήλωση για την εξωστρέφεια του κλάδου της γούνας

Την 3η μέρα της Έκθεσης Γούνας το Σάββατο ( 7/5 ) πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου των εγκαταστάσεων του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην εξωστρέφεια του κλάδου της γούνας.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην περεταίρω στήριξη του εξαγωγικού προϊόντος, αλλά για το πώς διαμορφώνεται σήμερα το περιβάλλον στις διεθνείς αγορές και στην αναγκαιότητα διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων. Με ιδιαίτερη αναφορά στην πιστοποίηση, το ελληνικό σήμα και στην επιστημονική τεκμηρίωση, από το στάδιο της επεξεργασίας, της παραγωγής έως και την διάθεση.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας με σκοπό την ενημέρωση των εκθετών που συμμετέχουν στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας. Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δρ Κυριάκος Λουφάκης ο οποίος θα ανέπτυξε το θέμα Παραγωγή και Εξαγωγή της Ελληνικής Γούνας, όχημα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας Χαράλαμπος Καραταγλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του branding της ελληνικής γούνας. «Η γούνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγικός κλάδος της Βόρειας Ελλάδας.

Το ότι στηρίζεται κατεξοχήν στην αγορά της Ρωσίας είναι σημαντικό και θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα μερίδια μας όταν αποκατασταθούν τα προβλήματα να βγούμε κερδισμένοι. Από την άλλη πρέπει να ενισχύσουμε τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες, με αλλαγή κατευθύνσεων.

Γι αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων μας καθώς η μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι δύσκολο να διεισδύσουν σε μεγάλες αγορές», τόνισε ο κ. Λουφάκης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στο ζήτημα με την Ρωσία όσο το δυνατό πιο γρήγορα». «Το ελληνικό brand name αποτελεί αναγκαιότητα του κλάδου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα πρέπει να λυθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν οι οποίες επιδεινώνονται και λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας ώστε να γίνει κάτι καινούργιο. Δύσκολο σε έναν μεγάλο κλάδο, χρειάζεται χρόνος ώστε να γίνει συνείδηση.

Πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουμε στην προσπάθεια που αδρανεί συγκεκριμένο χαρακτήρα και να δημιουργήσουμε πλέον το δικό μας σήμα», είπε ο κ. Καραταγλίδης. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, επισημαίνοντας πως η ελληνική πολιτεία πρέπει να άρει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και να στηρίξει τον κλάδο στην προσπάθεια του αυτή και το προϊόν να αποκτήσει ταυτότητα.

Μνημόνιο συνεργασίας του Συνδέσμου ‘’ Προφήτης Ηλίας ‘’ και Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων ‘’ Θωμάς Μανδακάσης ‘’

Το Σάββατο ( 7/5 ) , στο περίπτερο της Ακαδημίας στη 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερης και στρατηγικής σημασίας σύναψη συνεργασίας μεταξύ του ιστορικού Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας” και της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης” με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, το οποίο άπτεται σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος επιστημονικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μορφωτικά, ωφέλιμα και ευαγή για τη περιοχή της Καστοριάς.

Οι δύο φορείς, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτουν για την άρτια συνεργασία τους και τη μεγαλύτερη δυνατή αμοιβαία προσφορά γνώσεων, πληροφοριών εμπειριών και υπηρεσιών.

Τη συνεργασία υπέγραψαν από κοινού οι πρόεδροι των εκπροσωπούμενων φορέων, ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών και ο κ. Ιωάννης Τσακιρίδης για την Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς. Πλήθος κόσμου υποστήριξε την επίσημη αυτή τελετή δίνοντας το παρών στο περίπτερο της Ακαδημίας.

Παλιό και νέο συνδημιουργούν

Η Καστοριά ως γνωστόν ανέπτυξε την μοναδική τεχνική στην δημιουργία γουναρικών με την χρήση αποκομμάτων, τα περίφημα κομματιαστά, που μόνο εδώ υπάρχουν και τα οποία την έκαναν ξακουστή σε όλο τον πλανήτη.

Την ξεχωριστή αυτή τεχνοτροπία, ανέδειξαν με τον δικό τους τρόπο, εννέα σχεδιαστές οποίοι συνεργάστηκαν με οκτώ γουνοποιητικές επιχειρήσεις και παρουσίασαν στην διάρκεια της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς τις δημιουργίες τους. Συνδύασαν τέχνη και σύγχρονο desing με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Οι σχεδιαστές είναι  η  κα Αναστασία Ιωαννίδου που συνεργάστηκε με την επιχείρηση του κου Ιωάννη Γεωργάκη. Η Κα Μάγου Βαρβάρα και ο κ. Θωμάς Δημητρίου με την επιχείρηση Λαζάρου & Βάσσου. Η κα Κωνσταντίνα Ξέρα με την επιχείρηση του κ. Δημήτρη Μαντζούφα. Η κα Ειρήνη Παπατέρπου με την επιχείρηση του κου Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Η κα Ελευθερία Μιχαλοπούλου με την επιχείρηση Konstantinou Furs. Η κα Χαρίκλεια Κοκκινίδου με την επιχείρηση Versavi και η κα Πασχαλίνα Μούσιου με την επιχείρηση του κου Στέργιου Γουδή. Η κα Αργυρώ Κοσμά για την δημιουργία της στηρίχτηκε στην χορηγία των επιχειρήσεων Dollas Pel & του κ. Σωτήρη Γιαννηκώτσιου.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν αφενός να παρουσιαστεί στην Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η τεχνική των αποκομμάτων μέσα από την ματιά νέων δημιουργών και αφετέρου μελλοντικά να γίνουν και νέες παρουσιάσεις.

Ευχαριστήριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για όσους στήριξαν τη διοργάνωση

Η αυλαία για την 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς έπεσε το απόγευμα της Κυριακής ( 8/5 ) . Ο διοργανωτής φορέας ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν για την οργάνωσή της  – η οποία ήταν συλλογική – αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της.

Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους :

Τον Δήμο Καστοριάς και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή.

Τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών – Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ευάγγελο Στεργιόπουλο.

Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακού κ. Δημήτριο Κωτούλα.

Τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού – Αθλητισμού – Επιχειρηματικότητας – Πολιτισμού κ. Δημήτριο Πετρόπουλο.

Τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Καθαριότητας κ. Νικόλαο Φωτιάδη.

Τον Δήμο ‘Άργους Ορεστικού και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, όπως και τις Τεχνικές τους Υπηρεσίες.

Τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς.

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Α.Δ Καστοριάς κ. Ευστάθιο Αμαραντίδη.

Τον Διοικητή του Α.Τ Άργους Ορεστικού κ. Κωνσταντίνο Κοτσώνη.

Τον Διοικητή της Π.Υ Καστοριάς κ. Κωνσταντίνο Τσαλίκη.

Πάνω από όλα τους εκθέτες, έλληνες και ξένους που στήριξαν τον θεσμό με την συμμετοχή τους, αψηφώντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να τους συγχαρεί για την πολύ καλή παρουσία περιπτέρων και εκθεμάτων. Αλλά και την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία που επισκέφθηκε την Έκθεση και την υποστήριξη τους στα αιτήματα που κατέθεσε ο κλάδος.

Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει, τόσο το μόνιμο όσο και το έκτακτο προσωπικό, του Συνδέσμου για την ακούραστη προσπάθεια που κατέβαλε, συμβάλλοντας ώστε η 41η Διεθνής Έκθεση Γούνας, να αποδώσει τα μέγιστα τόσο στην οργάνωση όσο και στην εξυπηρέτηση, καθώς και τις υπηρεσίες που εργάστηκαν πριν και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Θα υπάρχουν τέλη διέλευσης από τον διαδριατικό αγωγό; Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι Δ. Μακεδονίας;

Καμιά κουβέντα δε γίνεται για τα τέλη διέλευσης του διαδρατικού αγωγού, τα…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευχαριστίες από τους ομογενείς μαθητές της Αυστραλίας για τη φιλοξενία τους στη Φλώρινα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευχαριστίες από τους ομογενείς μαθητές της Αυστραλίας για τη…

Μπράβο από τον υπ. Παιδείας στα παιδιά της Φλώρινας για την βραβευμένη ταινία «Florinano»

Σε πειραματικό εργαστήριο μετατράπηκε η αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων…

Αναβάθμιση του 112: Με απόλυτη ακρίβεια πλέον ο γεωεντοπισμός όσων καλούν από κινητά Android σε όλη την Ελλάδα

Αναβάθμιση του 112: Με απόλυτη ακρίβεια πλέον ο γεωεντοπισμός όσων καλούν από…

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 17-10-2023)

Mε ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κηδεύτηκε ο ιστορικός πρόεδρος της Καστοριάς, Γιώργος Χαλκίδης

Με την παρουσία παικτών και προέδρων της ομάδας αλλά και τοπικών παραγόντων

Συνεχίζουν αήττητες το πρωτάθλημα οι Παγκορασίδες του βόλεϊ Καστοριάς

Συνεχίζουν αήττητες το πρωτάθλημα οι Παγκορασίδες του βόλεϊ Καστοριάς