Με την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική διάσκεψη των δύο ηγετών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο ξενοδοχείο Capella, στο νησί Σεντόσα.

Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ (Air Force One) προσγειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε αεροπορική βάση της Σιγκαπούρης (Paya Lebar Air Base), ενώ είχε προηγηθεί η άφιξη του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος κι αποχώρησε από την αεροπορική βάση. Εκτός από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοδεύει στην Σιγκαπούρη κι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

trump630985

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ υποδέχθηκε νωρίτερα τον Κιμ Γιονγκ Ουν με τον οποίο αντάλλαξε χειραψία μπροστά στους δημοσιογράφους. Αμέσως μετά οι δύο άνδρες είχαν έναν κύκλο προσωπικών διαβουλεύσεων.

Εν όψει της συνόδου Τραμπ – Κιμ, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου στη Σεούλ, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Korea Herald», ένα ταξίδι του Νοτιοκορεάτη προέδρου στην Σιγκαπούρη, ήταν απίθανο να συμβεί. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Σεούλ «προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας».

kim629263

Στη Σιγκαπούρη έφτασε παράλληλα και ιαπωνική αντιπροσωπεία, υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, επικεφαλής του Γραφείου του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo News Agency), αποστολή της ιαπωνικής αντιπροσωπείας είναι η συλλογή πληροφοριών για τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής, αλλά και οι διαβουλεύσεις με Αμερικανούς διπλωμάτες.

kim629513

Τα πρώτα «ευτράπελα»

Δύο δημοσιογράφοι-μέλη συνεργείου του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Νότιας Κορέας απελάθηκαν από τη Σιγκαπούρη, μετά την σύλληψή τους για παράνομη είσοδο στην οικία του πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, όπως γνωστοποίησε σήμερα η αστυνομία.

Η εξέλιξη αυτή, γίνεται γνωστή λίγα 24ωρα πριν από την διεξαγωγή της διάσκεψης κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι χθες απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα σε έναν άντρα, καθώς εντοπίστηκε «υλικό βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας» στο κινητό του.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

New York Times: Η αλήθεια για τους νεκρούς στην Τουρκία και τα στοιχεία που κρύβει ο Ερντογάν

New York Times: Η αλήθεια για τους νεκρούς στην Τουρκία και τα…

Η Όπερα του Σίδνεϊ «υποκλίθηκε» στους ηρωικούς πυροσβέστες

Η Όπερα του Σίδνεϊ «υποκλίθηκε» στους ηρωικούς πυροσβέστες

Δείτε τα 16 πιο περίεργα σπίτια του κόσμου! (photos)

Δείτε τα 16 πιο περίεργα σπίτια του κόσμου! (photos)   Υπάρχουν πολλά…

Κοιλάδα του Θανάτου: Άγγιξε τους 56 βαθμούς η θερμοκρασία

Οι τουρίστες συρρέουν για μια ιστορική εμπειρία

Λουκασένκο: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσουν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο

Οι αντεπιθέσεις θα είναι επώδυνες για τη Δύση προειδοποίησε ο Λευκορώσος πρόεδρος

Συρία: Σε πρωτόγνωρα επίπεδα η ανθρωπιστική κρίση

Σε πολλαπλά μέτωπα με παραπάνω από δύο πλευρές διεξάγονται οι συγκρούσεις στη…

Αίγυπτος: Πολύνεκρη τραγωδία από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Σε παρανάλωμα του πυρός μετατράπηκε εργοστάσιο κατασκευής επίπλων στην περιοχή Ομπούρ, βορειοανατολικά…

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Τραμπ «θα πληρώσει ακριβά» την ομιλία του στον ΟΗΕ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ειρωνεύτηκε την Παρασκευή τον…

Μ. Ζαχάροβα: Ο Μακρόν ονειρεύεται …….

Μ. Ζαχάροβα: Ο Μακρόν ονειρεύεται ακόμη να αποκλείσει τη Ρωσία και την Κίνα από την Αφρική

Ξεσηκώθηκαν οι τζιχαντιστές στη Λιβύη – 5 μήνες μισθούς χρωστάει ο Ερντογάν (βίντεο)

Ξεσηκώθηκαν οι τζιχαντιστές στη Λιβύη – 5 μήνες μισθούς χρωστάει ο Ερντογάν…