Για τις καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων, ένα ζήτημα που έχει και τοπικό ενδιαφέρον, κατέθεσαν Ερώτηση στην Βουλή 32 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατία, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου, η οποία συνυπέγραψε την Ερώτηση.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν στην Ερώτηση ότι “ένα ακόμα επενδυτικό «ναυάγιο» παρακολουθεί απαθής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για αυτό της δραστηριοποίησης των υδροπλάνων, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων εξέτασης των αιτήσεων αδειοδότησής τους αποτελώντας, ουσιαστικά, μία ακόμα περίπτωση παρεμπόδισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας”.

Υπενθυμίζοντας το νομοθετικό πλαίσιο και σημειώνοντας ότι εκκρεμεί μεγάλος ακόμη αριθμός αιτήσεων οι 32 Βουλευτές τονίζουν ότι “δυστυχώς, για μία ακόμα φορά γινόμαστε θεατές της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν και να εφαρμόσει την πρόβλεψη του νόμου για την έγκριση των τεχνικών φακέλων αδειοδοτήσεων υδατοδρομίων εντός 65 ημερών, προκειμένου να αξιοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί”.

Παράλληλα υπογραμμίζουν πως “η λειτουργία τους θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς με τα υδροπλάνα θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις και κυρίως θα ενισχυθεί ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας επιπλέον θέσεις εργασίας”.

Ακολουθεί πλήρης η Ερώτηση:

Προς :

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα

Θέμα : Καθυστερήσεις στην αδειοδότηση υδατοδρομίων.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ένα ακόμα επενδυτικό «ναυάγιο» παρακολουθεί απαθής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για αυτό της δραστηριοποίησης των υδροπλάνων, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων εξέτασης των αιτήσεων αδειοδότησής τους αποτελώντας, ουσιαστικά, μία ακόμα περίπτωση παρεμπόδισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μετά την ψήφιση του Ν. 4146/2013, ακολούθησαν διευκρινιστικές αποφάσεις και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2014, διαμορφώνοντας το νομοθετικό πλαίσιο ίδρυσης υδατοδρομίων. Εντούτοις μέχρι σήμερα το επίτευγμά σας είναι ότι καταφέρατε νααδειοδοτήσετε μόνο ένα υδατοδρόμιο σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία εκδόθηκε τέλη του 2014 στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ εκκρεμεί ακόμα μεγάλος αριθμός αιτήσεων.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά γινόμαστε θεατές της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν και να εφαρμόσει την πρόβλεψη του νόμου για την έγκριση των τεχνικών φακέλων αδειοδοτήσεων υδατοδρομίων εντός 65 ημερών, προκειμένου να αξιοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η χωροθέτηση υδατοδρομίων στην Εύβοια (Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο, Κύμη), τον Βόλο και τις Σποράδες, η λειτουργία των οποίων θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής στο κεντρικότερο γεωγραφικά τμήμα της χώρας, καθώς με τα υδροπλάνα θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις και κυρίως θα ενισχυθεί ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας επιπλέον θέσεις εργασίας.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί μέχρι σήμερα έχει λάβει άδεια λειτουργίας μόνο ένα υδατοδρόμιο;

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των υδατοδρομίων, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν σημαντικά επενδυτικά σχέδια;

Ποια είναι τα προς αδειοδότηση υδατοδρόμια που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του πανελλαδικού δικτύου;

Ποια η σκοπιμότητα εκπόνησης ενός νέου νομικού πλαισίου από τη στιγμή που μπορεί να αξιοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο του Ν. 4146/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου

Αποτελέσματα κλήρωσης για το το Κύπελλο Ε.Π.Σ. Καστοριάς

Τα ζευγάρια ομάδων

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος…

Πανελλαδικές 2017: Τι προβλέπεται αν αρρωστήσει υποψήφιος κατά την εξέταση

Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας, υποψήφιος αναγκαστεί να…

ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς: «Σχέδια για το μέλλον μου». Το σχολείο συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα Erasmus+

ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς: «Σχέδια για το μέλλον μου». Το σχολείο συμμετέχει για δεύτερη…

Αναπτυξιακή Καστοριάς: Εγκρίθηκαν 17 έργα προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ

Αναπτυξιακή Καστοριάς: Εγκρίθηκαν 17 έργα προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ Έργα πνοής για την…

Προμήθειες τροφίμων των κλειστών παιδικών σταθμούς στο Γηροκομείο Καστοριάς από το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς

Προμήθειες τροφίμων των κλειστών παιδικών σταθμούς στο Γηροκομείο Καστοριάς από το ΝΠΔΔ…

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο beach volley στο Άργος Ορεστικό

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο beach volley στο Άργος Ορεστικό

Μαρία Αντωνίου: “Τοποθετήθηκαν δύο οικίσκοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς”

Μαρία Αντωνίου: “Τοποθετήθηκαν δύο οικίσκοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς”

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς