Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε ή έκθεση «ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ – Ο Ζωγράφος 1874-1933».

Τα έργα και η ζωή του ζωγράφου άγγιξαν μικρούς και μεγάλους , ο αριθμός των οποίων έφθασε συνολικά τα 963 άτομα! Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την έκθεση από την Καστοριά ήταν όλων των βαθμίδων και διαφόρων τάξεων, καθώς και σχολής εικαστικών τεχνών και ο συνολικός αριθμός ήταν 391 παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες ήταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό κάτοικοι Καστοριάς αλλά και περίπου 140 άτομα Έλληνες και αλλοδαποί που βρέθηκαν στην Καστοριά, επισκέφθηκαν την έκθεση και παράλληλα θαύμασαν ένα από τα περίφημα διατηρητέα αρχοντικά της Καστοριάς.

Η επιτυχία να φιλοξενήσει η πόλη μας, μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια τόσο ενδιαφέρουσα έκθεση οφείλετε κατά μεγάλο ποσοστό στις σημαντικές προσπάθειες όλων των φορέων που ενεπλάκησαν, αρχής γενομένης από τον σύλλογο «Το Απόζαρι» και την καθοριστική συμβολή της συμπατριώτισσας μας κ. Ελένης Βαφειάδου-Παπανικολάου.

Η υλοποίηση της έκθεσης δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αθρόα και ένθερμη συμμετοχή των εθελοντών οι οποίοι απέδειξαν ότι θέλουν και μπορεί αυτή τη πόλη να έχει και πολιτιστική ταυτότητα. Ευχαριστώ και δημόσια τους εθελοντές τα ονόματα των οποίων ταυτίζονται με την επιτυχία της έκθεσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.