Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος

 

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα.

 

Στη σύσκεψη που ακολούθησε παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειου Μιχελάκη και τη συμμετοχή των Δημάρχων Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο και Πάργας Αντώνιου Νάστα, καθώς και στελεχών των Δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν σε πολύ καλό κλίμα διεξοδικά και εξειδικευμένα, ζητήματα που αφορούν στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου των δασικών χαρτών έως το 2020 και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών.

 

Η υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος όπως τονίστηκε, θα αποτελέσει ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο για τις τοπικές κοινωνίες και την κεντρική διοίκηση καθώς θα επιλυθούν τελεσίδικα, με την οριστική κύρωση των δασικών χαρτών θέματα που αφορούν στη μορφή και τη χρήση γης.

 

Αναλύοντας τη μέχρι σήμερα πορεία του έργου και τα στάδια υλοποίησής του, όπως είναι η κατάρτιση, ανάρτηση, μερική κύρωση όταν δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, η εξέταση των αντιρρήσεων και η ολική κύρωση των δασικών χαρτών, αποτυπώθηκαν οι επόμενες κινήσεις των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του αρμόδιου Υπουργείου.

 

Ο κ. Φάμελλος γνωστοποίησε ότι στην επικείμενη υπογραφή των συμβάσεων κατάρτισης δασικών χαρτών μεταξύ του «Ελληνικό Κτηματολόγιο και των μελετητικών Συμπράξεων, συμπεριλαμβάνεται και το υπόλοιπο τμήμα του Νομού Θεσπρωτίας.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης και γενικότερα θέματα που αφορούν στη θήρα, την προστασία και την αειφορική διαχείριση των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

 

You May Also Like

Στήθηκαν οι αποκριάτικες φιγούρες στη κεντρική πλατεία Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Στήθηκαν οι αποκριάτικες φιγούρες στη κεντρική πλατεία Κοζάνης (Φωτογραφίες)

43η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εορταστικό τριήμερο του Αργείτικου Καρναβαλιού

Συνώνυμο της διασκέδασης και της παράδοσης κατέστη τις τελευταίες ημέρες το Άργος…

8ημερη εκδρομή στην Αιδηψό από τον Σύλλογο «Ταμείο Εμπόρων  Συνταξιούχων Καστοριάς»

8ημερη εκδρομή στην Αιδηψό από τον Σύλλογο «Ταμείο Εμπόρων  Συνταξιούχων Καστοριάς»

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα ! Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!

Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Δήμος Γρεβενών: Ξεκινά και με τη “βούλα” η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών

  Δήμος Γρεβενών: Ξεκινά και με τη “βούλα” η ενεργειακή αναβάθμιση του…

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση της νομοθεσίας περί…

Ξαφνική βροχή: Αλλάζει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία – Η πρόγνωση για Δεκαπενταύγουστο

Και σε άλλες 7 περιοχές